Om oss

Vi ville skapa en teknikplattform för att koppla upp bilen och ge mer makt åt användaren och föraren.
Utifrån det skapades Enerfy.

Företaget bakom Enerfy heter Greater Than och är en svensk startup med huvudkontor i Stockholm.
Läs mer om bolaget bakom Enerfy här >>

Bolagets historia och framtid

analyze
2004
TEKNOLOGI

Vi grundar hjärnan till vår AI-teknik
truck
2006
LEAN HAULAGE

Tjänst för Yrkeschaufförer & åkerier skapas
cloud
2010
TEKNOLOGIPLATTFORM

Vår teknik utvecklas ytterligare
enerfy
2014
DISTRIBUTIONSPLATTFORM

Enerfy grundas på AI-tekniken
car
2015
ENERFY DRIVING

Tjänster för den uppkopplade bilen skapas
insurance
2017
BILFÖRSÄKRING

Försäkringslösning baserad på Enerfy lanseras

Vår historia

Vi har gjort en smart bilförsäkring eftersom vi tycker att den rådande försäkringsbranschen är skev och orättvis. Enerfy – Försäkring med Moderna är grundat på en teknik som företaget Greater Than har skapat. Greater Than grundades för 12 år sedan och har sedan utvecklat en teknik som arbetar för att ge konsumenten och föraren mer makt och koppla upp bilen. Med vår nya bilförsäkring hoppas vi kunna skapa lite mer rättvisa och ge dig schysstare villkor för hur en billig bilförsäkring egentligen ska fungera.

Redan 2004 skapade vi en teknik som kom att bli ett mät- och analysverktyg för att mäta körning. Sedan dess har vi samlat in så mycket kördata att den sträcker sig över 52 000 varv runt jorden och har skapat över 250 miljoner referensprofiler. Med hjälp av all den datan har vi ett pricksäkert verktyg som enkelt och säkert kan mäta hur just du kör.

Det vi gör

Vi tycker att du som konsument ska ha mer att säga till om, det är nämligen hög tid för det. Vi börjar tröttna på att stora företag tar sig rättigheten att bestämma över konsumenter och förare inom försäkringsbranschen. Vi tror nämligen att när du får mer att säga till om så skapas framtidens tjänster, och vi vill hänga på den trenden och dessutom snabba på den.

Vi tröttnade på försäkringsbranschen eftersom det gick lite för segt i utvecklingen. Inom försäkringsbranschen går det nämligen extremt långsamt när man pratar om revolution, så vi skapade en egen digital bilförsäkring istället. Därför skapade vi Enerfy – Försäkring med Moderna som gynnar de som tänker på hur de kör och som faktiskt vill sänka sina försäkringskostnader. Med Enerfy kan du mäta hur du kör och få all information direkt i din telefon. Koppla på en bilförsäkring på den tekniken och du får en bilförsäkring med total insyn, utan bindningstid och där du får all information om din bilkörning direkt i din smartphone.

Enerfy är byggd på AI, algoritmer och annan teknik som har gjort det möjligt för oss att skapa flera olika tjänster för dig och den uppkopplade bilen, utöver bilförsäkringen. Utforska och använd bland annat vår körjournal, eco driving-tips, hitta bilen, köra-smart-tävlingar, bildelning, m.m.

Teamet bakom

Vi som har skapat Enerfy är ett gäng dedikerade människor som jobbar på företaget Greater Than. Vi har lång erfarenhet från fordonsbranschen och har länge arbetat med att utvinna data ur bilar. Greater Than är en startup med huvudkontor i Stockholm och cirka 20 anställda där vi har spetskompetens inom mätning och pedagogik inom bilkörning.

“Omkring 2 miljoner bilägare i Sverige skulle tjäna på vår bilförsäkringsmodell. Inom Europa handlar det om cirka 100 miljoner bilar. Det är stort, absolut, men vi tänker ännu större.”

 
 

Partners

fia logo

FIA

FIA är en motorsportsorganisation med över 80 miljoner medlemmar i över 140 länder som knyter samman 237 nationella motorsporter på 5 kontinenter. FIA styr och bestämmer regler och lagar kring alla fyrhjuliga motorsporter, som till exempel Formula 1, World Rally Championship och många fler. Greater Thans samarbete med FIA går flera år tillbaka och grundas i liknande värderingar och intresse för teknik och arbete för trafiksäkerhet och hållbart miljötänk inom fordonsbranschen.
holmgrens bil

Holmgrens Group AB

Holmgren Group AB fokuserar på bilförsäljning och har över 50 års erfarenhet inom området. Holmgrens Bil AB har i dag blivit ett av Sveriges största och ledande bilhandelsföretag. Bolaget har 26 bilanläggningar på 16 orter i Sverige och säljer uppåt 20 000 nya bilar och erbjuder tjänster för uppåt 200 000 kunder årligen. Holmgren Group är storägare i Greater Than och samarbetet består i att Holmgrens bistår Greater Than med sin expertis inom distribution för bilhandeln.
moderna logo

Moderna Försäkringar

Moderna Försäkringar är försäkringsgivare för Greater Than. Bolaget är en del av Tryg som är en av Nordens största försäkringskoncerner, som tillsammans försäkringar 2,8 miljoner privatkunder.