DEN DIGITALA BILFÖRSÄKRINGEN

för dig som kör lite mindre eller lite bättre


Betala för dina körda mil

 • Betala för de faktiska milen du kör
 • Upp till 70 % besparing genom att köra smart

Försäkringen med det lilla extra

 • Samma premie oavsett ålder och bostadsform
 • Fullmatad försäkring som täcker skador vid oturshändelser som feltankning, borttappad nyckel och ger dig en hyrbil om bilen behöver repareras

Betalning

 • Fast månadspremie: täcker brand, stöld, inbrott m.m.
 • Rörlig körpremie: Betala bara när du kör bilen, betalas i efterskott
 • Ingen bindningstid

Se var du hittar ditt OBD-uttag här.

Ingen betalningsmetod!

En Betalningsmetod måste väljas för att gå vidare med köpet.

Kontaktinformation

Tel: 08-555 93 200

info@enerfy.se

Ok
x

Enkelt att förstå och påverka din premie!

Genomsnittet kör i premiegrupp 8. Varje biltur bedöms individuellt och efter hur du kört. Genom att köra smartare hamnar du i en lägre premiegrupp. Du ser direkt efter varje biltur vad den kostat. (OBS hastighet i förhållande till hastighetsgräns är inte en parameter hos oss).

Exempel: Kör du stressad och okoncentrerad till jobbet kanske du hamnar i premiegrupp 10. När du sedan kör hem och är fullt fokuserad på din bilkörning kanske du hamnar i premiegrupp 6.

x

Ett smart tjänstepaket

Tjänstepaketet består av Enerfys Plug-in och tjänster kring den uppkopplade bilen. Med den digitala tekniken i Enerfy Plug-in kan din bilförsäkring bli mer rättvis och billig. Leveranstiden är 1 - 3 arbetsdagar och du får även 7 dagar av oss för att komma igång med försäkringen, som aktiveras vid försäkringens startdatum. Då kan du köra utan Plug-in:en i 7 dagar för att kunna komma igång snabbt, även om du har satt försäkringens startdatum redan i morgon.

x

Halv & helförsäkring

Din bil är yngre än 3 år och har redan en vagnskadegaranti, som tillsammans med en halvförsäkring omfattar skyddet av en helförsäkring. Enerfy kommer automatiskt gå över till helförsäkring när bilens vagnskadegaranti löper ut.

x

Vi kan inte kontrollera ditt körkort automatiskt

Det kan bero på att du har ett utländskt körkort* eller saknar körkort.
* Scanna in och maila fram- och baksida på ditt körkort till vår kundservice så får du en kontrollkod.

Ring: 08-555 93 200

Genom att trycka på ”köp” bekräftar jag att jag tagit del av förköpsinformation, villkor, information om försäkringsförmedling, Enerfys och Moderna Försäkringars integritetspolicy.

Köp nu - utan bindningstider!

14 dagars ångerrätt enligt distansavtalslagen.
Du skickas vidare till

x

Din bil verkar vara tillverkad innan 2001

Det kan innebära att din bil inte har ett OBD-uttag, vilket behövs för att du ska kunna teckna Enerfy - Försäkring med Moderna. Är du osäker kan vi hjälpa dig!

Ring: 08-555 93 200

Ja, min bil har ett OBD-uttag

Bra. Då behöver du bara klicka dig vidare i processen.

Nej, min bil har inget OBD-uttag

Är du intresserad av en traditionell bilförsäkring så rekommenderar
vi Moderna Försäkringars bilförsäkring istället.Gå vidare
Få ditt pris!
Helförsäkring
Halvförsäkring

Uppskattat pris för:
årsmodell -

Räkneexempel Volvo V70 årsmodell 2015 - Halvförsäkring

Se hur du kan påverka ditt pris

Fast månadspremie: :-/mån

Rörlig körpremie: :-/mån

/mån

Teckna och jämför

Uppskatta körsträcka i mil per månad
Hur smart kör du?
Enerfy-emblem
Startdatum:
Fast månadspremie (Inkl. Enerfy Plug-in)
Assistans, hyrbil & allrisk (Värde 76kr/mån) 0 kr
Att betala

Genom att trycka på ”köp” bekräftar jag att jag tagit del av förköpsinformation, villkor, information om försäkringsförmedling, Enerfys och Moderna Försäkringars integritetspolicy.

Köp nu - utan bindningstider!

14 dagars ångerrätt enligt distansavtalslagen.
Du skickas vidare till

7 av 10 betalar troligtvis för mycket för sin bilförsäkring

›› Betala bara för sträckan du kör
›› Belöning för den smarta föraren efter varje körning
›› Kör du lite mindre eller lite bättre är du en av oss

Vi som kör lite mindre eller lite bättre ska belönas – inte straffas genom att tvingas betala för alla andra.

 • Connector.

  Rättvist

  Din körpremie speglar ditt körsätt och betalas i efterhand. En fast månadspremie betalas även i förskott och ger dig trygghet även när bilen står parkerad

 • Connector.

  Billigare

  Påverka din körpremie genom att köra smart. Ju bättre du kör, desto billigare blir det. Du kan få upp till 70 % billigare premie!

 • Connector.

  Mer inkluderat

  Få ut mer av försäkringen via din webbportal och våra andra digitala tjänster: Körjournal, Fleet Management, Felkodsläsare, Körcoach, Hitta-bilen och mycket mer.

Trygghet med det lilla extra – framförallt när det gäller!

Alltid försäkrad och lite till. Vi täcker även skador vid oturshändelser som feltankning och ger dig en hyrbil om bilen behöver repareras.

Ger ersättning vid skador som uppkommer på annan persons egendom vid olycka.
Självrisk: 1000 kronor.
Ger ersättning vid bilskador som orsakats av blixtnedslag, explosion, brand eller skador på elektriska kablar via kortslutning.
Självrisk: 1500 kronor.
Gäller vid stöld eller tillgrepp av bilen och biltillbehör samt stöldförsök och inbrott.
Självrisk: 2000 kronor.
Om du drabbas av stöldskador under samma försäkringsår gäller högre självrisk, se fullständiga villkoret.
Gäller vid byte eller reparation av ruta efter exempelvis stenskott.
Självrisk: 0 kronor vid reparation eller 35 % av byteskostnaden, men som lägst 1000 kronor.
Ger ersättning för kostnader som orsakats av plötsliga fel på maskinella delar som motor, växellåda och elektroniska komponenter.
Självrisk: 1500 kronor.
När bilen har körts över 6000 mil gäller en självrisk på 3000 kronor. Extra självrisk förekommer vid importerad bil: 6000 kronor.
Ger ersättning för kostnader vid bärgning eller räddning vid en trafikolycka eller driftstopp. Självrisk: 1500 kronor.
Ger ersättning om du eller en passagerare skadas, får bestående men eller omkommer vid en trafikolycka. Ingen självrisk.
Ger ersättning vid somliga tvister och brottsmål som gäller dig som bilägare. Självrisk: 20 % av målskostnaden, men som lägst 1500 kronor där högsta ersättningsbelopp är 250 000 kronor.
Ger ersättning för bilskador som uppstår vid trafikolycka, yttre olyckshändelse eller skadegörelse.
Självrisk: 6000 kronor. Vid djurkollision gäller ingen självrisk.
Gäller om du behöver en hyrbil om ditt fordon repareras på verkstad.
Självrisk: 25 % av hyrbilens dygnskostnad
Gäller om du eller föraren behöver bärgning av bil samt transport av förare och passagerare, inklusive bagaget. Ingen självrisk.
Ger ersättning för plötsliga och oförutsedda skador på bilens inredning eller om du tankar fel drivmedel samt skadar din bilnyckel, m.m.
Självrisk: 1200 kronor.

Aktuella villkor samt frågor och svar

    Vanliga frågor och svar

Enerfy - Försäkring med Moderna är en halv- och helförsäkring för dig, dina medpassagerare och din bil. Försäkringen är en rättvis och billig bilförsäkring som baseras på två olika premier, en fast och en rörlig. Kör du lite bättre eller lite mindre sänka din försäkringspremie med drygt 70 %!

Det är lätt! Teckna försäkringen, ladda ned Enerfyappen i din smartphone och skriv in din verifieringskod som du får via mail när du tecknar försäkringen. Klicka sedan in din Enerfy Plug-in, som du fått från Holmgrens vid tecknandet av din försäkring, i bilen och aktivera Bluetooth på smartphone. Öppna Enerfyappen, följ instruktionerna och starta en körning.

Vilka bilar och telefoner fungerar försäkringen med?
Diesel-, hybrid- och bensinbilar som är tillverkade från 2001 och Amerikanska bilar från 1997 samt iPhone och Android-telefoner från iOS 8.0 eller högre, respektive 4.3 eller högre.

Hur fungerar Enerfy Plug-In?
Enerfy Plug-in pratar med din bil och skickar informationen till Enerfys moln samt rapporterar allt till din telefon. Allt händer inom millisekunder och gör att din körning analyseras i realtid och du får en rättvis försäkringspremie utifrån ditt sätt att köra vid varje körning.

Hur går det till?
Skadehanteringen är ett samarbete mellan Enerfy och Moderna Försäkringar. Moderna Försäkringar som hanterar och handlägger din skadeärende, men Enerfy finns alltid här för dig! Med Moderna som etablerat försäkringsbolag kan vi tillsammans ge dig en trygg och säker handläggningsprocess.

Bilförsäkringen bygger på två olika premier; en fast och en rörlig. Din rörliga premie sätts under tiden du kör genom att vi klassar in dina enskilda körningar i någon av de 15 premienivåerna, där nivå 1 är den billigaste. Den fasta premien baseras på bilmodellen och betalas en månad i förväg, till skillnad från den rörliga premien som betalas i efterskott. Du betalar varje månad en kombinerad kostnad av din fasta och rörliga premie.

Enerfy

Enerfy är en försäkringslösning som gör det möjligt för bilägare att premieras utifrån hur de kör och hur långt de kör. Läs mer här

Greater Than

Vi som står bakom Enerfy är Greater Than AB. Bolaget grundades 2004 och vi skapade tekniken som gör Enerfy för att ge rättvisa och förenkla för bilägare världen över, något vi har vunnit priser och utmärkelser för.
Läs mer här

Samarbetspartner

Moderna Försäkringar är försäkringsgivare till produkten. Moderna Försäkringar ingår som en del av Tryg som är en av Nordens största försäkringskoncerner. Tillsammans försäkrar de 2,8 miljoner privatkunder i Norden. Läs mer här

Bra för miljön

Tekniken bakom Enerfy har gett Greater Than AB utmärkelsen som ett Climate Solver-bolag av Världsnaturfonden WWF.
Läs mer här