Hej! Välj vad du vill ha hjälp med:

Kom igång

Enerfy Plug-in
1. Klicka in din Enerfy Plug-in
Du hittar uttaget oftast vid förarens vänstra knä.
Digital bilförsäkring
2. Aktivera Bluetooth
Det behövs för att försäkringen ska fungera korrekt.
Smart bilförsäkring
3. Kör!
Se till att telefonens Bluetooth alltid är aktiverat och att appen är öppen när du kör.

Försäkringen

Försäkringsfrågor

Vår smarta bilförsäkring består av en fast premie och en rörlig premie. Den fasta månadspremien baseras på bilmodellen. Den rörliga körpremien klassas in i någon av våra 15 premienivåer, där nivå 1 är billigast, när du kör. Du kan alltid minska din kostnad genom att köra bättre eller mindre.

Vi kan erbjuda en sådan billig bilförsäkring för de flesta eftersom vi baserar månadspremien utifrån bilens värde. Den rörliga körpremien bestämmer du priset på eftersom den utgår helt och hållet utifrån hur du kör. Kör du smart, planerat och bra kan du sänka premien. Kör du inte så mycket så sänker du också kostnaden för körpremien i och med att den utgår från bilens körsträcka.
Försäkringen har 15 olika premienivåer som vi utgår efter när vi sätter din rörliga körpremie, som sätts under tiden som du kör. Nivå 1 är billigast och nivå 15 är dyrast. Ju smartare du kör desto lägre nivå får du. 
Vi beräknar premiepriser helt annorlunda jämfört med vad traditionella försäkringsbolag gör, därför kan vi oftast erbjuda en billigare bilförsäkring än resten av marknaden. Ju mindre du kör och ju bättre du kör, desto billigare kan försäkringen bli. Eftersom Enerfy – Försäkring med Moderna är en användarbaserad bilförsäkring så spelar din roll som förare stor roll i vad din försäkringskostnad blir.
Ja, självklart! Genom ett samarbete med Moderna Försäkringar är Enerfy ett väldigt bra och tryggt val av bilförsäkring. Moderna Försäkringar är försäkringsgivaren som ger våra kunder trygghet vid eventuella olyckshändelser.
Den fungerar precis lika bra för någon som är yngre än 24 år som för en 54-åring. Vi bryr oss inte om ålder eller bostadstyp.
Den rörliga körpremien baseras likadant oavsett ålder. 
Då betalar du inte för den rörliga körpremien, utan enbart vår låga månadsavgift en gång i månaden samt för Enerfy Plug-in.
Eftersom du bara betalar en låg månadsavgift och sedan enbart när du kör så betalar du en lägre avgift med Enerfy – Försäkring med Moderna när du inte använder bilen. Om du låter bilen stå stilla en hel månad så betalar du enbart vår månadspremie, som fortfarande håller bilen försäkrad mot skador som kan uppstå när bilen är parkerad.
Ja, försäkringen kan hjälpa dig att bli en bättre förare. Genom att köra smart, säkert och lite kan du minska dina kostnader då försäkringen bygger på att belöna duktiga förare med en lägre premie.
Försäkringen har ingen bindningstid, vilket innebär att du kan avsluta försäkringen när du vill.
Det är enkelt att dela bilen med vår försäkring. Alla som ofta kör bilen kan ladda ner Enerfyappen och koppla upp sig mot bilen. Se till bara att det är den som äger bilen som tecknar försäkringen. Det är alltid ägaren till bilen som betalningsskyldig om något skulle hända, det är viktigt att tänka på.
Ja, de behöver bara skapa ett eget Enerfykonto och sedan använda sig av din Enerfy Plug-in. Perfekt för hela familjen eller om du vill dela bilen med vännerna!
I nuläget kan du enbart teckna för personbilar som inte är elbilar. Vill du veta mer om vår policy gällande vilka fordon du kan teckna försäkring för, gå in på vår hemsida eller ring oss så berättar vi mer!
Nej, i nuläget erbjuder vi ingen tilläggstjänst för försäkring av husvagnar och släp.
Nej, det gör vi inte. Kontakta oss om du vill veta mer kring vilka bilmodeller som fungerar med Enerfy – Försäkring med Moderna.
Din rörliga körpremie påverkas inte av fortkörningar, men det är svårare att köra bra och säkert i höga hastigheter, så oftast blir premien högre ju snabbare du kör. Din premie påverkas inte heller av en olycka eftersom vi tittar på din aktuella körstil när din rörliga körpremie sätts i realtid.
Ja. Vår bilförsäkring gäller i hela EU samt i EES. För att vara försäkrad gäller det att du har ett grönt kort när du kör utomlands. Ett grönt kort kan du beställa hos Moderna Försäkringar, som är vår försäkringsgivare.
Du kan absolut försäkra en importerad bil, men bilen måste vara registrerad i Sverige för att försäkringen ska gå igenom. 
Självklart kan du det, men din nuvarande försäkring måste löpa ut först. Om du redan har en bilförsäkring kan inte vi säga upp den åt dig, utan det är något du gör själv. När den gamla löper ut tecknar du istället en försäkring hos oss via vår hemsida. Men det är självklart fritt fram för dig att byta försäkringsbolag och byta bilförsäkring om du vill.
Försäkringspremien för en vanlig bilförsäkring baseras på statistisk och bygger på hur bilförare i din ålder kör och på vilken typ av boende du har. Med Enerfy – Försäkring med Moderna kan du själv påverka din premie genom att vi mäter hur mycket du använder din bil samt hur säkert du kör. Vi dessutom har ingen bindningstid och tar inte hänsyn till din ålder.
Vi erbjuder både hel- och halvförsäkring för personbilar.
Vi rekommenderar vanligtvis en helförsäkring för att du ska få ett komplett skydd för dig, din bil och dina medpassagerare. Skulle din bil redan ha en vagnskadegaranti kan vi erbjuda dig en halvförsäkring. När bilens vagnskadegaranti sedan löper ut kommer försäkringen automatiskt att bli en helförsäkring. Beroende på bilens värde och ålder kan det vara olika om du behöver en hel- eller halvförsäkring. Oftast brukar en halvförsäkring passa bättre för äldre bilar medan en yngre bil behöver en helförsäkring för att täcka upp skadorna som kan uppstå vid en olycka.
I vår helförsäkring ingår: Trafikförsäkring, Brand, Stöld, Glas, Maskin, Räddning, Personskada, Rättsskydd, Vagnskada, Hyrbil, Assistans, Allrisk/Drulle
Vår halvförsäkring har massa skydd som vår helförsäkring, förutom att vagnskadeskyddet inte ingår i halvförsäkringen.
Nej, inte hos oss. Med Enerfy – Försäkring med Moderna behöver du ingen tilläggsförsäkring för din bil då vi kan erbjuda dig ett heltäckande skydd med vår hel- och halvförsäkring.
Ja. Om du har ställt av bilen så kan du antingen ha en så kallad garageförsäkring eller ingen försäkring alls. Om bilen inte har någon försäkring när du ställer på den så måste du teckna en försäkring först.
Det väljer du själv. Du kan välja att ha en så kallad garageförsäkring när du ställer av bilen, eller välja att inte ha någon försäkring alls när du ställer av bilen. Då kommer ditt avtal hos ditt nuvarande försäkringsbolag att sägas upp, glöm inte att teckna en ny bilförsäkring när du ställer på bilen igen, annars kan du få böter från TFF.

Skada & Självrisker

Vi har skydd för vagnskada, borttappad bilnyckel, drulle, motorhaveri, lackskada m.m. Vi har olika självrisker för alla skydd, vänligen se alla våra självrisker här.
Nej, det kan du inte. Du och alla andra Enerfykunder har samma självrisk oavsett ålder, kön, geografi och bil osv. Anledningen till varför självrisken är densamma för alla är för att det ska vara så rättvist som möjligt.
Du anmäler en skada snabbt och enkelt direkt via Enerfyappen, här på hemsidan eller genom att ringa oss. När du anmäler en skada bekräftar vi ditt ärende direkt och skickar det till Moderna Försäkringar som påbörjar att handlägga ditt ärende.
Nej, vi höjer inte din premie efter en olycka eller rapporterad skada.

Betalning, beställning & leverans

Vi har gjort det enkelt för dig så att du bara betalar med kort och inte behöver handskas med krångliga fakturor.
Efter varje genomförd körning får du ett kvitto på körningen som du kan se i Enerfyappen. Där ser du hur mycket körningen kostade och även hur din totala månadskostnad ser ut hittills samt hur dina kostnader har sett ut tidigare månader.
Du kan enkelt byta betaluppgifter hos oss. Gå in på ”Mina Sidor” via enerfy.se, välj Kostnader och sedan ändra dina betaluppgifter där. Du kan även byta betaluppgifter i Enerfyappen. Gå in i Hjälpmenyn, klicka på Kostnader och ändra sedan dina uppgifter.
Du betalar den fasta månadspremien i förskott och den rörliga körpremien i efterskott.
För Enerfys Plug-in betalar du 99 kronor i månaden, den inkluderas i fakturan som du får varje månad för försäkringen. Du kan välja att köpa loss läsaren. Kontakta oss om du är intresserad av att köpa loss din läsare.
Alla dina fakturor finns tillgängliga under ”Mina Sidor” på hemsidan, eller i Enerfyappen under Hjälpmenyn och Kostnad.
När du säger upp Enerfy – Försäkring med Moderna så ska du returnera din Enerfy Plug-in till oss om du inte har köpt loss den. Skicka tillbaka läsaren i sin originalförpackning till adressen: Karlavägen 58, 114 49 Stockholm.
Ja, du kan teckna försäkringen i dag och direkt börja köra bilen. Din Enerfy Plug-in kommer att skickas hem till dig och ska levereras inom 1-3 arbetsdagar från beställningsdatumet. När du tecknar försäkringen har du 7 dagar på dig att komma igång från ditt angivna aktiveringsdatum. Det innebär att du kan börja köra med försäkringen direkt när du tecknat den utan att behöva använda Plug-in:en, men vi rekommenderar att du börjar använda Enerfy Plug-in så snart den skickas hem till dig, annars måste du betala en dagspremie efter 7 dagar som är dyrare än din rörliga körpremie.
Ja. Du kan teckna vår bilförsäkring online. Gå in via vår startsida: www.enerfy.se och teckna där. Du kan också ringa till vår kundtjänst på 08 555 93200 så hjälper vi dig att teckna en försäkring över telefon.

Tekniken

Enerfys Plug-in är en OBD-läsare (On-Board-Diagnostics) som samlar information från bilen gällande din körning. Enerfy Plug-in klickas in i bilens OBD-uttag och kommunicerar sedan, via Bluetooth, till din smartphone. Sedan analyseras körningen och Enerfy omvandlar ditt körsätt till en rörlig körpremie som speglar ditt sätt att köra och som syns i telefonen. Utifrån ditt sätt köra kan din premie antingen bli lägre eller högre.
Med Enerfyappen finns allt som har att göra med din försäkring. Du hanterar skaderapportering, olycksguide, kontaktinformation, kostnadsöversikt, försäkringsöversikt m.m. Du har all hjälp direkt i din ficka!
Sök på “Enerfy” i App Store eller Google Play i din smartphone.
iPhones (iOs 8.0 och uppåt) och Android-smartphones (5.0 och uppåt).
Vi rekommenderar att du använder en Plug-in per bil. Det är det bästa sättet för att inte glömma den i andra bilar, men det går bra att flytta Plug-in:en mellan bilar. 
Din körstil mäter vi via Enerfys Plug-in. Den klickas in i bilen och via den kan vi analysera och mäta din körstil som omformuleras till din rörliga körpremie som speglar ditt körsätt. 
Vi mäter och analyserar hur du kör med hjälp av information som hämtas från Enerfy Plug-in och din smartphone när du använder Enerfyappen när du kör. Utifrån den informationen kan vi sedan ge dig en rättvis premie som helt speglar sättet du kör på och hur långt du kör.
Nej. Du äger informationen och den är endast tillgänglig för dig, ingen annan. Vi kan se informationen med din tillåtelse för att hjälpa dig i ärenden om du upplever problem med försäkringen eller appen.
Ja, det kan dem, om du ger dina uppgifter till dem. Andra personer kan även skapa ett eget konto och koppla upp sig mot din bil.
Om dina körningar inte registreras så kan det bero på olika saker. Hör gärna av dig till oss så kan vi undersöka vad som kan ha gått fel. Ha gärna telefonen, ditt försäkringsnummer och bilmodell redo när du kontaktar oss så underlättar det vårt arbete med att hjälpa dig.

Uppkopplingen

För att du ska ta del av alla fördelar av det som vi erbjuder så behöver telefonen vara med när du kör, med Bluetooth aktiverat, så att den fungerar tillsammans med Enerfy Plug-in. Skulle du glömma telefonen eller Plug-in:en debiteras vanligtvis premienivå 10 för en körning istället. 
Du klickar in Enerfys Plug-in i bilens OBD-uttag, startar bilens motor, aktiverar telefonens Bluetooth, öppnar Enerfyappen, följer instruktionerna i appen och startar en körning. 
När du tecknar försäkringen får du 7 dagar på dig att komma igång. Om du inte har kopplat upp dig under den perioden betalar du en dagspremie som motsvarar vad en traditionell bilförsäkring kostar dig dagligen. Om du inte har kopplat upp dig inom 30 dagar så löper försäkringen ut och går över till att bli en traditionell bilförsäkring hos Moderna Försäkringar. 
I de flesta bilar sitter OBD-uttaget ungefär 30 centimeter under ratten vid ditt vänstra knä. Vill du veta exakt var ditt OBD-uttag sitter kan du kolla upp det här.
När du tecknar vår bilförsäkring ingår Enerfys Plug-in i tjänstepaketet. Leveransen tar 1-3 arbetsdagar.
Det gör du i Enerfyappen. Du kan välja att skapa konto med din e-postadress eller via Facebook. Du måste ha ett Enerfykonto för att kunna ta del av bilförsäkringens alla förmåner.

Övrigt

Ja, det kan du. Så länge du har ett konto i Enerfyappen samt en Enerfy Plug-in kan du använda alla tjänster som vi erbjuder.
Då Enerfy Plug-in registrerar dina körningar så loggas allting i färdiga digitala körjournaler direkt i Enerfyappen efter varje avslutad körning. I körjournalen registreras start- och slutdestination, syftet med körningen (privat eller affärsrelaterat), körningens längd i tid och sträcka samt mätarställning vid start och slut. Enerfys körjournalsfunktion följer Skatteverkets regler för körjournaler. Du kan sedan enkelt exportera körjournalen till önskad e-postadress som PDF eller Excel-fil. Eftersom körjournalen är automatisk så behöver du inte tänka på något förutom att ha Bluetooth igång och appen öppen när du kör.
Du kan använda Enerfys Plug-in och våra andra funktioner i Enerfyappen även om du inte har försäkringen. Det finns bland annat:
– Automatisk körjournal
– Personlig körcoach
– Hitta-bilen-funktion
– Tävlingar i smart körning
– Eco-driving
– Felsökning
Enerfy är kompatibel med bränsledrivna fordon, dvs ej elbilar.
Vem som helst! Så länge hen har ett giltigt körkort som gäller i Sverige. Tänk på att den som oftast brukar bilen är den som ska stå som ägare på bilen.
Ja. Du kan nämligen inte försäkra en för gammal bil hos oss. Om din bil är tillverkad innan 2001 så kan vi troligen inte försäkra den, då den troligen inte har ett så kallat OBD-uttag, vilket behövs för att kunna försäkra den hos oss. Är din bil tillverkad efter 2001 så har den garanterat ett OBD-uttag. Äldre bilar kan också ha ett OBD-uttag, men det är inte garanterat. Kontrollera om din bil har ett uttag om fordonet är äldre än rekommenderat. 
Du säger upp din försäkring själv i Enerfy-appen. Tryck på Mer > Försäkringsöversikt > Avsluta försäkring.
Du kan även kontakta oss via info@enerfy.se eller 08 – 555 93 200 för att få hjälp.
I appen kan du få coachning och detaljerade tips kring ditt sätt att köra. Generella tips för smart körning är:
– Stressa inte när du kör, även om du har bråttom.
– Håll stora avstånd till bilen framför, även i låga hastigheter.
– Håll 100 % fokus på din bilkörning.
Genom att du klickar in din Enerfy Plug-in i bilens OBD-uttag och laddar ner Enerfyappen så kan du använda vår felkodstjänst. I Enerfyappen, klicka på Specialtjänster i menyn och välj OBD2-appen. Ladda ned OBD2-appen till din smartphone och avsluta Enerfyappen innan du använder OBD2-appen för att söka motorfelkoder.

Kontakta oss

Maila oss

Förnamn*

Efternamn*

E-post

Telefonnummer

Reg. nr*

Välj ärende*

Ditt meddelande*

Bli uppringd

Förnamn*

Efternamn*

Telefonnummer*

E-post*

Reg. nr*

Välj ärende:

Ring mig:

Karlavägen 60
114 49 Stockholm
Tel: 08 – 555 932 00
E-post: info@enerfy.se