Vi frågade 1500 svenskar vad de tycker om sin bilförsäkring, så här svarade de

 

Vi frågade 1500 svenskar vad de tycker om sin bilförsäkring, så här svarade de


Har du någonsin tänkt på att ingen säger ”Vad kul det är med bilförsäkring, alltså”. Nej, precis – inte vi heller.

Vi trodde att vi kunde svaret på den frågan, men vi ville ändå vara helt säkra. Därför kollade vi med 1500 svenskar om vad ni tycker om svenska bilförsäkringar. Vad är det du vill ha i en bilförsäkring, vad är det du behöver?

Ni sa jättemycket intressant, men det här var det viktigaste tycker vi:

1. ”Kostnaden borde utgå från hur man kör!”

Det stämmer ju till en viss del. Du måste faktiskt ange din körsträcka hos ett traditionellt försäkringsbolag också, men då betalar du utifrån det du anger också även om du skulle köra mindre. Istället har vi gjort det så att du betalar det du har kört i slutet av varje månad, precis så som ni vill ha det! Bra, va?

2. ””Att basera försäkringen på ålder är fel!”

Det är ju dumt, eller hur? Bara för att du har en viss ålder så antas du vara en dålig förare. Vi tycker det är orättvist, och det gör ni också. Att istället utgå från hur du kör bilen, som vi gör, det tycker ni är mer rättvist. 2 av 3 tycker att vår prissättning av bilförsäkring är rättvis och ungefär hälften av alla tillfrågade tycker att traditionella bilförsäkringars sätt att prissätta en premie är orättvis.

3. ”Bilförsäkringar är dyra!”

Det är främst i våra storstäder som ni tycker att bilförsäkringarna är för dyra. I Stockholm, Göteborg och Malmö tycker över hälften av de tillfrågade att deras bilförsäkring var eller är för dyr. Inte okej tycker vi. I storstäder så kör du dessutom mindre än resten, därför borde du ha en bilförsäkring som utgår från när du faktiskt kör bilen.

4. ”Försäkringsbolagen borde göra mer för miljön!”

Av alla tillfrågade så visade ungdomarna verkligen att de lägger stor värdering i om försäkringsbolagen har ett samhällsengagemang. 20 % av de tillfrågade ungdomarna (i åldrarna 18 till 35) så prioriterar dem ett försäkringsbolag som faktiskt bryr sig om hur planeten ska se ut i framtiden. Rätt prioriterat, säger vi!


Så, vi verkar vara ha samma uppfattning om bilförsäkringar. Anledningen till varför inte så många pratar gott om sin bilförsäkring har att göra med att de inte är särskilt rättvisa.

Vi håller med er på varenda punkt, därför skapade vi Enerfy – Försäkring med Moderna. Testa den i dag!

Se vad det skulle kosta för dig!