försäkringsbolag

Tjänar försäkringsbolagen dig, eller är det tvärtom?

 

Tjänar försäkringsbolagen dig, eller är det tvärtom?

Det känns inte alltid som att försäkringsbolagen gör allt för din skull. Speciellt inte nu av Länsförsäkringar. De senaste dagarna har vi kunnat läsa om Hilbert, 81 år, som fick sin bilförsäkringspremie höjd med 3500 kronor, och att de som bor i olycksdrabbade området Skäggetorp i Linköping (länk) också fått sina försäkringspremier höjda av Länsförsäkringar.
Länsförsäkringar har nämligen gjort en förändring i deras premiesättning för bilförsäkringar och det har resulterat i att många av deras kunder, utan någon förklaring, har fått sin bilförsäkring chockhöjd med upptill flera tusen per år.
Varför? Ja, det vill inte Länsförsäkringar berätta. Det beror på ”affärshemligheter” enligt Patrick Petersson, försäkringschef på Länsförsäkringar. Han säger såhär till sajten LinköpingNews.se:

”Jag har full förståelse för att våra kunder reagerar när deras bilförsäkring blir dyrare.
Hur vi tänkt och varför vi gör de här förändringarna är information jag inte kan dela med mig av då det är en affärshemlighet men visst har vi förändrat våra premier efter i vilket område man bor. Men det spelar även roll vilken typ av bil man har och i vilken ålder man är.
Bor man i ett område med mycket brottslighet så blir det helt enkelt dyrare att ha en försäkring för sin bil.”

Men, varför gör ett försäkringsbolag så?

Och nu kan man ju tänka att det där är ju inte rätt! Men faktum är att nästan alla försäkringsbolag utgår från denna princip och prismodell.
Bor du i ”fel” område, har ”fel” ålder inne eller parkerar ”fel” så betalar du mer. Och det känns ju orättvist eftersom DU personligen inte bidrar till något av detta och därför inte förtjänar dessa premiehöjningar, eller hur?

Detta är en av anledningarna till varför vi lanserade Enerfy – Försäkring med Moderna: för att ge dig en schysst och rättvis bilförsäkring som inte utgår från onödiga faktorer som ålder eller om du bor i villa eller hyresrätt, och som är ett alternativ till de stora bolagen.
Vi valde att skapa en transparent bilförsäkring som utgår från det som spelar roll: nämligen din bil och hur du kör. För ditt boende ska väl inte behöva påverka din bilförsäkring?

Vår bilförsäkring är helt transparent och öppen. Du ser alla kostnader hela tiden i din smartphone och vad vartenda öre baseras på.

Kolla ditt pris hos oss redan i dag