Världens bästa anledning till varför du inte behöver ställa på bilen längre


Världens bästa anledning till varför du inte behöver ställa på bilen längre

Det är november, snön har kommit. Dags att ställa av bilen inför vintern, och ställa på den igen när våren kommer.
Låter det bekant? Vill du slippa ställa på eller ställa av bilen varje år? Vi ger en bra anledning till varför du inte behöver ställa av bilen.

Visst är det skönt när saker och ting rullar på som de ska? Som autogiro, som är bland det bästa som kan ha hänt den vardagslata människan som inte orkar öppna brevet, få reda på hur mycket som ska betalas och sedan registrera räkningen. Det är skönt när tågen går som de ska och biltrafiken rullar på utan stopp eller hinder.

När allt funkar och flyter på så mår man bra, så är det bara. För de flesta i alla fall.
Något som dock kan ställa till det är när ditt flyt börjar hacka sig på grund av att olika tjänster, personer eller företag inte har valt att göra det smidigt för dig.

Hur funkar det?

Något som hittills har visat sig vara onödigt krångligt och irriterande är om du har en bil som du, av någon anledning, behöver ställa av och sedan ställa på igen. Om du har en bil som du vet att du inte kör med på vintrarna så kan du välja att ställa av bilen, då behöver du nämligen inte betala trafikförsäkring eller fordonsskatt på den! Woho, jättebra osv, men det är inte bara en dans på rosor.
Saken är den att du måste, måste, måste komma ihåg att ställa på bilen igen innan du börjar köra med den igen. Att ställa av bilen betyder att du också måste ställa på den, och det kan vara en process i sig då allt går via Transportstyrelsen när du ska ställa på och ställa av bilen.

Säg att du har en fin, säkert dyr, bil som du i princip bara kör med på somrarna. Du väljer att ställa av bilen inför varje vinter, gör allt som behövs göras och väntar till maj nästa år, för då hade du tänkt att ställa på bilen igen. Men sedan kommer den, vårens hittills finaste helg – i mars! Det hade ju varit PERFEKT att ta sommarbilen på en tur för att uppmärksamma alla om att våren här och att du har en jättefin bil som de flesta faktiskt borde se.

Men du har ju ställt av bilen, så du får inte enligt lag åka ut med din egen bil om du inte ställer på den igen, vilket är onödigt eftersom den där fina vårhelgen är väldigt kortvarig enligt SMHI.

Så löser du problemet

Det hade ju varit smidigt om det fanns någon lösning på det, heller hur? Att du ska få köra med din egen bil när du vill, utan att behöva krångla med att ställa på bilen eller ställa av bilen. Tur för dig – för det finns en lösning!

Lösningen heter Enerfy – Försäkring med Moderna, och är en bilförsäkring som skyddar din bil exakt lika mycket som om den skulle rulla på vägarna konstant eller stå parkerad 11 månader om året. Med Enerfy – Försäkring med Moderna behöver du varken ställa av bilen eller ställa på bilen, du får alltid ett skydd som gäller bilen oavsett om den står parkerad i garaget under vintrarna eller rullar året om.

Få ditt prisförslag här!
Slipp krånglet

Med Enerfy – Försäkring med Moderna betalar du en kostnad varje månad som representerar 2 saker: din bilmodells värde + det du kör för varje månad. Genom att vi har skapat betalningen på det sättet har vi skapat en försäkring där du inte behöver ställa av bilen eller ställa på bilen, du bara parkerar den! Så kommer bilen fortfarande ha samma täckande hel- eller halvförsäkringsskydd som när du kör med den. Slipp krångel med att behöva kontakta Transportstyrelsen och/eller ditt försäkringsbolag för att ställa på bilen eller ställa av bilen, med vår bilförsäkring behöver du bara parkera bilen.

Här kan du får ännu fler tips om att ställa av och ställa på bilen: Tänk på det här när du ska ställa på bilen