kör smart

Kör smart i city


Kör smart i city

Bli en mästare att köra i city! Det är inte alltid så lätt att köra smart i stan, fastän det är kortare sträckor som generellt körs. Dessa tips är för dig som är cityförare eller som kanske pendlar genom stan till/från jobbet.

Var parkerade jag, egentligen?
Det är slutet av arbetsdagen, kaffet tog slut för längesedan, dags att gå hem. Men var sjutton parkerade du bilen, egentligen?
Utöver irritationsmoment som avstängningar, köer, stockningar och att leta efter en parkeringsplats som inte kostar skjortan så kan de dessutom vara rätt svårt att hitta bilen igen efter att ha irrat runt i letandet efter en bra P-plats.
Med Enerfys funktion ”Hitta bilen” så ser du inom loppet av några sekunder var du parkerade bilen och var du befinner dig på en karta för enkelt kunna ta dig hem igen.

Håll koll på hastigheten!
I vissa städer finns det hastigshetsgräns på 50 km/h i hela centrum. Via Enerfys funktion ”Säkerhetsvarning” kan du be Enerfy varna dig om du kör över en viss hastighet för att enkelt veta vad som gäller inne i stan.

Undvik enkelriktade labyrinter
Att köra blindo in i storstad med många enkelriktade vägar kan vara en mardröm. En sväng åt vänster och du fast i en nedåtgående spiral som inte verkar luta åt det hållet du vill köra till. Se därför till att planera din körning och använd dig av vägbeskrivningsfunktioner som du kan ladda ned eller som redan finns i din smartphone.

Det är en konst att köra smart, även om det gäller i stan eller överlag.
Vill du ha fler tips på hur du kör smart? Få tips på smart körning varje vecka här.