fredag den 13

Fredag den 13

Fredag den 13Är du en sådan person som uppmärksammar otursdagen Fredag 13? Förbereder du dig på torsdagen den 12 för att försäkra dig om att minska risken för en eventuell olycka? Det bästa sättet för att minska risken för olyckor är självklart att vara aktsam och försiktigt, men en enkel åtgärd som också kan hjälpa dig att undvika olyckan är att försäkra dig, bokstavligt talat. Genom att teckna en bilförsäkring, speciellt en användarbaserad sådan som Enerfy – Försäkring med Moderna kan du minska risken för antalet olyckor som du är inblandad i.

Var kommer Fredag den 13 från?

Under 2017 infaller Fredag den 13 bara två gånger under hela året, tidigare i januari och i dag. Likaså under 2018: april och juli.
Fredag den 13 har olika förklaringar bakom sig till varför det kom att bli en skrock om att vara en oturdag utan dess like. Det finns förklaringar inom både religion och mytologier, men enligt sajten Wikipedia ska Fredag den 13 ha tagit sitt avstamp i boken ”Friday, the Thirteenth” från 1907 av författaren Thomas L. Lawsons som har en berättelse om börsmäklare på Wall Street i New York och hur panik kan uppstå bland de som arbetar där. Inom religionen hävdar vissa att Judas var den trettonde lärjungen till Jesus som förrådde honom och fick Jesus att korsfästes, vilket skedde på långfredagen. En rätt så tråkig tillfällighet.
Andra hävdar att några från tempelordern fängslades och dödades, Fredag den 13 oktober 1307, och andra menar att det går ända tillbaka till nordisk mytologi där Loke ska ha varit den 13:e gästen till Valhall och lurat Höder att skjuta sin egen bror, Balder, till döds.

Vad kan du göra?

En överrepresentation bland olyckor som vi människor involverar oss i, som kan vara riktigt hemska, är bilolyckor. Vissa hävdar att det inte finns något att göra när det kommer till bilolyckor, kommer någon att köra på dig finns det inget att göra. Där menar vi på att det finns absolut saker som du kan göra! Genom att teckna en bilförsäkring som baseras på ditt sätt att köra kommer du bli mån om att vilka köra bättre, säkrare och trevligare för alla.
Enerfy – Försäkring med Moderna ger dig incitamenten till att köra säkrare eftersom du belönas för det du gör bra bakom ratten, kör du bra får du en lägre premie. Kör du istället som en tok kommer du att få betala mer, och eftersom vi gärna inte slänger pengar på dyra, onödiga saker kommer den föraren som kör som en tok att förbättra sig. Därmed minskar vi risken för olyckor på svenska vägar, och du behöver inte vara orolig inför Fredag den 13.

Säkra dig från Fredag den 13
Teckna din bilförsäkring nu!