köpa bil

5 viktiga punkter för dig som ska köpa bil för första gången


5 viktiga punkter för dig som ska köpa bil för första gången

Du kanske precis har börjat pluggat, kanske flyttat hemifrån, skaffat ditt första jobb och nu vill köpa bil. Det här bör du tänka på när du tecknar din första bilförsäkring:

Bestäm vad som är viktigt för DIG:
1. Vill du att bilförsäkringen ska vara heltäckande, ge så mycket skydd som möjligt?
2. Vill du att försäkringsbolaget som du väljer ska ha ett tydligt arbete för att förbättra klimatet/samhället/miljön osv? (Enligt vår undersökning bryr sig unga mellan 18 – 25 år mer om försäkringsbolagens samhällsengagemang än andra i åldrarna 26 – 75 år)
3. Bryr du dig enbart om vad kostnaden blir och att det ska bli så billigt som möjligt?
4. Vill du att du ska belönas med en lägre kostnad om du kör bra?
5. Att försäkringsbolaget ska ha en bra kundservice som kan hjälpa dig i situationer som du är ovan vid?

Olika faktorer spelar roll för olika människor

Det finns många olika faktorer som spelar olika mycket roll för olika personer.
Med Enerfy – Försäkring med Moderna så tar vi bland annat inte hänsyn till din ålder, det spelar alltså ingen roll om du är 18 eller 48 år gammal när du ska köpa bil och teckna vår bilförsäkring. Vi baserar helt och hållet vår bilförsäkring på sättet som du kör, om du kör smart och även hur långt du kör. Vi ger dig en rabatt om du kör smart, och kör du ingenting så kostar heller inte försäkringen så mycket.

Vi gör allt för att vår försäkring ska gynna just dig! Men vi behöver mötas halvvägs. Vår bilförsäkring gynnar nämligen dig som kör lite mindre (under 1200 mil per år) och lite bättre (tänker på hur du kör och tänker eco-driving) än alla andra. När du köper ny bil, kan du tänka på hur mycket du vet att du kommer köra och utgå från det när du väljer bilförsäkring.

Därför är vår bilförsäkring också miljövänlig, eftersom vi uppmanar våra kunder att köra bättre, vilket har mindre påverkan på miljön. Vi gör även så att du sparar mer pengar i och med att du inte betalar så mycket om du kör bra eller inte kör så mycket.

Begagnade bilar

Kom ihåg när du ska köpa bil att du måste ha en bilförsäkring från allra första dagen! Det gäller även om du köper begagnad bil. Om du köper begagnad bil och vill tänka bilförsäkring kan det vara bra att tänka på hur gammal den begagnade bilen är. Är bilen tillverkad från 2001 och framåt kan du teckna Enerfy – Försäkring med Moderna, är din begagnade bil äldre än så finns det en risk att du inte kan teckna bilförsäkring på den bilen. På nya bilar och begagnade bilar finns ett så kallat OBD-uttag, det är lag på att bilar från 2001 ska ha sådana uttag. Enerfy – Försäkring med Moderna kräver OBD-uttag för att försäkringen ska fungera.

Något som kan vara bra är att din försäkring skyddar saker som drulle (alla kan du tappa bort sin bilnyckel eller spilla kaffe på sätet) och även vägassistans om bilen skulle krångla och du inte vet hur du gör om du blir strandad på en motorväg.

I Enerfy – Försäkring med Moderna ingår saker som drulle, vägassistans, hyrbil m.m. i vårt basutbud!