Volvo försäkring

 

Teckna en Volvo försäkring redan idag!

Ska du köpa en ny Volvo, eller skaffa en ny försäkring för din nuvarande bil? Oavsett så behöver du ha en bilförsäkring från och med den dagen som bilen börjar användas. Det finns många alternativ, och vanligast är att man tecknar en helförsäkring eller en halvförsäkring. Det är upp till dig att välja hos vilket försäkringsbolag du vill teckna din föräskring och vilken typ av försäkring som passar dig och din Volvo bäst. Här kan du läsa om försäkringar för Volvo, vad som ingår och vad du bör tänka på. Tveka inte att kontakta oss om du inte hittar svar på just din fråga.

När kan jag teckna en bilförsäkring för min Volvo?

Du kan teckna en ny bilförsäkring nu direkt, men den kommer inte att börja gälla förrän din nuvarande försäkring går ut. Vanligtvis, hos traditionella försäkringsbolag, har du 12 månaders bindningstid (OBS! Inte hos oss). Se till att säga upp din försäkring och därefter välja startdatum för försäkringen på utgångsdagen för din tidigare försäkring. Det är självklart fritt fram för dig att byta försäkringsbolag och byta bilförsäkring om du vill. Det kan finnas skillnader i bindningstider och uppsägningstider beroende på vilket försäkringsbolag eller försäkringsförmedlare som du har din försäkring tecknad hos. Du kan enkelt ta reda på när du kan säga upp din gällande bilförsäkring genom att leta reda på ditt försäkringsbrev, som du alltid får när du tecknar en försäkring eller när den förnyas. Om du väljer att teckna en bilförsäkring hos Enerfy - Försäkring med Moderna kan det vara bra att veta att vi inte har varken bindningstid eller uppsägningstid.
 
Beräkna pris för Volvo försäkring

Hur länge har nya Volvobilar vagnskadegaranti?

När du köper en nytillverkad Volvo ingår det som kallas vagnskadegaranti i tre år. Detta gäller bilar som är svensksålda, och det är generalagenten som bestämmer kring vagnskadegarantin. Garantin gäller i Sverige, och i de länder som är anslutna till det Gröna Kort-systemet som även finns i Sverige. Om det skulle vara så att du exporterar bilen till ett annat land och registrerar den där så upphör vagnskadegarantin att gälla. Du kan läsa mer i garantiboken som du får vid köpet av din Volvo. Bilmärket står för garantin och bestämmer vilka självrisker som gäller för olika skador. När din vagnskadegaranti löper ut efter tre år så måste du själv uppgradera din försäkring till en helförsäkring, att du fortsatt har samma skydd som innan.

Hur funkar en digital bilförsäkring där man betalar när man kör?

Med Enerfy - Försäkring med Moderna betalar du när du kör. Priset för vår försäkring kan variera från månad till månad beroende på hur långt du kör och på vilket sätt du kör bilen. Du betalar för en rörlig premie (som baseras på hur du kör din bil samt hur många kilometer du kör) och för en fast premie (som utgår från bilmodellen). På så sätt kan du sänka din försäkringskostnad när du vill. Eftersom vi belönar förare som kör mindre så passar vår försäkring bäst för dig som kör under 800 mil per år. Vi tar heller inte hänsyn till ålder, bostadsform eller körkortsår - en rättvis försäkring, helt enkelt!

Mer om bilförsäkring för Volvo

Viktigast att tänka på, när du tecknar en Volvoförsäkring, är självklart vilket innehåll själva försäkringen har. Du kan själv välja att försäkra bilen hos det föräskringsbolag som passar dig bäst. Omfattningen på själva försäkringen skiljer sig, så se över vilket skydd som du helst vill ha till bilen: är det viktigt att du får ersättning om sätet blir förstört, eller är det viktigast att du får ersättning om du råkar orsaka en olycka? En helförsäkring är oftast det dyrare alternativet, men samtidigt ger den bäst skydd. När du köper en Volvo så är det viktigt att du hittar en bra bilförsäkring som ger dig ett säkert och heltäckande skydd. Se till att du tar dig tid att kolla upp marknadens olika försäkringar innan du tecknar en bilförsäkring och förhasta inte ditt beslut.

Vad kostar en Volvoförsäkring?

Med Enerfy – Försäkring med Moderna kan du själv påverka din premiekostnad genom att vi mäter hur långt du kör din Volvo samt hur säkert du kör. Därav är det svårt att säga exakt hur din kostnad kommer att bli, men du kan beräkna pris på vår startsida (enerfy.se), som baseras på hur långt du kör och hur smart och säkert du kör. Nedan har vi tagit fram några priser för vanliga Volvobilar så att du kan få en uppfattning om priset. Prisexemplen baseras på bilar som kör cirka 60 mil i månaden och som körs i premiegrupp 7.
 • Connector.

  Volvo S60, årsmodell 2007

  Uppskattat pris för Helförsäkring: 238:- /mån & Halvförsäkring: 181:- /mån

 • Connector.

  Volvo V70, årsmodell 2011

  Uppskattat pris för Helförsäkring: 451:- /mån & Halvförsäkring: 312:- /mån

 • Connector.

  Volvo XC60, årsmodell 2017

  Uppskattat pris för Helförsäkring: 455:- /mån & Halvförsäkring: 249:- /mån

 • Connector.

  Volvo V60, årsmodell 2013

  Uppskattat pris för Helförsäkring: 478:- /mån & Halvförsäkring: 328:- /mån

Beräkna pris för Volvo försäkring

Hur gör jag för att teckna en Volvo-försäkring?

OM DU HAR EN ANNAN BILFÖRSÄKRING
Du kan starta genom att se vad din volvo försäkring kan kosta här. Välj det datum som din nuvarande försäkring löper ut som startdatum. Du kan teckna försäkringen maximalt ett år framåt. När du tecknar en bilförsäkring hos Enerfy - Försäkring med Moderna har den ingen uppsägnings- eller bindningstid, så det är möjligt att säga upp försäkringen om den inte skulle leva upp till dina förväntningar.

OM DU INTE HAR EN BILFÖRSÄKRING REDAN
Se vad din Volvo skulle kosta att försäkra här. Sen kan du teckna försäkringen och välja datum för försäkringen att börja gälla. Om du inte har någon försäkring i dag kan du välja dagens datum som startdatum. Du är då försäkrad från och med i dag. Det kan t.ex. vara smart om du precis köpt en bil och inte kört den från bilhallen eller från försäljaren än. Inom några dagar kommer du få vår Plug-in hemskickad, den klickar du in i bilen och sedan betalar du en fast och en rörlig premie, månad för månad. Du är fullt försäkrad även om du inte fått hem din Enerfy Plug-in än.

Vad är skillnaden på en Volvo märkesförsäkring och en annan bilförsäkring?

En märkesförsäkring är en försäkring som är namngiven med bilmärkets namn. Den största skillnaden mellan en märkesförsäkring och en icke-märkesförsäkring är utbudet av försäkringarna, alltså vad som ingår i dem. Priserna och hur mycket du behöver betala i självrisk vid en skada kan skilja sig mellan de olika försäkringstyperna. För att se alla skillnader mellan olika bilförsäkringar behöver du jämföra dem med varandra för att se vad som ingår. Vad som ingår kan skilja sig mycket mellan olika försäkringar. En märkesförsäkring är oftast en helt vanlig hel- eller en halvförsäkring, men kan ha vissa utvalda tillägg för ett visst märke. De försäkringar som kallas märkesförsäkringar är ofta i samarbete med något av de vanliga försäkringsbolagen och marknadsförs som ett tryggt val. Du som har en Volvo i dag behöver tänka över vad du föredrar och prioriterar som ägare, och bestämma dig efter det du tycker är viktigt. Du slipper då att betala för onödiga tillägg som du inte behöver.

Vilken typ av försäkring behöver jag till min Volvo?

Har du en bil som är yngre rekommenderas ofta en helförsäkring. Har du en gällande vagnskadegaranti så behöver du komplettera med en halvförsäkring för att vara helförsäkrad. Har du ingen vagnskadegaranti som gäller så tecknar du direkt en helförsäkring. En halvförsäkring passar äldre bilar, och beroende på bilmodell kan du själv välja vad som passar ditt behov bäst.
Beräkna pris för Volvo försäkring

Behöver jag köpa några tilläggsförsäkringar utöver grundskyddet för min Volvo?

Nej, Enerfy - Försäkring med Moderna har inga tilläggsförsäkringar utan allt ingår från start. Vi har en komplett bilförsäkring som även täcker drulle/allrisk. Hos andra kan du däremot behöva köpa tillägg, vilket gör att slutpriset kan bli dyrare än det pris du får från början. Det finns ett flertal olika tillägg hos olika bolag, och de täcker olika typer av skador. Så se till att läsa i villkoren noga kring vad som ingår i bilförsäkringen och vad som inte ges ersättning för, så att du ej blir utan ersättning för vissa skador.

Vad ska jag tänka på när jag tecknar en Volvoförsäkring?

Att jämföra! Jämför hel- och halvförsäkring, vad som ingår och täcks av försäkringen, vilka tillägg du behöver, hur mycket självriskerna är m.m. Den billigaste bilförsäkringen är nödvändigtvis inte alltid den bästa. Alla har olika behov och tycker att olika skydd är olika viktiga. Priserna, och hur mycket du betalar i självrisk vid en skada, kan skilja sig mellan olika försäkringstyper. Läs villkor, policyer, förköpsinformation och se över betalningsinformationen (fundera om vill du betala via kort varje månad, eller föredrar du faktura?) och gå igenom företagets FAQ om försäkringen innan du trycker på "köp" och tecknar försäkringen.

Villkor och självrisker Bilförsäkring Volvo

Eftersom det är viktigt att kunna se och jämföra innehållet i din Volvoförsäkring så kan det vara bra att läsa och se våra villkor och självrisker. Genom att läsa villkoren och självriskerna får du koll på vad som gäller för bilförsäkringen och det behöver du göra innan du tecknar försäkringen hos Enerfy – Försäkring med Moderna, eller ett annat försäkringsbolag.

Villkor bilförsäkring Volvo
Information om självrisker för Volvo

Här nedan har du självriskerna för försäkringen och vilka skydd som ingår i vår bilförsäkring för Volvo:

Trafikförsäkring – 1000 kr
Brandskydd – 1500 kr
Stöldskydd – 2000 kr
Glasskada – 0 kr eller 35 % av kostnaden, men som lägst 1000 kr
Maskinskada – 1500 kr – höjs till 3000 kr om bilen körts mer än 6000 mil
Räddning – Med vår assistansförsäkring slipper du självrisken för räddning
Personskada – 0 kr
Rättsskydd – 20 % av målskostnaden, men som lägst 1500 kr
Vagnskada – 6000 kr (ingår ej i halvförsäkring)
Hyrbil – 25 %av hyrbilens dygnskostnad
Assistans – 0 kr
Allrisk – 1200 kr
Se ditt pris för Volvo försäkring

Så fungerar Enerfy – Försäkring med Moderna

Smart bilförsäkring med både fast och rörlig premie
Enerfy – Försäkring med Moderna består av en fast och en rörlig premie. Den rörliga premien kan variera från månad till månad, och baseras på hur smart du kör samt hur många kilometer du kör. Din körning klassas in i en av våra 15 premienivåer vid varje körning. Du får därefter en rörlig kostnad för varje biltur. Detta kombineras med en fast kostnad, som försäkrar din bil även när den står still. Genom Enerfy-appens körcoach kan du hela tiden förbättra din körning och sänka din rörliga premie. Om du inte kör något en månad så betalar du ingen rörlig premie alls.
Få en smidig & billig bilförsäkring
Din bilförsäkring hos oss är lika smidig som Spotify eller Swish. Du ser hela tiden din försäkringskostnad i realtid, lär dig köra smartare och om du mot förmodan skulle råka ut för en olycka så kan du rapportera skadorna direkt i appen, via telefon eller på vår hemsida. Vi erbjuder dessutom en bilförsäkring helt utan bindningstid, så om du inte är nöjd så behöver du inte stanna hos oss. Schysst, va? I vår bilförsäkring ingår allt det som traditionella bilförsäkringar säljer som “tilläggsförsäkringar”, och hos oss behöver du behöver inte köpa till något extra.