Volkswagen försäkring

 

Volkswagen försäkring – både för nya och äldre bilar

Oavsett om du precis köpt en ny Volkswagen eller äger en begagnad bil sedan tidigare behöver du alltid ha en VW försäkring till din bil. En bilförsäkring eliminerar risken för att betala dyra kostnader vid en eventuell skada eller olycka.

Om du köper en helt ny Volkswagen räcker det att du tecknar en halvförsäkring, förutsatt att en så kallad vagnskadegaranti ingick i köpet. För svensksålda VW-bilar gäller vagnskadegarantin i tre år. Är bilen äldre än tre år kan du behöva teckna en helförsäkring på bilen som då täcker en eventuell vagnskada. Det ger dig ersättning för exempelvis kaross- och lackskada vid olycka.

Nedan kan du läsa mer om VW försäkringar, vad som gäller kring Volkswagens vagnskadegaranti och vad du ska tänka på när du tecknar din Volkswagen försäkring.

Hur funkar en digital bilförsäkring till din Volkswagen?

Det finns många alternativa försäkringar till Volkswagen där ute. Känner du igen dig i att du förmodligen kör lite mindre och lite bättre än alla andra? Då kan Enerfy – Försäkring med Moderna vara en VW försäkring för dig!

Enerfy är en bilförsäkring som är anpassad efter ditt körsätt och antal körda kilometer. Försäkringstypen är oberoende av traditionella faktorer som ålder och körkortsår. Försäkringen består av två premier; en fast premie som betalas i förskott och en rörlig körpremie som betalas i efterskott och som baseras på körstil och hur långt du kört.

Varje körning analyseras via din Enerfy Plug-in, den klickas enkelt in i bilens OBD2-uttag. Din Enerfy Plug-in kommunicerar sedan med Enerfyappen, där du kan se dina kostnader i realtid och samtidigt lära dig att köra smartare för att få ner priset för din Volkswagen försäkring. Kör du mindre eller bättre några månader blir din rörliga premie lägre för den perioden.
 
Beräkna pris för din Volkswagen försäkring

Vilken VW försäkring är bäst?

När du köper en ny Volkswagen i Sverige levereras den oftast med en så kallad vagnskadegaranti som gäller de tre första åren efter köpet. Om du vill ha den bästa bilförsäkringen för din Volkswagen bör du teckna en helförsäkring med Enerfy – Försäkring med Moderna efter att de första tre åren har löpt ut. Under tiden som din Volkswagen har en vagnskadegaranti räcker det att du tecknar en halvförsäkring eftersom vagnskadegarantin, tillsammans med halvförsäkringen, i princip alltid ger ett lika fullgott skydd som en helförsäkring.

När kan jag teckna en ny försäkring och vad kostar det?

Här nere har du exempel på några vanliga modeller från VW och priset för försäkringen till dem. För att göra en kostnadsberäkning för just din VW kan du beräkna ditt pris här och få en uppskattad kostnad för din försäkring med ett par enkla klick. Du kan teckna din försäkring direkt här på vår hemsida - men kom ihåg att traditionella försäkringsbolag har bindningstider, så se till att kolla upp från och med vilket datum du kan byta försäkring för din volkswagen.

Det enklaste sättet att ta reda på hur lång bindningstid du har för din Volkswagen försäkring är att att kolla i ditt försäkringsbrev, där det alltid ska stå vilken dag som är huvudförfallodagen. I vissa fall är det endast på huvudförfallodagen du kan byta och teckna en ny bilförsäkring.

Så vad gör du om du vet redan nu att du vill byta försäkring? Då kan du faktiskt teckna vår försäkring redan i dag! Allt du behöver göra är att välja vilket startdatum som du vill att din VW försäkring ska börja gälla (du måste välja ett datum inom ett års tid.) Vi har heller ingen bindningstid eller uppsägningstid som andra traditionella försäkringsbolag.
 • Connector.

  Volkswagen Polo, årsmodell 2010

  Uppskattat pris för Helförsäkring: 273:- /mån & Halvförsäkring: 204:- /mån

 • Connector.

  Volkswagen Golf, årsmodell 2010

  Uppskattat pris för Helförsäkring: 324:- /mån & Halvförsäkring: 233:- /mån

 • Connector.

  Volkswagen Jetta, årsmodell 2011

  Uppskattat pris för Helförsäkring: 428:- /mån & Halvförsäkring: 268:- /mån

 • Connector.

  Volkswagen Tiguan, årsmodell 2017

  Uppskattat pris för Helförsäkring: 505:- /mån & Halvförsäkring: 302:- /mån

Hur länge gäller Volkswagens vagnskadegaranti?

När du köper en ny VW ingår vanligtvis en vagnskadegaranti i tre år för den bilen. För de modeller som har vagnskadegaranti får du med ett vagnskadegarantibevis när du köper bilen. Där står startdatum för garantin samt information om självrisk och andra villkor. Kontrollera datumet för när garantin löper ut. Se även till att teckna en helförsäkring innan dess att garantin löper ut för att vara fullt försäkrad. Här kan du beräkna pris för vad din Volkswagen försäkring skulle kosta med Enerfy – Försäkring med Moderna.

Att tänka på innan du tecknar en Volkswagen försäkring

Innan du väljer Volkswagen bilförsäkring; ta reda på vad försäkringen har för skydd och vad den egentligen täcker. Olika försäkringar erbjuder skydd för olika saker, och ibland kan ett skydd ingår i alternativ 1, men inte i alternativ 2. I vissa fall ingår t.ex. assistans och drulle, men i andra fall måste du köpa till sådana tjänster som en s.k. tilläggsförsäkring. Gå igenom vad som ingår i försäkringen och se över vilka kostnader de olika typerna av skydden med självrisk har. Självrisken kan skilja flera tusen mellan olika försäkringsbolag. Med Enerfy – Försäkring med Moderna ingår ett heltäckande skydd för din VW försäkring, du behöver alltså inte köpa till några tilläggsförsäkringar för att få en bra skydd för din Volkswagen bilförsäkring.
Beräkna pris för Volkswagen försäkring

Om Volkswagen

Volkswagen har sitt ursprung i Tyskland och ingår i koncernen Volkswagen AG, som i dag är en av världens största biltillverkare. De tillverkar över 21 500 fordon dagligen och har över 300 000 anställda. Volkswagen Golf var Sveriges mest populära bilmodell 2016 (gäller nyregistrerade bilar), och Volkswagen var Sveriges näst mest köpta bilmärke. Av alla Volkswagen som såldes under 2016 så såldes drygt 31,5% av bilarna till privatpersoner. Det är ett par hundra färre än Volvo, som sålde flest privatägda bilar (men som också sålde betydligt fler företagsägda bilar). Några av de vanligaste modellerna i Sverige från Volkswagen är Passat, Beetle, Tiguan och Polo.

Vilken försäkring behöver min Volkswagen ha?

När du ska teckna en bilförsäkring för din VW bör du själv tänka efter hur omfattande skydd du vill ha för din bil. En trafikförsäkring är den grundläggande försäkringen som du måste ha enligt lag, medan hel- och halvförsäkring ger ett bättre skydd. En trafikförsäkring är en försäkring som skyddar tredje man, vilket betyder att den täcker skador på en annan person eller annan persons egendom vid olycka. Det som inte täcks är skador på din egen bil.

Eftersom det ofta uppkommer skador även på din egen bil vid en olycka så är det tryggt att komplettera med en halvförsäkring eller helförsäkring. En halvförsäkring ger ett bra skydd mot bland annat brand, glasskada, stöld, allrisk, drulle och maskinskada. Du får ersättning för skador som kan uppstå även när du inte kör med bilen och vid personskada. Om din Volkswagen är ny så vill du förmodligen ha en heltäckande försäkring som även skyddar för vagnskador; då är en helförsäkring det bästa alternativet för dig.

Behöver jag tilläggsförsäkringar till min VW?

En tilläggsförsäkring är egentligen ett sätt för försäkringsbolagen att sälja något extra utöver basinnehållet. Om du tecknar Enerfy – Försäkring med Moderna behöver du inte tänka på några tilläggsförsäkringar, utan allt är redan inkluderat i försäkringens basutbud. Om du väljer ett traditionellt försäkringsbolag kan du behöva köpa till en eller flera tilläggsförsäkringar för att få maximalt skydd för din bil, och för att undvika att stå utan rätt försäkring när olyckan är framme. Det som “räknas” som tillägg och vad som ingår i bilförsäkringen kan skilja sig mellan olika försäkringsbolag.

Var sitter OBD2-uttaget i min VW?

OBD, eller OBD-II, är ett diagnosuttag som du hittar under ratten, till vänster, på din Volkswagen. När du besiktigar bilen brukar verkstaden använda uttaget för att mäta bilens CO2-utsläpp m.m. OBD-uttaget är standardiserat sedan 2001 i EU och används över hela världen för att läsa av felkoder och andra parametrar i en bils styrenheter. Diagnosuttaget kan alltid nås från förarsätet, så det är enkelt att hitta.

Checklista när du ska teckna Volkswagenförsäkring

Se till att gå igenom dessa tre steg innan du tecknar din bilförsäkring online, så har du tänkt till och missar inget viktigt längs vägen.
 • Connector.

  Se över din bindningstid

  Om du har bilförsäkring för din Volkswagen sedan tidigare så är första steget att ta reda på när din huvudförfallodag är. Det är datumet som din nuvarande försäkring går ut, och när du byter bilförsäkring ska du se till att startdatumet för din nya försäkring är senast dagen efter huvudförfallodagen för ditt gamla avtal. I vissa fall kan du bara byta försäkring på huvudförfallodagen. Varje år får du ett nytt försäkringsbrev där det står vilken dag som är din huvudförfallodag. Om du har en digital bilförsäkring så har du ingen bindningstid, utan kan byta när du vill.

 • Connector.

  Jämför innehåll och priser

  Du bör jämföra olika försäkringar, innehåll, självrisker och övrigt innan du bestämmer dig för en lösning. Vad som är viktigt för dig, kanske inte är viktigt för en annan kund.

 • Connector.

  Teckna en ny bilförsäkring

  Sätt ett startdatum (t.ex. dagen efter din nuvarande försäkring löper ut) så att du inte är oförsäkrad. Du kan teckna en försäkring redan idag, men sätt ett startdatum som ligger upp till ett år fram i tiden.

Villkor och självrisker för Bilförsäkring Volkswagen

Eftersom det är viktigt att kunna se och jämföra innehållet i din Volkswagenförsäkring så kan det vara bra att läsa och se våra villkor och självrisker. Genom att läsa villkoren och självriskerna får du koll på vad som gäller för bilförsäkringen och det behöver du göra innan du tecknar försäkringen hos Enerfy – Försäkring med Moderna, eller ett annat försäkringsbolag.

Villkor bilförsäkring Volkswagen
Information om självrisker för Volkswagen

Här nedan har du självriskerna för försäkringen och vilka skydd som ingår i vår bilförsäkring för Volkswagen:

Trafikförsäkring – 1000 kr
Brandskydd – 1500 kr
Stöldskydd – 2000 kr
Glasskada – 0 kr eller 35 % av kostnaden, men som lägst 1000 kr
Maskinskada – 1500 kr – höjs till 3000 kr om bilen körts mer än 6000 mil
Räddning – Med vår assistansförsäkring slipper du självrisken för räddning
Personskada – 0 kr
Rättsskydd – 20 % av målskostnaden, men som lägst 1500 kr
Vagnskada – 6000 kr (ingår ej i halvförsäkring)
Hyrbil – 25 %av hyrbilens dygnskostnad
Assistans – 0 kr
Allrisk – 1200 kr

Teckna Volkswagenförsäkring

Så fungerar Enerfy – Försäkring med Moderna

Smart bilförsäkring med både fast och rörlig premie
Enerfy – Försäkring med Moderna består av en fast och en rörlig premie. Den rörliga premien kan variera från månad till månad, och baseras på hur smart du kör samt hur många kilometer du kör. Din körning klassas in i en av våra 15 premienivåer vid varje körning. Du får därefter en rörlig kostnad för varje biltur. Detta kombineras med en fast kostnad, som försäkrar din bil även när den står still. Genom Enerfy-appens körcoach kan du hela tiden förbättra din körning och sänka din rörliga premie. Om du inte kör något en månad så betalar du ingen rörlig premie alls.
Få en smidig & billig bilförsäkring
Din bilförsäkring hos oss är lika smidig som Spotify eller Swish. Du ser hela tiden din försäkringskostnad i realtid, lär dig köra smartare och om du mot förmodan skulle råka ut för en olycka så kan du rapportera skadorna direkt i appen, via telefon eller på vår hemsida. Vi erbjuder dessutom en bilförsäkring helt utan bindningstid, så om du inte är nöjd så behöver du inte stanna hos oss. Schysst, va? I vår bilförsäkring ingår allt det som traditionella bilförsäkringar säljer som “tilläggsförsäkringar”, och hos oss behöver du behöver inte köpa till något extra.