Renault försäkring

 

Hitta rätt Renault bilförsäkring

Det är obligatoriskt att ha en försäkring för din Renault, oavsett om bilen är ny eller begagnad. Försäkringen måste gälla från första dagen som bilen tas i bruk, annars får du betala en daglig avgift till Trafikförsäkringsförmedlingen (TFF) för varje dag som bilen står oförsäkrad. Dessutom är det viktigt att ha en bra bilförsäkring som skyddar bilen om en olycka skulle ske.

Nedan kan du läsa mer om vad som gäller om du vill teckna en Renault försäkring, prisförslag för olika modeller samt vad skillnaden är mellan en märkesförsäkring och andra försäkringar.

Vilken försäkring behöver min Renault ha?

För äldre bilar kan det räcka med en halvförsäkring, och om du har en nyare Renault-modell (ungefär mellan 3 till 10 år gammal) så rekommenderas helförsäkring. Om du köpt en nyproducerad Renault så behöver du bara teckna en halvförsäkring eftersom vagnskadegarantin täcker vagnskador under tre år. På den här sidan kan du lära dig mer om Renault försäkring och allt vad det innebär att skaffa en sådan.
Om du inte hittar svar på just din fråga så kan du alltid kontakta vår kundservice!

Hur länge har Renault vagnskadegaranti?

Om du köper en ny svensksåld personbil från Renault så ingår vagnskadegaranti (som ibland också kallas "personvagnsgaranti") i tre år. Då står bilmärket för garantin och de bestämmer även vilka självrisker och förutsättningar som gäller. När din garanti löper ut så måste du själv uppgradera din försäkring till en helförsäkring, så att du fortsatt är fullt försäkrad.

Vissa bilmärken har kort tid för skadeanmälan, t.ex. 30 dagar, så se till att anmäla din skada så snart som möjligt efter att den uppkommit för att få din ersättning. När vagnskadegarantin löper ut kan du byta bilförsäkring till Enerfy – Försäkring med Moderna eller en annan försäkring som passar dig bra.
 
Beräkna pris för Renault försäkring

Hur funkar en bilförsäkring där man betalar när man kör?

Med en digital bilförsäkring från Enerfy – Försäkring med Moderna så betalar du två olika premier varje månad. Du betalar en låg fast månadspremie som håller bilen försäkrad när den står still, och en rörlig premie som du betalar efter att du kört. Den beräknas efter hur långt och hur du kört din bil och kan vara olika belopp för olika månader. Kör du lite bättre eller mindre så blir den dessutom billigare. Det är en mer rättvis premiemodell som inte tar hänsyn till ålder, körkortsår eller andras skador.

Mer om Renault och försäkring

Renault S. A. är en fransk multinationell fordonstillverkare, och i koncernen ingår även märkena Dacia samt Renault Samsung Motors. När du skaffar en Renault så är det viktigt att du hittar en bra bilförsäkring som ger dig ett bra, fulltäckande skydd. Det eliminerar riskerna vid eventuell skada och gör ditt liv lite enklare om något skulle ske. Se till att se över olika försäkringsalternativ innan du tecknar en bilförsäkring så att du får en övergripande bild av marknaden.

När kan jag teckna en bilförsäkring för min Renault?

Ett traditionellt försäkringsbolag har generellt sett en bindningstid på 12 månader, och ibland kan det vara under en så kort period som 24h - alltså under huvudförfallodagen för försäkringen - som du har möjlighet att teckna en annan Renault försäkring. Det beror på vilket försäkringsbolag eller försäkringsförmedlare du har din försäkring hos.

Du kan enkelt ta reda på när du kan säga upp din nuvarande försäkring genom att titta på ditt försäkringsbrev. Om du väljer att teckna en bilförsäkring hos Enerfy – Försäkring med Moderna så behöver du inte oroa dig för bindningtiden. Där får du en flexibel lösning där du själv väljer om och när du vill säga upp din Renault försäkring och prova något annat i framtiden.

Vad kostar en Renault försäkring?

Om du tecknar din Renault försäkring hos oss skiljer sig priset för vår bilförsäkring från månad till månad beroende av hur långt du kör och på vilket sätt du kör bilen. Hur du kör mäts med hjälp av vår Plug-in som du enkelt klickar in i bilen. Du betalar för en rörlig premie som baseras på hur du kör samt hur långt du kör, och för en fast premie som utgår från bilmodellen.

Här nedan kan du se några prisexempel för ett par vanliga Renault-modeller om du skulle försäkra bilen hos Enerfy - Försäkring med Moderna. Dessa exempel baseras på bilar som kör cirka 60 mil per månad och som körs på ett planerat sätt. Observera att priset kan skilja mellan årsmodeller och andra faktorer.
 • Connector.

  Renault M Megane, årsmodell 2005

  Uppskattat pris för Helförsäkring: 209:- /mån & Halvförsäkring: 167:- /mån

 • Connector.

  Renault JL Trafic, årsmodell 2007

  Uppskattat pris för Helförsäkring: 337:- /mån & Halvförsäkring: 270:- /mån

 • Connector.

  Renault Clio, årsmodell 2013

  Uppskattat pris för Helförsäkring: 398:- /mån & Halvförsäkring: 256:- /mån

 • Connector.

  Renault Kangoo, årsmodell 2011

  Uppskattat pris för Helförsäkring: 497:- /mån & Halvförsäkring: 328:- /mån

Beräkna pris för Renault försäkring

Hur gör jag för att teckna en Renault försäkring?

OM DU REDAN HAR EN BILFÖRSÄKRING
Börja med att beräkna pris för hel- eller halvförsäkring här. Teckna vår försäkring med startdatum (inom ett år framåt) på samma dag som din nuvarande försäkring löper ut. Glöm inte att säga upp din nuvarande försäkring också. Generellt brukar traditionella försäkringsbolag ha en bindningstid på 12 månader, så du kan behöva teckna rätt så lång tid i förväg. När du skaffar en bilförsäkring från oss så har den ingen bindningstid eller uppsägningstid.

OM DU INTE HAR EN BILFÖRSÄKRING ÄN
Beräkna ditt pris för en Renault försäkring. Därefter kan du också teckna försäkringen direkt på vår hemsida. Det tar ungefär 2 minuter, och du är därefter försäkrad från och med samma dag eller från och med valt startdatum. Inom några dagar får du hem vår Plug-in som du klickar in i bilen, och du betalar därefter en fast och en rörlig premie per månad.

Vad är skillnaden på en Renault märkesförsäkring och en ”vanlig” bilförsäkring?

Priset kan skilja mellan de olika försäkringstyperna, men också kostnaden för självriskerna om något skulle hända. En märkesförsäkring är direkt kopplad till din biltillverkare och kan, precis som alla försäkringar, variera i pris. Varje försäkringsbolag eller försäkringsförmedlare har sitt eget sätt att prissätta din bilförsäkring - oavsett om det är en märkesförsäkring eller en annan variant - så en märkesförsäkring kan i vissa fall bli billigare och vissa fall bli dyrare beroende på vem du är och vilken typ av bil du kör.

I vår prisberäkning kan du själv räkna på hur långt du kör och hur du kör din bil. Den rörliga premien kan bli olika hög/låg varje månad. Om du ska teckna en försäkring för din Renault gör du därför klokt i att behöver du beräkna pris och jämföra olika försäkringsalternativ för att se vad som ingår - det kan nämligen skilja sig mycket mellan olika försäkringar. Om du kör mellan 800 till 1200 mil per år (eller kör väldigt bra och säkert) kan Enerfy – Försäkring med Moderna vara en försäkring för dig.

Vilken typ av försäkring ska jag teckna till min Renault?

Som absolut minsta skydd måste du ha en trafikförsäkring för din Renault. Utöver trafikförsäkringen kan du välja att teckna en helförsäkring eller en halvförsäkring. Du väljer vilken av de olika typerna som passar dig bäst. Skillnaden är att en helförsäkring täcker vagnskada, vilket inte en halvförsäkring gör. Om du har en äldre bil så passar en halvförsäkring bra, men är din bil nyare så rekommenderas en helförsäkring. Om du räknar ut ditt pris på Enerfy - Försäkring med Modernas hemsida kommer du att få fram ett prisexempel för både hel- och halvförsäkring så att du tydligt ser skillnaden.

Det är viktigt att du hittar den bästa bilförsäkringen för dig, och ta alltid hänsyn till vad du tycker är allra viktigast i valet av din bilförsäkring.

Behöver jag köpa några tilläggsförsäkringar för min Renault?

Hos Enerfy - Försäkring med Moderna så behöver du inte köpa till några tillägg, utan allt ingår från start. Hos andra kan du behöva köpa så kallade tilläggspaket som täcker vissa typer av skador, vilket gör att slutpriset kan bli dyrare än det pris du får från början. Hos oss ingår exempelvis allrisk och drulle utan att du behöver betala extra för det. Det finns ett flertal olika tillägg hos olika bolag, och de täcker olika typer av skador.

Vilken Renault försäkring är billigast?

Olika försäkringar beräknas på olika sätt, och det är därför omöjligt att säga vilken bilförsäkring som kommer att bli billigast för just dig. Det beror på att olika bolag tar hänsyn till olika parametrar när du får ditt pris. Glöm inte att den billigaste bilförsäkringen inte nödvändigtvis behöver vara den bästa.

Villkor och självrisker för Bilförsäkring Renault

Eftersom det är viktigt att kunna se och jämföra innehållet i din Renaultförsäkring så kan det vara bra att läsa och se våra villkor och självrisker. Genom att läsa villkoren och självriskerna får du koll på vad som gäller för bilförsäkringen och det behöver du göra innan du tecknar försäkringen hos Enerfy – Försäkring med Moderna, eller ett annat försäkringsbolag.

Villkor bilförsäkring Renault
Information om självrisker för Renault

Här nedan har du självriskerna för försäkringen och vilka skydd som ingår i vår bilförsäkring för Renault:

Trafikförsäkring – 1000 kr
Brandskydd – 1500 kr
Stöldskydd – 2000 kr
Glasskada – 0 kr eller 35 % av kostnaden, men som lägst 1000 kr
Maskinskada – 1500 kr – höjs till 3000 kr om bilen körts mer än 6000 mil
Räddning – Med vår assistansförsäkring slipper du självrisken för räddning
Personskada – 0 kr
Rättsskydd – 20 % av målskostnaden, men som lägst 1500 kr
Vagnskada – 6000 kr (ingår ej i halvförsäkring)
Hyrbil – 25 %av hyrbilens dygnskostnad
Assistans – 0 kr
Allrisk – 1200 kr
Se ditt pris för Renault försäkring

Så fungerar Enerfy – Försäkring med Moderna

Smart bilförsäkring med både fast och rörlig premie
Enerfy – Försäkring med Moderna består av en fast och en rörlig premie. Den rörliga premien kan variera från månad till månad, och baseras på hur smart du kör samt hur många kilometer du kör. Din körning klassas in i en av våra 15 premienivåer vid varje körning. Du får därefter en rörlig kostnad för varje biltur. Detta kombineras med en fast kostnad, som försäkrar din bil även när den står still. Genom Enerfy-appens körcoach kan du hela tiden förbättra din körning och sänka din rörliga premie. Om du inte kör något en månad så betalar du ingen rörlig premie alls.
Få en smidig & billig bilförsäkring
Din bilförsäkring hos oss är lika smidig som Spotify eller Swish. Du ser hela tiden din försäkringskostnad i realtid, lär dig köra smartare och om du mot förmodan skulle råka ut för en olycka så kan du rapportera skadorna direkt i appen, via telefon eller på vår hemsida. Vi erbjuder dessutom en bilförsäkring helt utan bindningstid, så om du inte är nöjd så behöver du inte stanna hos oss. Schysst, va? I vår bilförsäkring ingår allt det som traditionella bilförsäkringar säljer som “tilläggsförsäkringar”, och hos oss behöver du behöver inte köpa till något extra.