Mercedes försäkring

 

Vilken Mercedes försäkring vill du ha?

Din Mercedesförsäkring måste gälla från den dag som du börjar att köra din Mercedes. Det gäller oavsett om du har en ny eller en begagnad bil, och det lägsta möjliga försäkringsskyddet du måste ha är en trafikförsäkring. Om du inte har en försäkring så kan det bli dyrt om bilen råkar ut för skada, och du får betala TFFs dagsavgift varje dag som bilen är oförsäkrad. Ska du köpa en begagnad bil så är det ditt ansvar att hålla bilen försäkrad direkt från det att du kör från säljaren eller bilhallen. Om du har en Mercedes som är äldre än tio år så rekommenderas en halvförsäkring (generellt sätt, men beror även på vilken bilmodell du har) och har du en yndre bil så rekommenderas en helförsäkring. Om bilen är yngre än tre år så har den vagnskadegaranti, och du behöver bara komplettera med en halvförsäkring för att få ett fullt skydd. Läs på innan du tecknar din Mercedes-bilförsäkring, så att du hittar den rätta försäkringen för dig och din bil.

Hur länge har Mercedes vagnskadegaranti?

I tre år har du vagnskadegaranti om du har köpt en Mercedes i Sverige. Det innebär att du under de tre första åren har ett skydd för vagnskada, vilket betyder att du är skyddad mot de skador som kan uppkomma på din egen bil (t.ex. skadegörelse, om du blir påkörd eller liknande). Den tillhandahålls av Mercedes-Benz svenska generalagent och gäller i tre år från registreringsdatumet hos Transportstyrelsen. Under tiden du har vagnskadegaranti så behöver du bara en halvförsäkring så är bilen fullt försäkrad. Glöm inte att uppdatera din försäkring till en helförsäkring innan vagnskadegarantin löper ut. Då får du samma skydd som när du haft vagnskadegaranti+halv.
 
Beräkna pris för Mercedes försäkring

Digital bilförsäkring för Mercedes

Med en digital bilförsäkring så baseras din månadskostnad på två olika premier, varav en är rörlig och den andra fast. Den fasta premien låter bilen vara försäkrad när den står still, och den rörliga baseras på hur du kör. Varje körning klassas in i en nivå mellan 1-15 som avgör hur stor din rörliga premie blir. Den fasta är samma summa varje månad. Skulle du låta bilen stå stilla en månad betalar du såklart bara för den fasta premien, och då det kan bli riktigt billigt. En Mercedesförsäkring på dina villkor, helt enkelt!

När kan jag teckna en Mercedes bilförsäkring?

De gamla traditionella försäkringarna har oftast en 12 månaders bindningstid, men du kan teckna en försäkring hos oss redan idag. Du väljer själv startdatum då bilförsäkringen ska aktiveras, så du kan enkelt välja det datum då din nuvarande försäkring löper ut. Glöm bara inte att säga upp din försäkring, så att du inte blir dubbelförsäkrad. Du kan läsa i ditt försäkringsbrev om vilket datum din nuvarande försäkring löper ut.

Vad kostar en Mercedesförsäkring?

Att säga exakt vad en Mercedes försäkring kostar är svårt. Du betalar för en fast premie och en rörlig premie hos Enerfy - Försäkring med Moderna. Det funkar lite som ett mobilabonnemang, där den fasta kostnaden betalas i förhand och den rörliga i efterhand baserat på ditt användande. Du kan själv påverka din kostnad genom att köra mindre eller bättre. Här är några prisuppskattningar för ett par vanliga Mercedes-försäkringar hos oss (baseras på bilar som kör ca 60 mil per månad och som körs på ett lugnt och planerat sätt).
 • Connector.

  Mercedes E 220 CDI, årsmodell 2007

  Uppskattat pris för Helförsäkring: 462:- /mån & Halvförsäkring: 327:- /mån

 • Connector.

  Mercedes 109 CDI, årsmodell 2008

  Uppskattat pris för Helförsäkring: 540:- /mån & Halvförsäkring: 391:- /mån

 • Connector.

  Mercedes E 320 CDI, årsmodell 2007

  Uppskattat pris för Helförsäkring: 589:- /mån & Halvförsäkring: 404:- /mån

 • Connector.

  Mercedes CDI 2.2, årsmodell 2007

  Uppskattat pris för Helförsäkring: 640:- /mån & Halvförsäkring: 484:- /mån

Beräkna pris för Mercedes försäkring

Hur gör jag för att teckna en Mercedesförsäkring?

OM DU REDAN HAR EN BILFÖRSÄKRING:
Första steget för dig som redan har en giltig bilförsäkring är att ta reda på ditt förfallodatum för försäkringen. Du behöver förfallodatumet för att kunna välja ditt nya startdatum. Förfallodatumet hittar du i ditt försäkringsbrev, och är den dag som försäkringen löper ut. Därefter kan du beräkna ditt pris för försäkring genom att ange ditt personnummer och reg.nr här på sidan eller på enerfy.se. Välj hel- eller halvförsäkring med startdatum (inom ett år framåt). När du är klar med ditt köp, glöm inte att säga upp din nuvarande försäkring för att inte bli dubbelförsäkrad. Du kan teckna Enerfy ett år fram i tiden.

OM DU ÄNNU INTE HAR NÅGON BILFÖRSÄKRING:
Teckna vår försäkring (välj mellan hel- och halvförsäkring) via vår hemsida eller via telefon. Det tar ungefär 1 minut och du är därefter försäkrad från och med samma dag, eller den dagen som du sätter startdatumet på. Inom några dagar får du hem vår Plug-In som du sätter in i bilen, och du betalar därefter en fast och en rörlig premie per månad efter hur du kört. Supersmidigt och rättvist!

Vad behöver jag – helförsäkring eller halvförsäkring?

Skillnaden mellan helförsäkring och halvförsäkring är skyddet för vagnskada. En helförsäkring täcker vid skador för din egen bil, det gör inte en halvförsäkring. En helförsäkring är det högsta försäkringsskydd du kan ha. Välj en helförsäkring om du har en relativt ny bil och inte har någon giltig vagnskadegaranti. Välj en halvförsäkring om du har en bil som är under 3 år gammal och som redan har vagnskadegaranti, eller om din bil är ett par år gammal och du inte behöver ha skydd för skador på din bil.

Du avgör själv vilken grad av skydd du behöver, men det finns många fördelar med att ha en fullt täckande helförsäkring. Eftersom Mercedes är en dyr bil så är den desto mer stöldbegärlig än andra bilar från andra märken. Vagnskadegarantin för Mercedes gäller i regel under de första tre åren, så se till att byta till en helförsäkring i god tid innan bilens vagnskadegaranti går ut.

Vad ska jag välja – en Mercedes märkesförsäkring eller en ”vanlig” bilförsäkring?

Skillnaderna mellan en märkesförsäkring och en vanlig försäkring är ofta inte så stora. Det kan vara att du får specialpris första åren om du i samband med köp av bil tecknar en märkesförsäkring via bilhandlaren. Det som generellt sätt är skillnaden mellan en märkes- och ickemärkesförsäkring är priset. Självriskerna kan också skilja sig mellan olika bilförsäkringar. För att se alla skillnader behöver du jämföra dem att se vad som ingår och till vilket pris. Vad som ingår och självrisker för olika skador kan skilja sig mycket mellan olika försäkringar, och för att få reda på detaljer så bör du kolla upp några olika alternativ innan du bestämmer dig.

Villkor och självrisker för Bilförsäkring Mercedes

Eftersom det är viktigt att kunna se och jämföra innehållet i din Mercedesförsäkring så kan det vara bra att läsa och se våra villkor och självrisker. Genom att läsa villkoren och självriskerna får du koll på vad som gäller för bilförsäkringen och det behöver du göra innan du tecknar försäkringen hos Enerfy – Försäkring med Moderna, eller ett annat försäkringsbolag.

Villkor bilförsäkring Mercedes
Information om självrisker för Mercedes

Här nedan har du självriskerna för försäkringen och vilka skydd som ingår i vår bilförsäkring för Mercedes:

Trafikförsäkring – 1000 kr
Brandskydd – 1500 kr
Stöldskydd – 2000 kr
Glasskada – 0 kr eller 35 % av kostnaden, men som lägst 1000 kr
Maskinskada – 1500 kr – höjs till 3000 kr om bilen körts mer än 6000 mil
Räddning – Med vår assistansförsäkring slipper du självrisken för räddning
Personskada – 0 kr
Rättsskydd – 20 % av målskostnaden, men som lägst 1500 kr
Vagnskada – 6000 kr (ingår ej i halvförsäkring)
Hyrbil – 25 %av hyrbilens dygnskostnad
Assistans – 0 kr
Allrisk – 1200 kr
Se priset för Mercedes försäkring

Så fungerar Enerfy – Försäkring med Moderna

Smart bilförsäkring med både fast och rörlig premie
Enerfy – Försäkring med Moderna består av en fast och en rörlig premie. Den rörliga premien kan variera från månad till månad, och baseras på hur smart du kör samt hur många kilometer du kör. Din körning klassas in i en av våra 15 premienivåer vid varje körning. Du får därefter en rörlig kostnad för varje biltur. Detta kombineras med en fast kostnad, som försäkrar din bil även när den står still. Genom Enerfy-appens körcoach kan du hela tiden förbättra din körning och sänka din rörliga premie. Om du inte kör något en månad så betalar du ingen rörlig premie alls.
Få en smidig & billig bilförsäkring
Din bilförsäkring hos oss är lika smidig som Spotify eller Swish. Du ser hela tiden din försäkringskostnad i realtid, lär dig köra smartare och om du mot förmodan skulle råka ut för en olycka så kan du rapportera skadorna direkt i appen, via telefon eller på vår hemsida. Vi erbjuder dessutom en bilförsäkring helt utan bindningstid, så om du inte är nöjd så behöver du inte stanna hos oss. Schysst, va? I vår bilförsäkring ingår allt det som traditionella bilförsäkringar säljer som “tilläggsförsäkringar”, och hos oss behöver du behöver inte köpa till något extra.