Jämför bilförsäkring – viktiga saker att tänka på!

“Vilken typ av bilförsäkring är bäst för mig, och vad borde jag tänka på när jag jämför olika bilförsäkringar?“

Det finns många frågor kring bilförsäkringar som man bör försöka få svar på när man ska jämföra bilförsäkringar och försäkringstyper. I denna artikel går vi igenom vad du bör tänka på innan du jämför bilförsäkring!

BERÄKNA PRIS

Läs mer


 

Jämför bilförsäkring online

Det är enklast att jämföra bilförsäkring online, det som i princip alla bolag kräver är att du anger ett registreringsnummer och ett personnummer för att kunna ta fram ett pris. Det går också bra att ringa till försäkringsbolaget för att jämföra bilförsäkringspriser eller fråga om vad som ingår i de olika försäkringsalternativen. Du kan alltid jämföra priset mellan våra bilförsäkringar här eller ringa till oss på: 08 555 93200.

Vilka bilförsäkringar går det att jämföra?

De typer av bilförsäkringar som du kan jämföra mellan uppdelas i två olika typer; trafikförsäkring och antingen en helförsäkring eller halvförsäkring. Hel- eller halvförsäkring är ett val du gör när du tecknar en bilförsäkring, och beroende på vilken av alternativen du väljer hjälper försäkringen dig vid eventuella skador på bilen. Helförsäkring täcker vagnskada (vilket är skador som uppstår på din egen bil vid exempelvis en olycka), det gör inte en halvförsäkring.

Samtidigt täcker en trafikförsäkring endast skador på annan persons egendom, alltså om du råkar krocka eller skada t.ex. en annan persons bil. Med Enerfy – Försäkring med Moderna får du, med vår hel- och halvförsäkring extraskydd som allrisk, hyrbil och assistans vid väghjälp. Något som de andra försäkringsbolagen vanligen brukar ta extra i kostnad för.
 

Vad ska man tänka på när man jämför bilförsäkring?


Vilket skydd vill du ha?
När du jämför bilförsäkring är det först och främst viktigt att bedöma vilket skydd du vill ha. Behöver du en helförsäkring eller räcker det med en halvförsäkring? Behöver din bil ett skydd för vagnskada eller gäller fortfarande vagnskadegarantin? Jämför vad bilförsäkringarna täcker och bedöm vad som passar bäst för dig.

Vad vill du betala för?
Det vi anser är viktigt att tänka på när du ska börja jämföra bilförsäkringar är även ditt körsätt och hur mycket eller långt du kör - här finns det nämligen pengar att spara! Hos oss betalar du enbart för hur mycket samt på vilket sätt du kör. I jämförelse med vanliga bilförsäkringar, där du alltid betalar en fast premie, har du möjlighet att sänka dina kostnader genom att köra lite mindre och lite bättre än alla andra.

Kör du ganska lite, cirka 1500 mil om året eller mindre, så kan vår bilförsäkring passa dig väldigt bra. Kör du mer än så är troligen en traditionell bilförsäkring med fasta premier nog bättre lämpad för dig.

Vad ingår i försäkringen?
En annan viktig faktor när du jämför bilförsäkring är att se vilka tilläggsförsäkringar som behövs. Även om du väljer en helförsäkring måste du hos vissa försäkringsbolag betala extra för olika tillägg. Fördelen med Enerfy - Försäkring med Moderna är att skydd som du annars måste betala extra för hos många bolag alltid ingår hos oss, exempelvis allrisk, drulle, hyrbil och assistans. När du jämför bilförsäkringar, kom ihåg att ta i beaktande vad som ingår så att du inte måste betala extra för att få ett fullgott skydd.

När du jämför bilförsäkring har du också möjlighet att välja om du exempelvis vill sköta allting digitalt eller vill hellre vill ha alla dokument i pappersform. Med Enerfy kan du alltid hantera din försäkring direkt i en app och se exakt vad du betalar för.

När ska man börja jämföra bilförsäkring?

Enerfy – Försäkring med Moderna har ingen bindningstid. Dock har de flesta andra försäkringsbolag en bindingstid på 1 år på sina bilförsäkringar. Därför är det en bra idé att vara ute i god tid och börja jämföra bilförsäkringar när det börjar närma sig slutet på din bindningstid.

Vet du inte när din nuvarande bilförsäkring löper ut? Kolla med ditt försäkringsbolag om vilket datum som brytpunkten för din bilförsäkring gäller. I många fall kan du bara byta bilförsäkring på just det datumet.

Checklista när du jämför bilförsäkringar


När du ska jämföra bilförsäking, tänk på detta:

Vilket skydd vill du ha?
Behöver du en helförsäkring eller halvförsäkring?
Har bilen fortfarande vagnskadegaranti?
Vilket pris är du villig att betala?
Vad ingår i försäkringen, måste du köpa extra tillägg för att få rätt skydd?
Vill du ha en fast premie eller ha möjlighet att själv sänka priset under månader då du använder bilen mindre?
Vill du kunna hantera alla dina försäkringsärenden digitalt?
Vilken bindningstid gäller?
Jämför ditt pris här

Läs vidare om bilförsäkring

Ytterligare frågor?
Har du frågor kring artikeln eller om oss och våra tjänster, tveka inte att höra av dig till oss på 08-555 93200 eller info@enerfy.se.

Så fungerar Enerfy – Försäkring med Moderna

Smart bilförsäkring med både fast och rörlig premie
Vår smarta digitala bilförsäkring består av en fast premie och en rörlig premie som kan vara olika belopp varje månad. Den fasta månadspremien baseras på bilmodellen, och håller din bil försäkrad även när den står still. Den rörliga körpremien klassas in i någon av våra 15 premienivåer, där nivå 1 är billigast, varje gång du kör. Du kan alltid minska din kostnad genom att köra bättre eller mindre.
Få en billig och fullmatad bilförsäkring
Eftersom vi beräknar premiepriser helt annorlunda jämfört med hur traditionella försäkringsbolag gör så kan vi oftast erbjuda en billigare bilförsäkring. Ju mindre du kör och ju bättre du kör, desto billigare kan försäkringen bli. Eftersom Enerfy – Försäkring med Moderna är en användarbaserad bilförsäkring så spelar din roll som förare stor roll i vad din försäkringskostnad blir.