Försäkring för företagsbil – så funkar det!


Här kan du lära dig mer om vår bilförsäkring för företag eller enskild firma. Få nyttig information om vad som ingår och vilka fordon vi försäkrar. Om du har frågor som vi inte svarar på nedan kan du ringa oss på 08-555 932 00 med dina företagsfrågor.
 Om vår bilförsäkring för företagsbil

Om du kör under cirka 1200 mil så kan vår försäkring vara väldigt lönsam för din firmabil. Vi försäkrar både personbil och lätt lastbil. Om ni har fler företagsbilar så kan ni såklart försäkra dem också! Du kan teckna en försäkring per bil och betalningen sker månadsvis via kortbetalning - hur smidigt som helst. Du är igång med försäkringen samma dag! 
Du betalar en fast månadspremie, som håller företagsbilen försäkrad när den står still, samt en rörlig premie som kan bli olika belopp varje månad. Anledningen till varför det kan bli olika belopp är på grund av att den rörliga premien baseras på hur du kör och hur långt du kör företagsbilen. Man kan, enkelt sagt, säga att du betalar per mil och körsätt. Därför passar vår bilförsäkring för de företagsbilar som kör smart och lite mindre.

Så får ni en billig företagsförsäkring till företagsbilen

Du behöver överväga några saker innan du tecknar en företagsförsäkring till din företagsbil eller till företagets bilpark. Det här kan du tänka på för att få det bästa priset:

Jämför pris mot skyddet i försäkringen

Kolla vad som ingår i försäkringen och jämför det mot vad det kostar. Ett bra, fulltäckande skydd kan kosta mer, men det kan vara värt det när olycka eller tjuven är framme.


Bestäm budgeten med företaget

Om du ska teckna en företagsförsäkring på en bil du använder både privat och i arbetet så behöver du veta innan du tecknar försäkringen vad företaget är beredd att betala för bilförsäkringen.


Hur ofta körs företagets bilar?

Beroende på hur mycket och hur långt företagsbilen rullar varje månad kan det vara bra att överväga vilket skydd eller försäkringsform företagsbilen bör ha. Körs bilen inte körs så mycket kan det vara bra att teckna en användarbaserad bilförsäkring, som Enerfy – Försäkring med Moderna, där du betalar per mil. Det kan också vara klokt att avstå onödiga skydd som Egendom i bil om bilen aldrig innehåller dyra verktyg eller annat som tillhör företaget, men tvärtom om du vill skydda det som ligger i företagsbilen.

Fundera om försäkringsbehovet kan ändras

Eftersom en företagsbil och dess användning kan ändras ganska snabbt så kan det vara klokt att teckna en bilförsäkring som inte är bindande. I dag är det inte så jättemånga försäkringsbolag som erbjuder en bilförsäkring för företag utan bindningstid, men det gör Enerfy – Försäkring med Moderna. Där kan du säga upp försäkringen om du märker att försäkringsbehovet för företagsbilen ändras.

Se vad företagsförsäkring kostar

Vi kontaktar dig gärna och berättar mer om företagsförsäkring!

Förnamn*

Efternamn*

E-post

Telefonnummer

Reg. nr*

Välj ärende*

Ditt meddelande*

Så mycket kan din företagsförsäkring kosta

Vår smarta och digitala bilförsäkring för företag utgår från hur du kör din företagsbil. Därför kan priset för din försäkring variera varje månad beroende på hur du kör och vilken bilmodell du har. Vare sig det är en personbil eller en lätt lastbil så kan vi hjälpa dig att skaffa en billig bilförsäkring för ditt företag. Klicka här för att kolla vad ditt pris skulle bli!

Det ingår i bilförsäkringen för företag

I vår bilförsäkring för företag ingår mycket av sådant som andra försäkringsbolag väljer att sälja som tilläggsförsäkringar. Hos Enerfy – Försäkring med Moderna kan ni även välja att lägga till ytterligare tillägg om det som inkluderas inte räcker för den försäkringen som ert företag vill ha.

Trafikförsäkring:
 Ger ersättning vid skador som uppkommer på annan persons egendom vid trafikolycka. Den ersätter även om du eller någon annan person skulle skadas.

Brandskydd: 
Ger ersättning vid skador på bilen som orsakats av blixtnedslag, explosion, brand eller skador på elektriska kablar via kortslutning.

Stöldskydd:
 Försäkringen gäller för skador genom stöld, tillgrepp och rån.

Glasskydd: 
Gäller vid byte eller reparation av ruta efter exempelvis stenskott.

Skadegörelse: 
Gäller när bilen blivit saboterad av annan person.

Rättsskydd: 
Ger ersättning vid somliga tvister och brottsmål som gäller dig som bilägare.

Krisskydd:
 Ger ersättning om du behöver komma i kontakt med en psykolog efter en trafikolycka, rån, hot, överfall eller traumatisk händelse i samband med färd med fordonet.

Djurkollision:
 Försäkringen gäller för skada på försäkrat fordon i samband med att djur plötsligt och oförutsett kommit ut på vägbanan. Skadan ska vara ersättningsbar enligt vagnskadegaranti. Högsta ersättning är 20 procent av prisbasbeloppet.

Maskinskada: 
Fordonet får vara högst 8 år gammalt, räknat från första registreringsdatum, och kört högst 
15 000 mil. Försäkringen gäller för oförutsedd skada som påverkat fordonets funktion, av villkoret framgår vilka komponenter inom fordonet som omfattas.

Räddning: 
Ger ersättning för kostnader vid bärgning eller räddning vid en trafikolycka eller driftstopp.

Allrisk: 
Ger ersättning för plötsliga och oförutsedda skador på bilens inredning eller om du tankar fel drivmedel samt skadar din bilnyckel, m.m.

Vagnskada:
 Ger ersättning för skador på bilen som uppstår vid trafikolycka, yttre olyckshändelse eller skadegörelse. Vagnskada ingår vanligtvis som garanti de tre första åren när du köper en ny bil av en svensk generalagent.

Utöver de skydd som ingår i vår företagsförsäkring, som står skrivet ovan, så finns det även tillval att göra om man inte skulle vara nöjd med de skydd som redan erbjuds. Där kan du bland annat välja mellan trafikolycksfall, egendom i bil och hyrbil. Trots att hyrbil är en tilläggsförsäkring hos Enerfy – Försäkring med Moderna så ingår den i utbudet redan, så den inkluderas i försäkringen som företaget tecknar.

Tilläggsförsäkringar för företag

Ett tillägg i din företagsförsäkring är ett extraskydd som du kan kompletterar din försäkring med. Olika försäkringar har olika tillägg, men hos Enerfy - Försäkring med Moderna kan du själv välja om du vill ha kris/trafikolycksfall och skydd för egendom i bil som tillägg. Egendom i bil är extra bra för dig som har mycket utrustning och prylar av värde i bilen. Då täcks stöld och skadegörelse i din bil. Försäkringen är vanlig bland företag inom bygg, reparation och installation där man ofta har verktyg och material av stora värden i bilen. Trafikolycksfall täcker personskada. Här kan du läsa mer om tilläggen vi erbjuder:

Trafikolyckfall

Trafikolycksfallsförsäkring gäller om fordonets förare får en personskada som uppkommer i och med att föraren kör i trafik med det försäkrade fordonet. Trafikolycksfallsförsäkringen gäller inte om föraren varit påverkad av alkohol, andra berusningsmedel eller narkotiska preparat samt om föraren saknar behörighet att framföra fordonet.

Egendom i bilen

Gäller för plötslig och oförutsedd skada på egendom som tillhör eller hyrs av försäkringstagaren och som används eller är avsedda att användas i firmans verksamhet. Kaskoförsäkringen gäller även för fastmonterad inredning/utrustning, som hyllor, skåp, hurtsar och bänkar. För att skador genom trafikolycka ska kunna ersättas måste fordonet vara helförsäkrat, ha vagnskadeförsäkring eller vagnskadegaranti.

Hyrbil

Hos Enerfy - Försäkring med Moderna så är Hyrbil en tilläggsförsäkring, men ingår redan i utbudet av den komplette företagsförsäkringen. Du behöver alltså inte välja att lägga till den - den ingår ändå! Är det så att din företagsbil inte skulle fungera på grund av en oväntad händelse eller skada så kan du välja att hyra en bil och få tillbaka hela eller delar av kostnaden för den bilen.

Hos oss ingår alltid tillägget hyrbil, ett tillägg som ger dig möjlighet till en hyrbil om din företagsbil skulle bli skadad och behöver repareras. Om du är beroende av din bil i jobbet, så är hyrbil väldigt viktigt.
Beräkna pris för företagsförsäkring

Digital körjournal för företag

Förutom en bra försäkring för din företagsbil så får du andra smarta funktioner på köpet när du tecknar vår företagsförsäkring. Som företagare behöver du upprätta en körjournal, vi har en digital sådan i vår app! Den ingår i våra tjänster och kostar inget extra. När du har kört en sträcka med oss så registreras den automatiskt, och du kan själv välja om resan gäller en privat- eller företagskörning. Appen registrerar alla körningar och du slipper pappersarbetet. Med vårt webbverktyg kan du hantera företagets körjournaler enkelt och se var bilarna befinner sig i realtid. Enerfys digitala körjournal passar både för dig som är småföretagare och för företag med många bilar. Den går att exportera till PDF eller Excel enkelt och uppfyller skatteverkets krav för körjournal.

Våra andra tjänster för din företagsbil


 • Connector.

  Hitta min bil

  Hitta och dela bilens senaste uppkopplade position med adress, ort och postnummer. Bra om man är flera förare på samma bil.

 • Connector.

  Skicka min position

  Skicka ett akutmeddelande med bilens position till ett valt telefonnummer. Bra om du i en situation snabbt behöver hjälp eller annat.

 • Connector.

  Felkodsläsning

  Läs av bilens motorkoder om lampan på instrumentbrädan börja blinka. Kan vara bra om man vill kolla upp felet innan man lämnar in företagsbilen till verkstaden.

 • Connector.

  Team

  Samla alla förare i samma grupp. Bra för en administratör för att snabbt få rätt information om alla förare på samma företag.

 • Connector.

  Tävlingar

  Ordna tävlingar bland förarna för att se vem som kör bäst och säkrast under fem dagar!

 • Connector.

  EcoDriving

  Få uppgifter om varje körnings miljöpåverkan direkt efter avslutad körning. Körningen klassas in i så kallade ECOSCORE där ju högre score du får, desto bättre miljövänlig körning har du genomfört.

 • Connector.

  Säkerhetslarm

  Bestäm när du vill att appen ska larma efter X antal timmar (som du själv väljer) för en vilopaus eller om du kör över en viss hastighet.

Så fungerar Enerfy – Försäkring med Moderna för företag

Enerfy – Försäkring med Moderna består av en fast premie och en rörlig premie. Den rörliga premien kan variera från månad till månad, och baseras på hur smart en företagsbil körs samt hur många kilometer som körs. Varje körning klassas in i en av våra 15 premienivåer, och försäkringen betalas utifrån nivån. Detta kombineras med en fast kostnad, som försäkrar bilen även när den står still. Om bilen står still en månad så betalas ingen rörlig premie alls.
Följ kostnader i Enerfyappen! Du ser hela tiden försäkringskostnader i realtid i Enerfyappen. Vi lär dig dessutom att köra smartare och bättre hela tiden. Försäkringen passar både mindre företag, för dig med enskild firma och för större företag med flera bilar. Det är enkelt att hålla koll på fordonsflottan, kostnader för försäkringen och var bilarna befinner sig i vårt webbverktyg där digital körjournal ingår.