Ford försäkring

 

Välj en Ford försäkring som passar dig

Redan från första dagen som du kör din Ford måste du ha en bilförsäkring, annars kan det bli riktigt dyrt om bilen skulle råka ut för en skada. Om bilen är helt ny kan det räcka med en halvförsäkring om din vagnskadegaranti gäller. Är bilen lite äldre kan det vara aktuellt att utforska en helförsäkring, som ger ett omfattande skydd för din bil, och som inkluderar skydd för vagnskada. Se över vilken Ford försäkring som passar dig bäst innan du tecknar en försäkring.

Fords vagnskadegaranti gäller i 3 år

Under de tre första åren, när du köper en svensksåld Ford, omfattas bilen av en vagnskadegaranti. Efter tre år är det dags att uppgradera till en helförsäkring eller halvförsäkring. Då kan du välja vilken försäkring du vill, och du behöver inte teckna en märkesförsäkring om det inte passar dig. Se till att uppgradera din försäkring i god tid, så att din bil inte står, eller körs, oförsäkrad. Det kan bli dyrt! Om du vill beräkna pris för din Ford-försäkring kan du klicka på den gröna knappen nedan. Du kommer att få ett personligt pris som baseras på bilmodellen, din uppskattade körsträcka och körstil. Kostnaden varierar varje månad beroende på om du kör lite eller mycket, smart va?
 
Se pris för din Ford försäkring

Ford försäkring med rörlig och fast försäkringspremie – betala mindre!

Med vår bilförsäkring betalar du en fast premie och en rörlig premie. Den förstnämnda utgår ifrån din bilmodell och är en fast kostnad varje månad. Den rörliga premien varierar varje månad, beroende på hur du har kört och hur långt du har kört. Den rörliga premien betalas i efterhand, ungefär som ett mobilabonnemang. Du kan få en riktigt billig Ford försäkring om du låter bilen stå hemma flera dagar per månad, eftersom du då bara betalar för den fasta premien. Perfekt om du kör lite mindre än genomsnittet!

Hur gör jag för att teckna en Ford bilförsäkring?

OM DU REDAN HAR EN BILFÖRSÄKRING
Kolla upp din bindningstid och fyll därefter i vårt formulär, så ringer vi upp dig i god tid innan du kan byta din Ford försäkring: Ring upp mig innan min Ford försäkring löper ut. Läs även vår sida kring att byta bilförsäkring här. Generellt så brukar traditionella försäkringsbolag ha en bindningstid på 12 månader. Om du skaffar en försäkring från Enerfy så har den inte har någon bindningstid alls.

OM DU INTE HAR EN BILFÖRSÄKRING ÄN
Beräkna ditt pris för Ford försäkring. Därefter kan du också teckna försäkringen direkt på samma sida. Det tar ungefär 1 minut allt som allt. Du är försäkrad från och med samma dag, och kan alltså köra försäkrad direkt efter du har tecknat din försäkring.

Vad kostar bilförsäkring för en Ford?

Med Enerfy – Försäkring med Moderna skiljer sig priset beroende på hur mycket du kör varje månad, och hur du kör din bil. Bilförsäkringen består av en fast och en rörlig premie som betalas varje månad. Den fasta premien baseras på bilmodellen, medan den rörliga körpremien baseras på hur du kör din bil och hur långt du kör den. Du kan alltid minska din kostnad genom att köra bättre eller mindre. Nedan kommer några prisexempel på vanliga Fordmodeller som baseras på en bil som kör cirka 60 mil i månaden och som körs på ett planerat och lugnt sätt.
 • Connector.

  Ford Focus, C-MAX, årsmodell 2006

  Uppskattat pris för Helförsäkring: 239:- /mån & Halvförsäkring: 178:- /mån

 • Connector.

  Ford Fiesta, årsmodell 2013

  Uppskattat pris för Helförsäkring: 275:- /mån & Halvförsäkring: 194:- /mån

 • Connector.

  Ford Focus, årsmodell 2014

  Uppskattat pris för Helförsäkring: 291:- /mån & Halvförsäkring: 200:- /mån

 • Connector.

  Ford Mondeo, 2006

  Uppskattat pris för Helförsäkring: 346:- /mån & Halvförsäkring: 244:- /mån

Vad är skillnaden på en Ford märkesförsäkring och en “vanlig” bilförsäkring för Ford?

Priset kan skilja mellan en märkesförsäkring och annan bilförsäkring. Dock betyder inte det att en märkesförsäkring är dyrare eller billigare, utan det beräknas individuellt på ett eller annat sätt av försäkringsbolaget eller försäkringsförmedlaren. Priset som du får betala vid olika typer av skador (självrisker) kan också skilja sig. Jämför de olika alternativen för att se vad som ingår. Det som ingår kan skilja sig mycket mellan olika bilförsäkringar. Om du kör under 1000 till 1200 mil per år (eller kör bra och säkert) kan Enerfy – Försäkring med Moderna vara något för dig. Tryck på den blåa knappen för att beräkna ditt individuella pris för Ford försäkring!
Beräkna ditt pris för Ford försäkring

Vad för slags försäkring ska jag skaffa till min Ford?

Du kan välja bland tre typer av försäkring: trafikförsäkring, halvförsäkring eller helförsäkring. Skillnaden är hur pass väl din försäkring täcker skador på bilen. En trafikförsäkring är den lägsta graden av täckande försäkring och den täcker egentligen bara skador på tredje man, d.v.s. skador på motpartens bil eller egendom vid en krock eller olycka. En sådan försäkring täcker inga skador som du själv får på din egen bil. Det finns väldigt många positiva delar med att ha en heltäckande försäkring för din Ford, och vill du ha ett mer komplett skydd så kan du välja att teckna antingen en halvförsäkring eller helförsäkring.

Om du väljer en halvförsäkring så täcker den bland annat brand, stöld, glasskada, allrisk/drulle och maskinskada. Det som en helförsäkring innefattar, utöver alla skydd som halvförsäkringen ger, är vagnskada. Det är alltså ett skydd som täcker skador på ditt eget fordon. Om du har en dyrare och mer stöldbegärlig modell är det extra viktigt att ha en bra bilförsäkring. Annars får du stå för skadorna själv och får ingen ersättning när skadan väl har inträffat.

Vanligtvis så har alla nya Ford tre års vagnskadegaranti, och därefter är det upp till dig att teckna en helförsäkring för att fortsatt ha samma skydd. Du kan redan i dag teckna en försäkring hos oss ett år fram i tiden, så länge du vet vilket datum den ska börja gälla.

Behövs tilläggsförsäkringar för min Ford?

Inte hos Enerfy – Försäkring med Moderna. Men hos andra kan du behöva komplettera för att vara 100% säker. Vår försäkring innehåller skydd (så som drulle/allrisk) som andra försäkringar säljer till dig som tillägg. En tilläggsförsäkring är egentligen något som marknadsförs som något extra att betala för, och är olika beroende på vilket bolag du går till. Hos Enerfy - Försäkring med Moderna behöver du inte köpa några tillägg, allt ingår från start och inget tillkommer.

Vilken Fordförsäkring är billigast?

Det är svårt att säga vilket alternativ som kommer att vara billigast för just dig, eftersom olika försäkringsgivare och försäkringsförmedlare tar med olika parametrar i sina prisberäkningar. Somliga tittar t.ex. på körkortsår, ålder, boendeform etc. Du får också tänka på att den bilförsäkring som är billigast kanske inte har högst skydd, samtidigt som den försäkring som är lite dyrare kanske täcker mer. Om du bara är ute efter den billigaste bilförsäkringen så är det billigare med en halvförsäkring, eftersom den inte täcker vagnskador. Se över vad du får för pengarna – ingår allrisk/drulle, hyrbil och bärgning eller måste du betala extra för det? Se över villkor och förköpsinformation innan du tecknar en Ford-försäkring för att få förståelse kring vad som gäller och vad som täcks av bilförsäkringen.

Märket Ford

Ford grundades redan 1903 och säljer i dag många personbilar i Sverige varje år. Under 2016 var den populäraste modellen Ford Focus, B-MAX, C-MAX, Fiesta och Mondeo. Fords huvudkontor finns i Michigan, USA och sålde 12 628 personbilar i Sverige under 2016. Se över olika alternativ innan du tecknar din bilförsäkring, och se till att välja den bästa bilförsäkringen för din Ford.

Var sitter OBD-uttaget i en Ford?

OBD-uttaget (On Board Diagnosis) sitter inom räckbart håll från förarsidan i bilen. Det är samma uttag som din bilbesiktning använder för att läsa av felkoder i bilen. Där klickar du in Enerfy Plug-in, som med hjälp av vår app Enerfy mäter dina körningar. Då kan du få en rättvis premie som är baserad på hur du kör och hur många kilometer du kör varje månad. En användarbaserad och digital bilförsäkring helt enkelt! Om du kör lite mindre eller kör bättre en månad så blir den rörliga premien lägre, och din bilförsäkring blir billigae. Enerfy Plug-in kan också användas som felkodsläsare för din bil så att du kan upptäcka motorfelkoder på egen hand innan du lämnar in bilen på verkstaden.

Checklista när du ska teckna en Fordförsäkring

 • Connector.

  Se över om du har någon bindningstid

  Traditionella bolag har ett års bindningstid, så se efter om du har någon bindnings- eller uppsägningstid.

 • Connector.

  Kolla på olika alternativ

  Se över självrisker, innehåll och upplägg hos olika försäkringsförmedlare eller försäkringsbolag.

 • Connector.

  Teckna din bilförsäkring online

  Du kan teckna din bilförsäkring direkt på vår hemsida. Lägg ditt startdatum redan idag, eller ett år framåt. Du väljer!

Fler tips som kan göra din Ford billigare

Förutom själva kostnaden för din bil så tillkommer kostnader för t.ex. drivmedel, bilskatt, bilförsäkring och underhåll av bilen. Innan du köper en bil så kan du kolla upp hur mycket den kommer att kosta i bilskatt, bilförsäkring och i bensin om du vet ungefär hur mycket du kör. Det kan skilja sig flera hundralappar per månad när det kommer till bilskatten och bilförsäkringen beroende på bilmodell, så kolla upp priser innan du bestämmer dig. Det blir såklart billigare om du kör mindre en månad, eftersom försäkringskostnaden och drivmedelskostnaden kan sänkas. Dessutom minimeras risk för skador om du inte kör lika ofta. Om du ska göra underhåll på din bil, så ska du se till att jämföra verkstäder och se vilken som gör jobbet billigast och bäst innan du väljer. Och sist men inte minst: ta väl hand om din bil för att undvika skador, rost och annat som kräver åtgärder.

Ett tips om du ska vinterförvara bilen är att se till att byta motorolja på hösten, innan bilen ställs upp. Ny och fräsch olja är bästa konserveringen under vintern. Motoroljan innehåller faktiskt "antirost-medel" som skyddar metallytorna.

Villkor och självrisker för Bilförsäkring Ford

Eftersom det är viktigt att kunna se och jämföra innehållet i din Fordförsäkring så kan det vara bra att läsa och se våra villkor och självrisker. Genom att läsa villkoren och självriskerna får du koll på vad som gäller för bilförsäkringen och det behöver du göra innan du tecknar försäkringen hos Enerfy – Försäkring med Moderna, eller ett annat försäkringsbolag.

Villkor bilförsäkring Ford
Information om självrisker för Ford

Här nedan har du självriskerna för försäkringen och vilka skydd som ingår i vår bilförsäkring för Ford:

Trafikförsäkring – 1000 kr
Brandskydd – 1500 kr
Stöldskydd – 2000 kr
Glasskada – 0 kr eller 35 % av kostnaden, men som lägst 1000 kr
Maskinskada – 1500 kr – höjs till 3000 kr om bilen körts mer än 6000 mil
Räddning – Med vår assistansförsäkring slipper du självrisken för räddning
Personskada – 0 kr
Rättsskydd – 20 % av målskostnaden, men som lägst 1500 kr
Vagnskada – 6000 kr (ingår ej i halvförsäkring)
Hyrbil – 25 %av hyrbilens dygnskostnad
Assistans – 0 kr
Allrisk – 1200 kr
Beräkna pris för Ford försäkring nu

Så fungerar Enerfy – Försäkring med Moderna

Smart bilförsäkring med både fast och rörlig premie
Enerfy – Försäkring med Moderna består av en fast och en rörlig premie. Den rörliga premien kan variera från månad till månad, och baseras på hur smart du kör samt hur många kilometer du kör. Din körning klassas in i en av våra 15 premienivåer vid varje körning. Du får därefter en rörlig kostnad för varje biltur. Detta kombineras med en fast kostnad, som försäkrar din bil även när den står still. Genom Enerfy-appens körcoach kan du hela tiden förbättra din körning och sänka din rörliga premie. Om du inte kör något en månad så betalar du ingen rörlig premie alls.
Få en smidig & billig bilförsäkring
Din bilförsäkring hos oss är lika smidig som Spotify eller Swish. Du ser hela tiden din försäkringskostnad i realtid, lär dig köra smartare och om du mot förmodan skulle råka ut för en olycka så kan du rapportera skadorna direkt i appen, via telefon eller på vår hemsida. Vi erbjuder dessutom en bilförsäkring helt utan bindningstid, så om du inte är nöjd så behöver du inte stanna hos oss. Schysst, va? I vår bilförsäkring ingår allt det som traditionella bilförsäkringar säljer som “tilläggsförsäkringar”, och hos oss behöver du behöver inte köpa till något extra.