BMW försäkring

 

Hitta en BMW bilförsäkring som passar dig

Det är viktigt att teckna en BMW försäkring, oavsett om du har en ny eller en begagnad bil. Din försäkring måste gälla från första dagen som bilen tas i trafik, annars kan det bli dyrt om bilen skulle råka ut för en skada. För en bil som är äldre än 10 år rekommenderas generellt en halvförsäkring. Är bilen mellan 3 och 10 år rekommenderas en helförsäkring. Om bilen är helt ny behöver du bara en halvförsäkring (förutsatt att vagnskadegarantin gäller.)

Här kan du läsa på innan du tecknar din BMW bilförsäkring så att du hittar den rätta försäkringen för dig och din bil.

Hur länge gäller en BMW vagnskadegaranti?

BMWs vagnskadegaranti gäller i tre år för nya, svensksålda bilar. Det innebär att du under de tre första åren har ett skydd för vagnskada, och det räcker därmed att du tecknar en halvförsäkring för din bil. Är din bil äldre, eller om vagnskadegarantin snart går ut, bör du se till att uppgradera i god tid till en helförsäkring.

Om du klickar på knappen nedan kan du beräkna vad en halv- eller helförsäkring skulle kosta hos oss för din BMW. Beroende på din körstil och antal kilometrar som bilen körs kan din försäkringskostnad variera.
 
Beräkna pris för BMW försäkring

Hur funkar en digital bilförsäkring för BMW?

Med vår bilförsäkring betalar du två olika premier – en fast månadspremie och en rörlig körpremie. Den fasta månadspremien utgår från bilmodellen och är densamma varje månad. Den rörliga körpremien utgår från hur du kör din BMW, så den kan variera varje månad. Kör du lite bättre eller mindre så blir den dessutom billigare. Skulle du låta bilen stå stilla en månad betalar du bara för den fasta premien, och det kan bli riktigt billigt. En rättvis BMW försäkring, helt enkelt!

Mer om BMW försäkring

BMW är en av världens största biltillverkare och varje år produceras över 1 miljon BMW bilar. Bland de mest populära bilarna i Sverige hittar du BMW 5-serien. Andra modeller som är vanliga i Sverige är BMW 1-serie, BMW 3-serie, X1 och X5. När du tecknar en bilförsäkring för din BMW är det viktigt att du känner dig nöjd. Vi på Enerfy hjälper dig gärna om du har frågor som rör din bilförsäkring. BMW är generellt sett en säker bil, men också en relativt dyr sådan. Det gör det extra viktigt att ha en BMW försäkring om eller när skadan är framme.

När kan jag teckna en BMW bilförsäkring?

Generellt sett har traditionella bilförsäkringar en bindningstid på 12 månader, och ibland kan det vara under en så kort period som ett dygn, 24h, på ett år som du har möjlighet att teckna en annan bilförsäkring (på den s.k. huvudförfallodagen). Det beror lite på ditt försäkringsbolag eller vilken försäkringsförmedlare du har din försäkring hos. Du kan se på ditt försäkringsbrev vilket datum huvudförfallodagen är. Enerfy – Försäkring med Moderna har dock ingen bindningtid, vilket gör att du kan teckna en annan bilförsäkring när du vill.

Vad kostar en BMW försäkring?

Kostnaden för en BMW försäkring kan variera beroende på vilket skydd du väljer, vem du är och vilken modell du har. Alla försäkringsbolag och försäkringsförmedlare har sitt eget sätt att beräkna pris för försäkringar, så det bästa sättet att ta reda på vad som gäller för din BMW försäkring är att jämföra olika varianter och se vilket pris och vilket skydd som passar dig bäst.

Hos vissa försäkringar används dock andra sätt att beräkna premien. Hos oss på Enerfy - Försäkring med Moderna skiljer sig priset för en MBW försäkring från månad till månad, beroende på hur långt du kör och på vilket sätt du kör bilen. Du betalar för en rörlig premie (som baseras på hur du kör din bil samt hur många kilometrar du kör) och för en fast premie (som utgår från bilmodellen och håller bilen försäkrad även när den står still).

Känner du att du kör lite mindre och lite smartare än många andra? Då är det stor chans att får BMW försäkring passar perfekt för dig!

Här är några prisuppskattningar för vanliga BMW-försäkringar (som är baserade på bilar som kör cirka 60 mil per månad och som körs på ett lugnt och planerat sätt).
 • Connector.

  BMW 523I Sedan, årsmodell 2006

  Uppskattat pris för Helförsäkring: 319:- /mån & Halvförsäkring: 221:- /mån

 • Connector.

  BMW 325I Touring, årsmodell 2007

  Uppskattat pris för Helförsäkring: 387:- /mån & Halvförsäkring: 250:- /mån

 • Connector.

  BMW X3 2,0D, årsmodell 2007

  Uppskattat pris för Helförsäkring: 506:- /mån & Halvförsäkring: 353:- /mån

 • Connector.

  BMW X1, årsmodell 2013

  Uppskattat pris för Helförsäkring: 659:- /mån & Halvförsäkring: 441:- /mån

Beräkna pris för BMW försäkring

Hur gör jag för att teckna en BMW försäkring?

OM DU REDAN HAR EN BILFÖRSÄKRING
Börja med ett kolla upp din bindningstid och beräkna ditt pris för försäkring här. Teckna vår försäkring med valfritt startdatum (inom ett år framåt) på enerfy.se. Glöm inte att säga upp din nuvarande försäkring. Eller så kan du fylla i vårt formulär här, så ringer vi upp dig i god tid innan din BMW-försäkring löper ut. Generellt så brukar de traditionella försäkringsbolagen ha en bindningstid på 12 månader. Om du däremot skaffar en försäkring från oss så har den inte någon bindningstid eller uppsägningstid.

OM DU INTE HAR TECKNAT EN BILFÖRSÄKRING ÄN
Beräkna ditt pris för BMW försäkring. Därefter kan du också teckna försäkringen direkt på samma sida. Det tar ungefär 1 minut, och du är därefter försäkrad från och med samma dag, eller den dagen som du sätter startdatumet från. Inom några dagar får du hem vår Plug-In som du sätter in i bilen, och du betalar därefter en fast och en rörlig premie per månad.

Vad är skillnaden på en BMW märkesförsäkring och en “vanlig” BMW bilförsäkring?

Det som generellt sätt är skillnaden är priset. Dock betyder inte det att en märkesförsäkring alltid är dyrare eller billigare, utan det beräknas individuellt på ett eller annat sätt. Självrisk-priset kan också vara en skillnad. För att se alla skillnader behöver du beräkna pris för olika försäkringar, och jämföra dem för att se vad som ingår. Det som ingår kan skilja sig mycket mellan olika försäkringar. Om du kör under 1000 till 1200 mil per år (eller kör säkert) kan Enerfy – Försäkring med Moderna vara något för dig.

Vilken typ av försäkring ska jag teckna till min BMW?

Enligt lag måste du ha minst en trafikförsäkring för din bil, som är det lägsta skyddet du kan ha. Förutom trafikförsäkring så kan du välja mellan en helförsäkring eller halvförsäkring. Du avgör själv vilken grad av skydd du behöver, men det finns många fördelar med att ha en heltäckande försäkring.

Om du väljer att endast ha en trafikförsäkring för BMW så täcks inga skador på din egen bil, bara på andras egendom - så kallad tredjemansskada.

Om du tecknar en halvförsäkring för din BMW så är du välförsäkrad vid de flesta skador, även på din egen bil. Det enda som inte täcks av en halvförsäkring är skydd vid vagnskada (d.v.s. t.ex. repor, bucklor och andra skador på din egen bil). Det ingår däremot i en helförsäkring.

VIKTIGT: För dig som har en BMW är det extra viktigt att ha en bra bilförsäkring eftersom BMW är en en bil som dels är relativt dyr, men också väldigt stöldbegärlig. Vid en eventuell krock eller olycka så blir din egen bil ofta också skadad, vilket kan ge upphov till dyra kostnader för reparation när bilen har så högt värde som en BMW ofta har. Därför rekommenderar vi alltid en halvförsäkring eller allra helst en helförsäkring för en BMW, särskilt om den är mindre än 10 år gammal. Annars får du stå för skadekostnaderna helt på egen hand.

En halvförsäkring tecknad hos Enerfy – Försäkring med Moderna täcker för skador såsom glasskada, brand, stöld, allrisk, drulle och maskinskada. Om du har en ny BMW så bör du teckna en helförsäkring, som täcker vagnskada. Vagnskadegarantin för BMW gäller i regel under 3 år, så se till att byta till en helförsäkring i god tid innan bilens vagnskadegaranti går ut.

Behöver jag köpa några tilläggsförsäkringar för min BMW?

Det beror på vilken försäkringsförmedlare eller vilket försäkringsbolag du väljer att försäkra dig hos. Med Enerfy – Försäkring med Moderna så ingår allt från start, och vi tar inte betalt för några tillägg. Vanligtvis kan du behöva köpa några tillägg för att få en helt fulltäckande försäkring. Så tänk på att se över vad som ingår i själva försäkringen när du jämför priser. Hos oss ingår t.ex. allrisk och drulle, så om du skulle råka spilla kaffe på sätet eller tappa bilnycklarna i havet så täcker försäkringen det. Det finns ett flertal olika tillägg hos olika bolag, och de täcker olika typer av skador och kostar olika mycket.
Beräkna pris för BMW försäkring

Vilken BMW försäkring är billigast?

Det är svårt att säga, eftersom alla försäkringsbolag och försäkringsförmedlare beräknar kostnaden utifrån olika parametrar. Beräkna pris här för hel- eller halvförsäkring med Enerfy. Jämför olika BMW försäkringar innan du tecknar en så att du hittar en lösning som passar dig och din bil bäst. Den billigaste bilförsäkringen behöver inte vara den bästa, så jämför innehållet mer än priset.

Vad är skillnaden mellan en digital bilförsäkring för BMW och en traditionell försäkring?

Den största skillnaden mellan en digital bilförsäkring och en traditionell bilförsäkring är möjligheten att själv kunna påverka sin försäkringspremie. Hos Enerfy - Försäkring med Moderna kan du göra det genom att köra bättre eller mindre. En digital bilförsäkring är också kopplad till en app som mäter hur du kör. Efter varje avslutad körning ser du hur mycket bilturen har kostat i rörlig försäkringspremie för att du enkelt ska få en överblick över kostnaden. Om du kör relativt lite eller kör väldigt bra, och har en smartphone som du använder regelbundet så passar förmodligen en digital försäkring dig.

Var sitter OBD2-uttaget i en BMW?

OBD2-uttaget i de flesta BMW-modeller sitter på vänster sida under instrumentbrädan vid förarsidan. OBD2-uttaget sitter alltid i nära anslutning till förarsätet och kan nås därifrån. Det är via OBD2-uttaget vi kan mäta dina körningar och ge dig en rättvis premie för din BMW-bilförsäkring. Vår Plug-in, som kopplas in i OBD2-uttaget mäter hur du kör och hur långt du kör din bil, och du betalar efter hur du kört när månaden har gått. Lite som ett mobilabonnemang, fast för din bilförsäkring.

Checklista inför att du ska teckna en BMWförsäkring

 • Connector.

  Kolla upp eventuell bindningstid

  Först så måste du veta när din nuvarande bilförsäkring går ut. Det kan vara 12 månader framåt, eller kanske om en månad. Se över din huvudförfallodag, och säg upp din nuvarande försäkring.

 • Connector.

  Jämför bilförsäkringar

  Kolla olika alternativ som passar dig och din bil. Vill du ha en digital bilförsäkring där du kan påverka kostnaden eller föredrar du en traditionell?

 • Connector.

  Teckna en försäkring

  Teckna en bilförsäkring som börjar gälla när din nuvarande löper ut, så att du slipper vara oförsäkrad.

Fler tips som kan göra din BMW billigare

Några av de kostnaderna du har för din bil, förutom själva bilinköpet, är bensin, skatt, bilförsäkring och underhåll. Bilskatten kan skilja sig flera hundralappar mellan olika modeller, så att kolla upp bilskatten innan du köper en bil är att föredra. Du kan också köra färre kilometer, och på så sätt få lägre kostnader för din bilförsäkring och lägre bensinutgifter. En sak du också kan tänka på är att jämföra olika bilverkstäder när du ska göra underhåll för bilen. Det kan skilja sig jättemycket i pris. Och såklart: ta hand om din bil väl, så undviker du rost och annat som kräver åtgärder.

Villkor och självrisker för Bilförsäkring BMW

Eftersom det är viktigt att kunna se och jämföra innehållet i din försäkring för BMW så kan det vara bra att läsa och se våra villkor och självrisker. Genom att läsa villkoren och självriskerna får du koll på vad som gäller för bilförsäkringen och det behöver du göra innan du tecknar försäkringen hos Enerfy – Försäkring med Moderna, eller ett annat försäkringsbolag.

Villkor bilförsäkring BMW
Information om självrisker för BMW

Här nedan har du självriskerna för försäkringen och vilka skydd som ingår i vår bilförsäkring för BMW:

Trafikförsäkring – 1000 kr
Brandskydd – 1500 kr
Stöldskydd – 2000 kr
Glasskada – 0 kr eller 35 % av kostnaden, men som lägst 1000 kr
Maskinskada – 1500 kr – höjs till 3000 kr om bilen körts mer än 6000 mil
Räddning – Med vår assistansförsäkring slipper du självrisken för räddning
Personskada – 0 kr
Rättsskydd – 20 % av målskostnaden, men som lägst 1500 kr
Vagnskada – 6000 kr (ingår ej i halvförsäkring)
Hyrbil – 25 %av hyrbilens dygnskostnad
Assistans – 0 kr
Allrisk – 1200 kr
se pris för din BMW försäkring

Så fungerar Enerfy – Försäkring med Moderna

Smart bilförsäkring med både fast och rörlig premie
Enerfy – Försäkring med Moderna består av en fast och en rörlig premie. Den rörliga premien kan variera från månad till månad, och baseras på hur smart du kör samt hur många kilometer du kör. Din körning klassas in i en av våra 15 premienivåer vid varje körning. Du får därefter en rörlig kostnad för varje biltur. Detta kombineras med en fast kostnad, som försäkrar din bil även när den står still. Genom Enerfy-appens körcoach kan du hela tiden förbättra din körning och sänka din rörliga premie. Om du inte kör något en månad så betalar du ingen rörlig premie alls.
Få en smidig & billig bmw bilförsäkring
Din bilförsäkring hos oss är lika smidig som Spotify eller Swish. Du ser hela tiden din försäkringskostnad i realtid, lär dig köra smartare och om du mot förmodan skulle råka ut för en olycka så kan du rapportera skadorna direkt i appen, via telefon eller på vår hemsida. Vi erbjuder dessutom en bilförsäkring helt utan bindningstid, så om du inte är nöjd så behöver du inte stanna hos oss. Schysst, va? I vår bilförsäkring ingår allt det som traditionella bilförsäkringar säljer som “tilläggsförsäkringar”, och hos oss behöver du behöver inte köpa till något extra.