Billig bilförsäkring redan idag – gör så här!

Att hitta en billig bilförsäkring behöver inte vara svårt, och att få en riktigt bra försäkring som är anpassad efter dig är ingen omöjlighet. Här är några saker att tänka på för att teckna den absolut bästa och billigaste bilförsäkringen.
 

1. För att hitta en billig bilförsäkring – börja med att jämföra

Det är viktigt att veta vad försäkringsbolag och försäkringsförmedlare kan erbjuda dig. Genom att jämföra dem får du en helhetsbild över marknaden. Vad som känns som en billig bilförsäkring kanske i själva verket är dyr, och det som känns dyrt kanske egentligen är rätt så billigt. Allt handlar om att titta närmre på vad andra aktörer kan ge dig för pris. Annars kommer du inte att få reda på vilka som har den billigaste bilförsäkringen.

2. Läs igenom villkoren

När du har hittat en försäkring som du tror passar dig och din bil är det dags att läsa det finstilta. Det kan vara viktigt att jämföra villkoren hos de olika försäkringsbolagen och försäkringsförmedlarna då det kan finnas ganska stora skillnader mellan såväl ersättning och det som täcks inom ramen för försäkringen. Ofta finns det en anledning till att premien är billig – t.ex. en högre självrisk vid skada. Om du vet vad som gäller så kan du enklare reda ut vilken försäkring som blir den billigaste för dig och din bil.
 
Beräkna pris och få en billig bilförsäkring

3. Uppdelad försäkringspremie

Priset är oftast den viktigaste delen av bilförsäkringen för de flesta bilägare. Och många undrar just “när blir bilförsäkring billigare?”. Tack vare den nya digitala tekniken som finns i dag har Moderna Försäkringar tillsammans med Enerfy tagit fram en ny typ av försäkring som delar upp försäkringspremien i två olika delar: en fast och en rörlig månadspremie. Den fasta premien är en låg kostnad som avser bilens försäkring när bilen är parkerad. Den rörliga premien baseras på hur du kör och hur långt du kör och kan variera från månad till månad. Om du inte kör någonting en månad betalar du inget för den rörliga delen den månaden, och det kan bli en väldigt billig bilförsäkring ifall du kör mest på helgerna, kortare sträckor, eller om ni har flera bilar i hushållet.

4. Betala som du kör

Många av de traditionella försäkringsbolagen tar inte hänsyn till ditt körsätt, något som borde vara en självklarhet. Kör du lugnt och planerat? Då borde du få möjlighet till en lägre försäkringspremie. Med Enerfy får du det. Genom en Plug-in, som du enkelt klickar in i din bil, och din smartphone kan ditt körsätt analyseras. Om du kör stressad till jobbet kan du hamna i premienivå 9 (som är en av våra snittpremier) under den bilturen, och om du kör lugnt och sansat hem så kanske du hamnar i premienivå 6 (som är billigare än högre nivåer). Det här innebär att alla som har bilförsäkringen får en rättvist uträknad rörlig premie. Du betalar alltså per biltur, vilket kan göra din försäkring riktigt billig om du kör bra och lugnt.

5. Hur mycket kör du?

Hur mycket bilen blir stående varierar från person till person. Vet du redan nu att bilen kommer att stå i garaget större delen av sommaren? Då ska du inte behöva betala lika mycket som när du använder den. Vilka försäkringsbolag tar det här i beaktande i dagsläget? Med Enerfy – Försäkring med Moderna betalar du enbart för den fasta månadspremien om bilen står still. De månader eller dagar du inte använder bilen blir det riktigt billigt.
Beräkna pris

6. Se över vad som ingår i olika försäkringar

Se över vad som ingår i olika bilförsäkringar. Det kan vara stora skillnader i självriskkostnader för olika typer av skador. Dessutom kan vissa tilläggsförsäkringar vara “gratis” eller ingå i andra försäkringar. Med Enerfy – Försäkring med Moderna så ingår exempelvis drulle/allrisk, så om du spiller kaffe på sätet eller orsakar annan skada på klädseln i bilen så täcker försäkringen det. Även om du tankar fel eller tappar nyckeln. Då behöver du inte betala för onödiga tilläggsförsäkringar, och du får en billig bilförsäkring varje månad.

7. Räkna ut hur mycket du kör

Som vi skrivit tidigare i den här artikeln så ska du inte behöva betala så mycket när du inte kör din bil. Om du kör under 1200 mil så kan en betala per mil-försäkring från oss passa dig bra, och du kan spara mycket varje månad på din försäkring. Håll ordning på ditt antal körda mil genom att läsa av mätarställningen eller estimera genom att räkna ihop dina bilturer under en vecka.

8. Kör bränslesnålt och spara pengar

Kör din bil på ett sätt som både är bränslesnålt och sparsamt. Att tänka på småsaker när man kör är både bra för miljön och plånboken. Eco-driving påverkar både din bilförsäkringskostnad och miljön. Genom att t.ex. köra på högsta möjliga växel (och därmed också lägsta varvtal), se till att bromsarna inte ligger på, och stänga av motorn när du måste stanna mer än en minut så sparar du pengar varje år. Du får garanterat en billigare bilförsäkring när du tänker på och förbättrar din körstil.

9. Jämför pris för att hitta en riktigt billig bilförsäkring

Om du redan har en bilförsäkring så kan du enkelt kolla på ditt kontoutdrag hur mycket du betalar idag, och utgå från den kostnaden när du jämför. Beräkna ditt pris på olika hemsidor och se om någon erbjuder att ge dig ett bättre pris än det du har idag. Ofta kan du byta din bilförsäkring en gång per år (på huvudförfallodagen) och teckna en billig bilförsäkring om du inte redan har det. Om du inte orkar kolla upp när din bilförsäkring löper ut så kan du fylla i vårt formulär så ringer vi upp dig i god tid innan du kan byta.

Jämför också – vad ingår i din bilförsäkring?

Även om du kanske kan få en billigare bilförsäkring genom att jämföra olika försäkringar, så får du inte glömma att det kan vara rätt så stora skillnader på vad som ingår i skyddet. Vissa försäkringsbolag uppmanar dig att köpa “tilläggsförsäkringar” för många olika delar, vilket kan bli dyrt. Om du glömmer ett tillägg så kan det dessutom bli att du står utan täckning för vissa skador, vilket såklart inte är så kul när olyckan är framme. Om du väljer Enerfy – Försäkring med Moderna så ingår allt från start, vilket kan göra det billigt. Här kan du se exakt vad som ingår och vad självrisken är vid olika slags skador.

10. Billigare bilförsäkring om ni har flera bilar i hushållet

Många hushåll behöver två bilar för att få ihop vardagen. I de fall används ofta den ena bilen mest, och den andra står stilla eller körs kortare sträckor – så som till skolan eller dagis. En sådan “andrabil” som inte körs speciellt ofta borde inte ha en skyhög bilförsäkring, något som tyvärr är fallet i en mängd svenska hushåll. Ibland kan andrabilen kosta lika mycket som den bil som huvudsakligen används i hushållet. Det beror på att många traditionella försäkringsbolag inte tar hänsyn till hur mycket en bil används, och försäkringstagarna får betala en hög premie. Med Enerfy – Försäkring med Moderna baseras premien på hur bra du kör och hur mycket du kör, och det kan göra att just ditt hushålls andrabil kan bli betydligt billigare (om den inte körs så ofta eller så långt varje månad).

Så här kan du göra din bil billigare

Det finns en hel del tips som gör din bil billigare, och som i sin tur också gör din bilförsäkring billigare. Här kommer några av våra bästa tips som förhoppningsvis hjälper dig i jakten på en billig bilförsäkring.

Kolla upp bilskatten innan du köper en bil

Om du har tänkt att köpa en ny bil (eller en begagnad) så kan du gå in på t.ex. bilskatt.nu och se vad bilen betalar i bilskatt. Där kan du beräkna fordonsskatten med hjälp av ett registreringsnummer. De hämtar skattevikt och skatt enligt fordonsskattetabell. Du kan enkelt spara flera hundralappar i månaden genom att välja en bil där skatten är låg. Supersmart om du t.ex. har tänkt att köpa en bil på blocket. Många glömmer att kolla skatten innan de väljer bil, och får betala mer för att de väljer en viss bilmodell.

Kolla upp försäkringskostnaden för modellen innan

Om du har tänkt att köpa eller byta till en ny bil (eller en begagnad) så kan du göra en jämförelse mellan olika modeller och se vad bilförsäkringen kommer att kosta dig. Det kan röra sig om tusenlappar i skillnad mellan olika bilmodeller och märken. Genrellt sätt så är dyrare bilmärken dyrare att försäkra, så en BMW eller en Mercedes-Benz är betydligt högre i försäkringspris än en Renault eller Skoda. Det här kanske är självklart för många, men tål att tänkas på när man är i tankarna på att köpa ny bil. Om du har tänkt att köpa en begagnad bil så kan du söka ett pris på enerfy.se genom att ange bilens registreringsnummer, och se vad den skulle kosta att försäkra hos Enerfy - Försäkring med Moderna.

Om din bil behöver repareras – jämför priser

Om du har fått problem med bilen och måste åka till en verkstad för reparation, se till att jämföra kostnader mellan verkstäder. Det kan skilja sig jättemånga tusenlappar, och det är inte alltid skillnad i kvalité. Kolla på omdömen och recensioner på verkstäder för att se hur andra kunder uppfattar servicen. Se till att få offert från flera olika verkstäder så kan du jämföra priser och innehåll. Ibland kan du få något extra eller en del till bilen billigare som inte omfattas på en annan verkstad.
Beräkna pris och få en billig bilförsäkring

Det är inte bara bilmodellen som kostar..

Det är inte bara själva bilen i sig som kostar pengar. Det tillkommer utgifter för t.ex. verkstadsbesök, biltvätt, besiktning, sommar- och vinterdäck samt däckhotell om du behöver det, kostnader för biltillbehör, bilskatt, bensin, parkering, eventuell trängselskatt, underhåll bilförsäkring och annat. Innan du tänker på att skaffa en bil (eller "uppgradera" till en ny modell), sätt dig ner och kolla upp vad de olika kostnaderna blir varje månad. Om du har en dyrare modell så blir oftast bilen dyrare varje månad när det kommer till de löpande utgifterna också, eftersom du kanske behöver dyrare reservdelar eller att bilen slukar mer bensin.

Kör färre mil och få på så sätt en billigare bilförsäkring

Du kan alltid påverka din kostnad för din bilförsäkring hos Enerfy - Försäkring med Moderna genom att antingen köra mindre (färre km eller mil) eller genom att lära dig att köra bättre. Vår coach i appen lär dig kontinuerligt att köra bättre, och de flesta av våra kunder kör 2 premienivåer lägre/bättre efter ett tags användande. Så se till att ta tillvara på våra tips och kör smartare, därmed blir också försäkringen lägre i pris. Genom att låta våra kunder påverka kostnaden för sina bilförsäkringar så kan vi erbjuda dem en av Sveriges billigaste bilförsäkringar.

Om du lånar ut bilen – se till att du får igen pengarna

Många lånar ut sin bil till vänner eller familj för att vara sjysst, men får inget för det. Eftersom Enerfy är en användarbaserad försäkring så har vi byggt in en lösning som gör att du enkelt kan dela bilen - och samtidigt dela på kostnaderna. Du som äger bilen kan snabbt låna ut den via Enerfy-appen och få ersättning för bränsle samt försäkringskostnader efter att du har fått tillbaka bilen. Personen som lånat bilen får upp kostnaderna efter avslutat lån och kan swisha pengarna till bilägaren direkt. Det gör att du aldrig behöver fråga om pengar för bilen, utan appen gör det automatiskt för dig. Smart va?

Så fungerar vår bilförsäkring!

Smart bilförsäkring med både fast och rörlig premie
Enerfy – Försäkring med Moderna består av en fast och en rörlig premie. Den rörliga premien kan variera från månad till månad, och baseras på hur smart du kör samt hur många kilometer du kör. Din körning klassas in i en av våra 15 premienivåer vid varje körning. Du får därefter en rörlig kostnad för varje biltur. Detta kombineras med en fast kostnad, som försäkrar din bil även när den står still. Genom Enerfy-appens körcoach kan du hela tiden förbättra din körning och sänka din rörliga premie. Om du inte kör något en månad så betalar du ingen rörlig premie alls.
Få en smidig & billig bilförsäkring
Din bilförsäkring hos oss är lika smidig som Spotify eller Swish. Du ser hela tiden din försäkringskostnad i realtid, lär dig köra smartare och om du mot förmodan skulle råka ut för en olycka så kan du rapportera skadorna direkt i appen, via telefon eller på vår hemsida. Vi erbjuder dessutom en bilförsäkring helt utan bindningstid, så om du inte är nöjd så behöver du inte stanna hos oss. Schysst, va? I vår bilförsäkring ingår allt det som traditionella bilförsäkringar säljer som “tilläggsförsäkringar”, och hos oss behöver du behöver inte köpa till något extra.