Audi försäkring

 

Hitta en Audi försäkring för dig!

Oavsett om du har en ny eller begagnad Audi bör du alltid teckna en Audiförsäkring för din bil som börjar gälla redan från första dagen. En bilförsäkring underlättar och förenklar situationen vid en olycka eller om du får en skada på bilen. Köper du en ny Audi, där vagnskadegarantin ingår, räcker det att du tecknar en halvförsäkring på bilen.

Här hittar du allt du behöver veta om hur du försäkrar din Audi samt svar på de vanligaste frågorna om Audi försärkringar.

Hur länge gäller Audis vagnskadegaranti?

Vagnskadegarantin gäller i tre år om du köpt en ny svensksåld bil från en återförsäljare till Audi. Ta reda på när garantin löper ut så kan du uppgradera din bilförsäkring till en helförsäkring innan vagnskadegarantin upphör att gälla. Risken är annars att du och din bil står utan samma heltäckande skydd som ni haft med vagnskadegarantin.
 

Hur funkar er Audiförsäkring?

Enerfy – Försäkring med Moderna är en bilförsäkring som består av en fast premie och en rörlig premie. Den fasta premien håller bilen försäkrad när den står still, och den rörliga baseras på hur smart och hur långt du kör din bil. Den rörliga premien beräknas med hjälp av en Plug-in som klickas in i bilens OBD2-uttag. I Enerfyappen, som laddas ned i din smartphone, kan du se hur mycket din rörliga premiekostnad blir efter varje biltur baserat på din körstil och distans. Enerfy är ett smart och smidigt val för din Audi försäkring!
Beräkna pris för en Audi försäkring

När kan jag teckna en Audi bilförsäkring?

Kolla på ditt försäkringsbrev! Där står din huvudförfallodag och det är då du kan byta försäkring. Läs ditt/dina försäkringsvillkor för eventuell bindningstid. Du kan teckna Enerfy – Försäkring med Moderna när du vill och välja ett startdatum då bilförsäkringen ska börja gälla. Vi har ingen bindningstid eller uppsägningstid, och du kan säga upp försäkringen när du vill om den inte skulle passa dig.

Om du är osäker på när din nuvarande bilförsäkring går ut eller har frågor om att byta bilförsäkring, kan du ringa oss på 08 555 93200.

Vad kostar en Audi försäkring?

Vår försäkring skiljer sig från andra försäkringar då vi inte tar hänsyn till kön eller ålder. Du betalar en fast premie som baseras på bilmodellen samt en rörlig premie som baseras på hur långt du kör varje månad, och på vilket sätt bilen körs. Vi mäter din körstil via Enerfy Plug-in som klickas in i bilen, och genom den kan vi mäta och analysera din körning. Här nere har du exempel på några vanliga Audimodeller och pris för försäkringen.

För att göra en kostnadsberäkning för just dig och din bil, klicka på den stora gröna beräkna-knappen här ovanför!
 • Connector.

  Audi A1 Sportback, årsmodell 2016

  Uppskattat pris för Helförsäkring: 271:- /mån & Halvförsäkring: 179:- /mån

 • Connector.

  Audi A3, årsmodell 2009

  Uppskattat pris för Helförsäkring: 334:- /mån & Halvförsäkring: 235:- /mån

 • Connector.

  Audi A4, årsmodell 2008

  Uppskattat pris för Helförsäkring: 460:- /mån & Halvförsäkring: 323:- /mån

 • Connector.

  Audi A6 Allroad Quattro, årsmodell 2015

  Uppskattat pris för Helförsäkring: 758:- /mån & Halvförsäkring: 466:- /mån

Vad är skillnaden på en Audi märkesförsäkring och en “vanlig” Audi försäkring?

Varje försäkringsbolag eller försäkringsförmedlare har sitt eget sätt att prissätta din bilförsäkring när du beräknar pris för din bilförsäkring. Det gör att en märkesförsäkring både kan vara dyrare och billigare än en “vanlig” försäkring. En skillnad kan vara självrisken för olika skador, men det är också väldigt svårt att säga vad som är bäst för just dig. Det du måste göra är att jämföra olika audiförsäkringar för att se vad som passar dig bäst. Kör du säkert och under 1200 mil? Då kan Enerfys försäkring vara något för dig. Om du kör riskfyllt och över 1200 mil per år så passar nog andra audiförsäkringar dig bättre. Du kan spara tusenlappar på att välja rätt.

Vilken försäkring behöver jag till min Audi?

En trafikförsäkring är det minsta skyddet du måste ha för din Audi, enligt lag. Utöver trafikförsäkring finns det halvförsäkring och helförsäkring. Du får själv välja vilken försäkring som passar dig bäst, och skillnaden mellan försäkringarna grundas på vilka skydd som ingår i försäkringen.

En trafikförsäkring skyddar tredje man, det vill säga skador på annan person eller annan persons egendom vid olycka. Den här typen av försäkring täcker inga skador på ditt eget fordon eller dig. En trafikförsäkring rekommenderas inte för dig som vill ha ett bra och fulltäckande skydd för din bil. Vid en olycka blir det ofta skador även på din egen bil, och därför är det bra att ha en halvförsäkring eller helförsäkring.

En halvförsäkring ger ett bra skydd mot bland annat brand, glasskada, stöld, allrisk, drulle och maskinskada. Du får ersättning och hjälp vid personskada, om din bil behöver bärgning eller om du behöver rättshjälp.

Skillnaden mellan en halvförsäkring och en helförsäkring är att en helförsäkring även täcker vagnskada. Med vagnskada menas de skador som kan uppkomma på din egen bil. Om du har en nyare Audi med högt värde rekommenderar vi att du tecknar en helförsäkring som täcker vagnskada. Tänk på att vagnskadegarantin för Audi i regel gäller i 3 år, så se till att byta till en helförsäkring innan garantin går ut så att din Audi fortsätter att ha fullt skydd.
Beräkna pris för en Audi försäkring

Behöver jag köpa tilläggsförsäkringar för min Audi?

Det beror på var tecknar bilförsäkringen. Enerfy - Försäkring med Moderna har inga tilläggsförsäkringar, utan allt ingår redan från start - vilket beror på att vi helt enkelt inte vill ta betalt för skydd som vi anser att alla kunder ska ha från början.

Här ingår t.ex. allrisk och drulle, så om du spiller kaffe på sätet eller tappar bort bilnycklarna så täcker försäkringen det. Om du väljer att teckna din bilförsäkring hos ett traditionellt försäkringsbolag så behöver du sannolikt lägga till ett par tillägg för att din Audi ska vara försäkrad till 100 procent. Det som “räknas” som tillägg och det som ingår i bilförsäkringen kan skilja sig mellan olika försäkringsbolag.

Vad är skillnaden mellan en digital och en traditionell bilförsäkring för Audi?

Skillnaden mellan en digital bilförsäkring och en traditionell bilförsäkring är möjligheten att själv kunna påverka sin premiekostnad. Enerfy - Försäkring med Moderna består av en fast premie och en rörlig premie. Den fasta månadspremien baseras på bilmodellen, och den rörliga premien klassas in i någon av våra 15 premienivåer, där nivå 1 är billigast, varje gång du kör. Du kan därmed alltid påverka din kostnad för din bilförsäkring genom att köra bättre eller mindre.

Bilförsäkringen är kopplad till en app som kan mäta hur bilen används och hur långt den körs. Med hjälp av en Plug-in och Enerfy-appen så mäts varje körning och ger dig en premie som speglar ditt sätt att köra. Genom att köra bättre eller mindre så kan du sänka och ha kontroll över din premiekostnad.

Var sitter OBD2-uttaget i min Audi?

OBD2-uttaget i nyare bilar från Audi sitter vid bilens huvspak / pedalställ. Där klickar du in Enerfy Plug-in och aktiverar därefter Bluetooth i din smartphone för att vi ska kunna mäta din körning och ge dig en rättvis försäkringspremie. Om du kör smartare (håller 100 procent fokus på körningen, håller avstånd till bilen framför och kör på lägre varvtal) så hamnar du i en lägre premiegrupp och betalar mindre för din Audiförsäkring.

För många som kör lite mindre och bättre blir Enerfy – Försäkring med Moderna det billigaste alternativet för din Audiförsäkring. Enerfy Plug-in kan också användas som felkodsläsare för din bil så att du kan upptäcka motorfelkoder och eventuellt åtgärda problemet på egen hand innan du lämnar in bilen på verkstan

Checklista när du ska teckna bilförsäkring

 • Connector.

  Ta reda på bindningstid

  Leta upp dina försäkringspapper och ta reda på vilket datum din nuvarande bilförsäkring går ut (om du redan har en sådan). Ibland kan du bara byta bilförsäkring på huvudförfallodagen, vilket är en dag per år. Så det gäller att du i ett första steg planerar in bytet och vet när du kan byta.

 • Connector.

  Jämför innehåll och priser för olika bilförsäkringar

  Du kan kolla upp priserna för olika typer av bilförsäkringar och jämföra dessa mot varandra. Se över innehåll, tillägg, självrisker, kostnader, betalningsmetod, villkor och övrigt som kan vara bra att veta om försäkringen. Är det pris eller en specifik självrisk som är viktigt för dig?

 • Connector.

  Teckna!

  Teckna den nya bilförsäkringen som passar dig. Tänk på att du också kan lägga ditt startdatum längre fram i tiden, så att du slipper vara oförsäkrad. På vår hemsida kan du teckna din bilförsäkring upp till ett år framåt i tiden, så att du exempelvis redan nu kan göra så att den nya försäkringen börjar gälla på det datum som din nuvarande försäkring löper ut. Smart, eller hur?

Beräkna pris för en Audi försäkring

Att tänka på innan du tecknar en Audi försäkring

Här finns mer information om bilförsäkring till Audi och vad du ska tänka på innan du tecknar en försäkring till din bil. När du ska skaffa en Audi försäkring är det viktigt att du vet vad du ska leta efter.

Märket Audi

Audi är ett populärt bilmärke från Tyskland och är känt för sin slogan “Vorsprung durch technik” som betyder “Försprång genom teknik”. Vanligaste Audi-modellen bland nyregistrerade personbilar under 2016 var AUDI A4 (ca 5700 bilar), AUDI A6 (ca 5600 bilar) följt av AUDI A3 (ca 4000 bilar). Under 2016 nyregistrerades totalt ca 22 500 Audi-bilar, en ökning på cirka 11 procent i jämförelse med 2015 års siffror.

Audis vagnskadegaranti

Audi tillhandahåller en vagnskadegaranti på 3 år för svensksålda bilar, vilket innebär att du under de tre första åren har ett skydd för vagnskada. Då räcker det med att du tecknar en halvförsäkring för att förbli fullt försäkrad. Efter 3 år, och i god tid innan din vagnskadegaranti löper ut, bör du uppgradera din försäkring till en helförsäkring för Audi. Du kan välja vilken bilförsäkring du vill när du ska teckna en bilförsäkring för din Audi. Jämför olika alternativ mot varandra för att hitta rätt Audi försäkring för dig och din bil.

Jämför självriskerna innan du tecknar försäkring för din Audi

Priserna för självrisken du betalar vid eventuella skador varierar mycket mellan olika försäkringsförmedlare och försäkringsbolag. Det kan skilja sig flera tusenlappar när bilen skadas, beroende på vilken Audibilförsäkring du tecknar. Kolla igenom vad som ingår i försäkringen (vissa försäkringar täcker mer än andra) och kolla extra noga upp vilken självrisk försäkringen har vid olika typer av skador. I några fall ingår allrisk, assistans och drulle – vilket hos andra är tilläggsförsäkringar som du behöver betala extra för.

Fler tips som kan göra din Audi billigare

Förutom själva kostnaden för din bil så tillkommer en del andra kostnader. Det är bland annat service/verkstadsbesök, bensin, bilskatt (som är olika beroende på bil), underhåll, eventuella trängselskatter, bilförsäkring och parkering. Många tänker inte på att man måste ha dessa olika utgifter i åtanke innan man köper bil. Om du kör mer sällan med din bil så blir din bensinkostnad lägre, parkeringskostnaden lägre. Om du har en digital bilförsäkring som Enerfy - Försäkring med Moderna så blir också din bilförsäkring billigare om du kör mindre. Kom ihåg att vårda din bil och ta hand om den, så behåller din bil sitt värde längre. En annan sak du också kan tänka på är att jämföra olika bilverkstäder när du ska göra underhåll för bilen, eftersom Ddt kan skilja sig mycket i pris.

Villkor och självrisker för Bilförsäkring Audi

Eftersom det är viktigt att kunna se och jämföra innehållet i din Audi försäkring så kan det vara bra att läsa och se våra villkor och självrisker. Genom att läsa villkoren och självriskerna får du koll på vad som gäller för bilförsäkringen och det behöver du göra innan du tecknar försäkringen hos Enerfy – Försäkring med Moderna, eller ett annat försäkringsbolag.

Villkor bilförsäkring Audi
Information om självrisker för Audi

Här nedan har du självriskerna för försäkringen och vilka skydd som ingår i vår bilförsäkring för Audi:

Trafikförsäkring – 1000 kr
Brandskydd – 1500 kr
Stöldskydd – 2000 kr
Glasskada – 0 kr eller 35 % av kostnaden, men som lägst 1000 kr
Maskinskada – 1500 kr – höjs till 3000 kr om bilen körts mer än 6000 mil
Räddning – Med vår assistansförsäkring slipper du självrisken för räddning
Personskada – 0 kr
Rättsskydd – 20 % av målskostnaden, men som lägst 1500 kr
Vagnskada – 6000 kr (ingår ej i halvförsäkring)
Hyrbil – 25 % av hyrbilens dygnskostnad
Assistans – 0 kr
Allrisk – 1200 kr
kolla ditt pris för Audi försäkring

Så fungerar Enerfy – Försäkring med Moderna

Smart bilförsäkring med både fast och rörlig premie
Enerfy – Försäkring med Moderna består av en fast och en rörlig premie. Den rörliga premien kan variera från månad till månad, och baseras på hur smart du kör samt hur många kilometer du kör. Din körning klassas in i en av våra 15 premienivåer vid varje körning. Du får därefter en rörlig kostnad för varje biltur. Detta kombineras med en fast kostnad, som försäkrar din bil även när den står still. Genom Enerfy-appens körcoach kan du hela tiden förbättra din körning och sänka din rörliga premie. Om du inte kör något en månad så betalar du ingen rörlig premie alls.
Få en smidig & billig bilförsäkring
Din bilförsäkring hos oss är lika smidig som Spotify eller Swish. Du ser hela tiden din försäkringskostnad i realtid, lär dig köra smartare och om du mot förmodan skulle råka ut för en olycka så kan du rapportera skadorna direkt i appen, via telefon eller på vår hemsida. Vi erbjuder dessutom en bilförsäkring helt utan bindningstid, så om du inte är nöjd så behöver du inte stanna hos oss. Schysst, va? I vår bilförsäkring ingår allt det som traditionella bilförsäkringar säljer som “tilläggsförsäkringar”, och hos oss behöver du behöver inte köpa till något extra.