Dela bilen med familj och vänner
  • Dela smidigt via appen
  • Se kostnaderna från körningen
  • Lös betalningen med Swish
appstore googleplay
swish

Vi gör bildelning rättvist

bildelning
Nu kan du som försäkringskund hos Enerfy – Försäkring med Moderna låna ut bilen på rättvisa villkor.

Genom att koppla din bilförsäkring till bildelningstjänsten ger vi den andra föraren incitament att köra försiktigt och säkert med din bil. Eftersom den som lånar din bil betalar för körningarna, och vill hålla den kostnaden låg, kan du vara säker på att bilen körs på ett bra sätt.
  • Enkelt – allt sker via appen
  • Rättvist – alla kör skyddade med vår bilförsäkring
  • Smidigt – vi sammanställer och förenklar betalning
Teckna försäkring

Så funkar det – allt i Enerfyappen

steg 1
Steg 1
Välj "Bildelning" och ”Låna ut bilen” i Enerfyappen.
steg 2
Steg 2
Föraren som lånar bilen behöver ladda ned Enerfyappen och skapa ett konto.
steg 3
Steg 3
Föraren väljer "Bildelning" och sedan ”Låna bil”.
steg 4
Steg 4
Kör! Efter körningen kan föraren enkelt swisha bilägaren kostnaden.
 
 

Frågor och svar

Genom Enerfyappen bjuder du in den som ska låna bilen. Den som lånar bilen kan sedan med hjälp av Enerfyappen sammanställa alla körningar och kostnaderna för dem, som sedan enkelt swishas till dig direkt i appen när bilen lämnas tillbaka.
För den som lånar ut bilen: Bjud den du vill låna ut bilen till via Enerfyappen. Gå in i menyn och välj ”Bildelning”, klicka sedan på ”Låna ut bilen”. Där bjuder du in den du vill ska låna bilen. Ordna sedan med bilnycklar och informera om andra saker som föraren behöver veta om bilen.

För den som lånar bilen: Ladda ned Enerfyappen och skapa ett konto. Klicka på ”Bildelning” i menyn och välj ”Jag lånar bilen”. Aktivera telefonens Bluetooth och ha appen igång i bakgrunden under tiden som du kör. Efter varje körning får du valet att fortsätta köra eller lämna tillbaka bilen. När du väljer att lämna tillbaka bilen så sammanställs alla dina körningar utifrån försäkringskostnaden, som du enkelt swishar till ägaren direkt i appen.

Du som har vår bilförsäkring Enerfy – Försäkring med Moderna kan använda vår bildelningstjänst. Genom att den som lånar din bil också får en premienivå klassad på sina körningar ger vi föraren incitament till att köra säkrare och bättre, vilket är bättre för bilen, den som lånar den och för dig som äger den.