Dela bilen med familj och vänner
  • Dela smidigt via appen
  • Se den andres kostnader
  • Lös betalningen med Swish

Om bildelning

Vi har löst problemet med allt krångel som innebär att låna ut bilen. Nu kan du som bilägare enkelt låna ut bilen med hjälp av Enerfyappen där du skickar en inbjudan till den du vill låna ut bilen till. Hantera enkelt betalningen av bränsle- och försäkringskostnader efter att du har fått tillbaka bilen genom en sammanställning i appen där den som lånat bilen kan swisha pengarna till dig direkt.
  • Enkelt – allt sker via appen
  • Rättvist – alla förare kör med Enerfy – Försäkring med Moderna
  • Smidigt – vi sammanställer och fixar betalning
Teckna försäkring

Hur det funkar

Steg 1
I Enerfyappen; klicka på "Bildelning" och ”Låna ut bilen”. Bjud in den som du vill dela bilen med.
Steg 2
Den som lånar bilen behöver ladda ned Enerfyappen och skapa ett konto.
Steg 3
Den som lånar bilen klickar i Enerfyappen på "Bildelning" och sedan på ”Låna bil”
Steg 4
Kör! Se till att Enerfyappen är igång i bakgrunden när du kör. Efter körningen kan du enkelt swisha kostnaden.
 
 

Frågor och svar

Genom Enerfyappen bjuder du in den som ska låna bilen. Den som lånar bilen kan sedan med hjälp av Enerfyappen sammanställa alla körningar och kostnaderna för dem, som sedan enkelt swishas till dig direkt i appen när bilen lämnas tillbaka.
För den som lånar ut bilen: Bjud den du vill låna ut bilen till via Enerfyappen. Gå in i menyn och välj ”Dela bilen”, klicka sedan på ”Låna ut bilen”. Där bjuder du in den du vill ska låna bilen. Ordna sedan med bilnycklar och informera om andra saker som föraren behöver veta om bilen.

För den som lånar bilen: Ladda ned Enerfyappen och skapa ett konto. Klicka på ”Dela bilen” i menyn och välj ”Jag lånar bilen”. Aktivera telefonens Bluetooth och ha appen igång i bakgrunden under tiden som du kör. Efter varje körning får du valet att fortsätta köra eller lämna tillbaka bilen. När du väljer att lämna tillbaka bilen så sammanställs alla dina körningar utifrån försäkringskostnaden, som du enkelt swishar till ägaren direkt i appen.

Du som har vår bilförsäkring Enerfy – Försäkring med Moderna kan använda vår Dela bil-tjänst. Genom att den som lånar din bil också får en premienivå klassad på sina körningar ger vi föraren incitament till att köra säkrare och bättre, vilket är bättre för bilen, den som lånar den och för dig som äger den.

Vill du veta mer?