Unika tekniken får prestigefyllt miljöpris


Unika tekniken får prestigefyllt miljöpris

Enerfys app hjälper dig att köra miljösmart – och samtidigt sänka försäkringspremien. Nu tilldelas tekniken bakom appen utmärkelsen Climate Solver 2017 från Världsnaturfonden, WWF.

Beräkna ditt pris

Teknik är en färskvara, ständigt under utveckling. Även miljö är en fråga som alltid är aktuell och behöver få den uppmärksamhet den förtjänar. Därför är det inte så konstigt att det blir succé när de två viktiga komponenterna lyfts upp tillsammans i ett lyckat samarbete.

Det är företaget Greater Than som får priset. Företaget har utvecklat tekniken och står bakom den digitala bilförsäkring som Enerfy tagit fram i samarbete med Moderna Försäkringar. Appen är en del av försäkringen.
– Jag är extremt stolt och glad över att vi får den här utmärkelsen av Världsnaturfonden. Med hjälp av vår spjutspetsinnovation vill vi förändra försäkringssystemet till att bli rättvisare och miljövänligare, säger Liselott Johansson, vd på Greater Than i ett pressmeddelande.

Appen, som alla försäkringstagare hos Enerfy – Försäkring med Moderna laddar ner, mäter förarens bilkörning. Men det är inte bara hur mycket man kör som registreras – även hur bra och miljövänligt man kör räknas. WWF har räknat ut att denna typ av teknik kan minska jordens koldioxidutsläpp med över 100 miljoner ton per år, vilket är ungefär vad svenskarna släpper ut årligen.
– Med utmärkelsen vill vi lyfta innovationer som kan göra stor nytta för klimatet och uppmana företag, investerare och politiska beslutsfattare att stötta innovationer att nå ut så att miljönyttan kan levereras. Greater Than har en spännande lösning med stor potential att göra nytta för miljön, människors hälsa och säkerheten i trafiken, säger Stefan Henningsson, senior rådgivare och globalt ansvarig för Climate Solver på WWF.

Den som väljer att teckna bilförsäkringen som Enerfy erbjuder i samarbete med Moderna Försäkringar har inte bara möjlighet att hjälpa klimatet genom smartare bilkörning. Försäkringspremien blir faktiskt lägre för den som följer appens rekommendationer kring onödiga förbrukningsmönster och föraren guidas också i att köra mer miljösmart. Utöver hänsyn till miljön tar försäkringen även i beaktande hur man använder sin bil: kör man lite blir premiens rörliga del billigare – hos traditionella försäkringar är ofta premien fast oavsett körning. Dessutom slipper man binda upp sig i långa avtal, vilket ger en rörlighet som många andra inte erbjuder. Om försäkringen av någon anledning inte passar dig kan du säga upp den när du vill. Och kanske det enklaste till sist: Man sköter allt från premiebetalning till mätning av körningen digitalt i appen.

Beräkna ditt pris för en miljövänligare bilförsäkring

DELA DEN HÄR ARTIKELN

Jag vill bli kontaktad med prisförslag för bilförsäkring

E-post*

Telefonnummer

Reg. nr

Läs vidare