3 vanligaste misstagen när du ska välja bilförsäkring

3 vanligaste misstagen när du ska teckna bilförsäkring

Är det dags att teckna bilförsäkring? Det finns några saker att ta i beaktande för att valet ska bli det absolut bästa för dig. Här är de vanligaste fallgroparna att akta sig för.

Beräkna ditt pris och teckna bilförsäkring

Att köra bil ska vara roligt, bekvämt och tryggt. För att det här ska vara möjligt så är en av grunderna att ha en bra bilförsäkring. Självklart finns det många faktorer att ta i beaktande när det är dags att ta ett bra beslut – och även saker att undvika när du ska teckna bilförsäkring. Här är de vanligaste misstagen när du väljer bilförsäkring.

 

1. Ingen rörlighet
De flesta traditionella försäkringsbolagen binder upp sina kunder i upp till tolv månader när de tecknar en försäkring hos dem. Det här kan kännas aningen förlegat i den flexibla och rörliga tid vi lever i – därför har Enerfy och Moderna Försäkringar valt att ta fram en ny typ av försäkring.

Om du av någon anledning känner att bilförsäkringen inte passar dig har du nämligen möjlighet att säga upp den när du vill.

2. Fel bil kostar pengar
När du väljer bil är det viktigt att tänka långsiktigt. Även fast du kan få en bil till ett bra pris där och då så kan det faktiskt resultera i en dyrare kostnad längre fram – speciellt när det kommer till försäkringen.

När du tecknar den nya bilförsäkringen betalar du en fast månadspremie som är uträknad efter din bilmodell och var du bor. Har du en bil i sikte och funderar på vad den fasta månadspremien skulle kosta? Eller vill du se hur du kan påverka priset på din bilförsäkring? Räkna ut ditt pris här.

teckna bilförsäkring

3. Betalar för mycket när bilen står still
Hur mycket man använder bilen varierar väldigt mycket från person till person. Många försäkringar tar inte det här i beaktande och du kan hamna att betala mycket för en bil som ofta bara står i garaget.

Enerfy i samarbete med Moderna Försäkringar har två premier: en rörlig som beror på hur du kör och en fast månadspremie. Den rörliga premien betalas i efterskott och du kan alltid följa dina kostnader i Enerfys bilförsäkringsapp. Om du låter bilen stå still under en period, kanske under sommarens semester, så behöver du bara betala för den fasta delen. Smart va?

Beräkna ditt pris och teckna

DELA DEN HÄR ARTIKELN

 

Läs vidare