Så blir andrabilen riktigt billig


Enkla knepet: Så blir andrabilen riktigt billig

Höga försäkringspremier gör andrabilen dyr trots lite körning. Helt i onödan visar det sig – med rätt lösning kan försäkringen bli betydligt billigare.

Räkna ut ditt pris - få en billig bilförsäkring!

Antalet bilar ökar stadigt i Sverige och nybilsförsäljningen kan räknas i tiotusentals varje månad. Många av dessa bilar, framför allt de mindre modellerna, används som andrabilar. Dessa bilar är ofta en ”back up” till den ordinarie bilen och körs i regel avsevärt mindre. Resorna är korta, man ska hämta barnen, handla eller åka till träningen. I en del områden, där kollektivtrafiken inte är välutbyggd, blir dessutom andrabilen ofta ett måste för en större familj.

Samtidigt är risken stor att andrabilen blir en kostnadsfälla. Traditionella försäkringar är ofta utformade på så sätt att man betalar en fast premie oavsett hur mycket bilen körs. Det innebär att en andrabil, som körs sällan och ofta blir stående, bara tickar pengar. Över ett år blir det många tusenlappar för bilägaren, som i dessa fall ofta är barnfamiljen.

billigare bilförsäkring

Enerfy, i samarbete med Moderna Försäkringar, har tagit fram en försäkring som kan bli väldigt billig för dig som har en andrabil. Hur då? Jo, det grundar sig i hur mycket man faktiskt kör sin bil – vilket gör att kostnaden kan gå ner och försäkringen kan bli betydligt billigare. Kör man ett visst antal mil betalar man för dessa, låter man bilen stå oanvänd kostar det inget utöver den fasta månadspremien. Den fasta premien är till för att bilen ska vara fullt försäkrad även när den står parkerad.

I premien vägs dessutom in vilken bil man kör, och hur bra man kör. Enkelt och rättvist. Ytterligare en fördel gentemot traditionella bilförsäkringar, där ägaren oftast tvingas in i dyra årsabonnemang, är att Enerfy – Försäkring med Moderna erbjuder en bilförsäkring utan bindningstid. Säljs bilen eller ställs av är det enkelt att säga upp försäkringen.

För att göra allt ännu smidigare kopplar bilägaren upp sin bil via Bluetooth till Enerfy-appen. Förutom att ligga till grund för premiekostnaden, räknar appen ut hur miljövänligt man kör bilen. Enerfy-appen lär dig även att köra bättre genom en smart coach, och de flesta kunder sänker sin rörliga premie med i genomsnitt ett till två steg efter ett tag. Alltså kan du få en riktigt billig bilförsäkring med tiden. Med andra ord: Om man planerar att skaffa andrabil är det alltså läge att kolla hur snålt bilen kör – och vara noga med att välja rätt bilförsäkring för att undvika onödiga kostnader. Samtidigt är det viktigt att köra bättre för att spara bränsle och vara smartare i trafiken.

Räkna ut ditt pris - få en billig bilförsäkring!

DELA DEN HÄR ARTIKELN

Jag vill bli kontaktad med prisförslag för bilförsäkring

E-post*

Telefonnummer

Reg. nr

Läs vidare