Pinsamt misstag: ”Stulna” bilarna var bortslarvade


Pinsamt misstag: ”Stulna” bilarna var bortslarvade

Många svenskar glömmer var de parkerat sina bilar och får tillbringa mycket tid åt att leta efter dem.
Ofta går det så långt att de anmäls som stulna.
Det finns nu ett smidigt hjälpmedel för att slippa det pinsamma misstaget – så här fungerar det.

Beräkna ditt pris

Att leta efter en parkeringsplats kan vara frustrerande. Enligt en undersökning gjord av Opeeple upplever 27 procent av alla svenska bilister att just sökandet efter lediga parkeringsplatser är aktivitet i vardagen som är mest slöseri med tid. Att sen hitta bilen igen kan vara ännu värre – många glömmer nämligen bort var de har parkerat och får tillbringa mycket tid med att leta innan de kan åka igen.
– Mycket dyrbar tid i vardagen går åt till onödiga saker. Att leta efter en bortglömd bil måste vara det mest frustrerande, säger Sten Forseke på Enerfy.

Många som glömmer var de parkerat sina bilar tror att de har blivit stulna. Det finns statistik som säger att under vissa perioder är så många som var femte stöldanmäld bil i Sverige egentligen bara borttappad. Ofta hittas bilen snabbt, ibland av polisen och ibland av ägaren själv.

Enerfy har tillsammans med Moderna försäkringar tagit fram en helt ny typ av bilförsäkring. Grundtanken är att kunderna ska få en rättvis försäkringspremie och slippa betala för att det finns andra bilister som är slarviga i trafiken. Du betalar för dig själv och inte för andra, helt enkelt. Med Enerfy får kunderna också tillgång till ett stort antal uppkopplade funktioner för bilen som underlättar i vardagen, bland annat ett hjälpmedel som snabbt och exakt talar om för dig var din bil befinner sig geografiskt.
– I appen ser man direkt på en karta var man har parkerat bilen och slipper ett irriterande störningsmoment i vardagen, säger Sten Forseke.

Funktionen i Enerfy tillåter också användarna att dela informationen om var bilen står parkerad. Och det här är smart, speciellt när en person parkerar och någon annan ska hämta bilen.
– Man slipper bestämma på förhand var man ska ställa bilen och man slipper försöka förklara var man har parkerat. Det är bara skicka en vägbeskrivning via Enerfy till den person som ska hitta bilen så hittar han eller hon den enkelt, säger Sten Forseke.

Beräkna pris & få en billig försäkring för din bil

DELA DEN HÄR ARTIKELN

Jag vill bli kontaktad med prisförslag för bilförsäkring

E-post*

Telefonnummer

Reg. nr

Läs vidare