man driving car

Lucas sparar tusenlappar med AI-baserad bilförsäkring

Lucas sparar tusenlappar med AI-baserad bilförsäkring

20-åriga Lucas förverkligade en dröm när han köpte sin bil, men hans unga ålder var på väg att bli en dyr historia. Istället blev han tipsad om Enerfy och sparar nu tusenlappar genom att bara betala för det han kör.

Lucas Renman bor i Vallentuna utanför Stockholm och investerade som 20-åring i sin första egna bil, en Skoda Octavia, för att han och sambon skulle kunna hälsa på familjen, storhandla och ta sig till träningen. Istället för en vanlig bilförsäkring valde han att söka efter en bilförsäkring för unga, och valet föll på Enerfy – Försäkring med Moderna. Idag sparar han upp emot 2000 kronor i månaden och tävlar med flickvännen om vem som kör smartast.

Beräkna ditt pris
 

– Det var en stor investering att bara köpa själva bilen, så jag hade verkligen inte räknat med att betala 2500 kronor extra i månaden för försäkringen. Jag blev tipsad från annat håll om det fanns bättre försäkringsalternativ för unga, och när jag letade runt var Enerfy det absolut bästa alternativet.

Mindre och bättre körning ger lägre premie
Till skillnad från traditionella försäkringar, där premien avgörs av standardiserade premiegrupper baserat på bl.a. ålder, mäter Enerfy varje förares körning individuellt med hjälp av AI-baserade algoritmer. Försäkringen bryr sig inte om ålder, utan gynnar helt enkelt dem som kör lite mindre och lite bättre än alla andra.

Genom att köra uppkopplad via en app under varje biltur kan Lucas hålla koll på sitt körbeteende och får tips på hur han kan köra bättre – och på så vis betala ännu mindre för försäkringen.

– Det blev en enorm prisskillnad! Nu betalar jag bara runt 500 kronor i månaden och får massor över att lägga på annat. Ibland får man påminna sig själv om att koppla upp sig med appen när man sätter sig i bilen, men det är så schysst att kunna se hur man kör – särskilt med ecosaving-funktionen som ger en rabatt när man kör bättre.

Beräkna ditt pris för en billigare bilförsäkring

Med sitt brinnande intresse för teknik håller sig Lucas, som jobbat som tekniksäljare och älskar att bygga egna datorer, dagligen uppdaterad om nya innovationer i branschen och gillar att testa de olika funktionerna som finns i Enerfyappen.

– Min tjej använder också bilen ibland och då är det kul att kunna jämföra via appen vem av oss som kört bäst. Tyvärr kör hon nästan alltid bättre än jag – än så länge i alla fall! Min syster ska snart också ta körkort och jag har redan tipsat henne om att använda Enerfy.

DELA DEN HÄR ARTIKELN

 

Läs vidare