Kör bil som en svensk – få billigast bilförsäkring


Få billigast försäkring – Kör bil som en svensk

Svenska bilförare är de mest ansvarsfulla i Europa, det visar en undersökning från VINCI Autoroutes.
Ändå tvingas de flesta betala överpriser för sina bilförsäkringar.
– Många tvingas betala för att några få inte sköter sig. Det tycker vi är fel, säger Sten Forseke, grundare av försäkringsförmedlaren Enerfy.

Beräkna ditt pris

Fler än var tredje europé tycker att svenskar är de mest ansvarsfulla bilförarna i Europa. Det framgår av en stor enkätundersökning där 10 000 personer från 10 EU-länder svarat på frågor om bilkörning. Och vi svenskar tycker själva att vi kör bra – i undersökningen ger vi oss själva ett snittbetyg på 7,9 av 10 möjliga. 98 procent av svenskarna använder också minst ett positivt adjektiv när de beskriver sitt eget beteende vid ratten. 77 procent ser sig själva som uppmärksamma, 68 procent beskriver sig som lugna och 26 procent tycker att de är hövliga när de sitter bakom ratten.
– Det stämmer bra med den bild vi har. De flesta svenskarna kör bra, säger Sten Forseke.

Det finns dock mindre duktiga förare även i Sverige, det framgår också av undersökningen. Många uppger i enkäten att de ofta möter andra bilförare som är både stressiga och oansvariga i trafiken. Och de här förarna bidrar till högre olycksstatistik och höjda försäkringspremier.
– Med den kollektiva prissättning som de stora traditionella försäkringsbolagen tillämpar måste 80 procent av alla förare betala för de 20 procent som är mindre intresserade av sin bil eller bilkörning. Jag tycker att det är fel, säger Sten Forseke.

Den digitala bilförsäkring som Enerfy tagit fram i samarbete med Moderna Försäkringar är helt individuellt prissatt. Via en ny digital plattform analyseras hur du kör och den som kör säkert får betala mindre. Därför kan du enkelt få den bilförsäkring som är billigast om du kör en kortare körsträcka eller en körsträcka som körs väldigt lugnt och smart.

– Här handlar det om att få fram ett digitalt DNA på varje förare så att alla ska få en så rättvis försäkring som möjligt. Den intresserade kan direkt påverka sin premie genom att köra ännu smartare, säger Forseke.

Förutom den förmånliga försäkringen får du med Enerfy också ett stort antal andra uppkopplade tjänster som kan underlätta ditt bilägande.
Här finns till exempel en smidig digital körjournal som hjälper dig att hålla koll på dina resor. Det finns också en funktion som hjälper sig lokalisera din bil när du glömt var du har parkerat och en digital felkodsläsare som hjälper dig tolka hur din bil mår.

Beräkna ditt pris för en billigare bilförsäkring

DELA DEN HÄR ARTIKELN

Jag vill bli kontaktad med prisförslag för bilförsäkring

E-post*

Telefonnummer

Reg. nr

Läs vidare