enerfy mobile

Digital bilförsäkring med app kan ge dig billig bilförsäkring

Digital bilförsäkring kan ge dig en riktigt billig bilförsäkring

Säkrare, mer miljösmart – och billigare försäkringspremie på bilen.

En smart digital bilförsäkring från Enerfy med en app mäter din körning, vilket kan ge avtryck både i miljön och plånboken.

Miljötänk och säker körning är förmodligen inte det första du tänker på gällande bilförsäkringar. Men numera finns det faktiskt en tjänst som kopplar ihop just de två delarna.

Tillsammans med Moderna Försäkringar har Enerfy tagit fram en helt ny typ av digital bilförsäkring, som utöver den fasta månadspremien, grundar sig i hur mycket och hur du framför din bil. Ju säkrare och mer miljövänligare körning – desto billigare blir den rörliga delen av försäkringspremien.

Beräkna ditt pris här!

 

Uppmärksammad teknik bakom appen

Det finns en speciellt framtaget Plug-in att klicka in i bilen som även kopplas ihop med en app. Den är fylld med självlärande algoritmer och artificiell intelligens – för att bättre kunna förstå varje enskild förare. På det sättet kan fler bilägare få en billig bilförsäkring och bara betala för sina körda mil och körsätt.

mobil liggande

Nu har Enerfy-appens unika teknik uppmärksammats på flera håll. Dels av Världsnaturfonden, som i år delade ut sitt årliga klimatpris till appens skapare Greater Than. Dels börjar media intressera sig för bilförsäkringens upplägg. I ett nyligen publicerat tv-reportage testar reportern att köra utifrån appens rekommendationer, vilket alltså gjorde försäkringspremien billigare. Kör man däremot mer riskfyllt, sett utifrån både trafikvett och miljö, stiger kostnaden för försäkringstagaren. Skillnaden blir ungefär tre kronor per kilometer beroende på hur man kör. Appen ger alltså en väldigt billig bilförsäkring för de som kör på ett icke-riskfyllt sätt, och för de som kör relativt få mil per månad.

Men är det här verkligen ett rättvist upplägg? Ja, försäkringen signerad Enerfy – Försäkring med Moderna premierar förare som faktiskt bryr sig om hur de kör, både tryggt/säkert och färre km, men försäkringen är också hållbar ur ett miljöperspektiv. Skulle alla i Sverige köra på det här sättet kan de blågula koldioxidutsläppen sänkas med hela tio procent, enligt Världsnaturfonden.

Siffrorna talar sitt tydliga språk: Du som kör lugnt, planerat och miljösmart gör inte bara en insats för klimatet, det har även en positiv påverkan på försäkringspremiens rörliga del. Rättvist för både plånbok och miljö.

Beräkna pris

DELA DEN HÄR ARTIKELN

 

Läs vidare