Delar ni bil? Så slipper du betala för dina bilpoolare


Delar ni bil? Så slipper du betala för dina bilpoolare

Det är inte alls ovanligt att dela konton på musik- och filmtjänster i familjen och med kompisar. Att dela bil tillsammans med en familjemedlem eller vän hör inte heller till ovanligheterna – nu kan ni göra det ännu mer rättvist.

Beräkna ditt pris

Man brukar säga att delad glädje är dubbel glädje, och i många fall stämmer det. Men det kommer situationer när delandet faktiskt kan bli påfrestande, speciellt när känslan av orättvisa blir påtaglig.

Många har behov av bil men vill, av flera anledningar, inte köpa en själv. Att dela bil med någon i familjen eller med en kompis kan minska kostnaderna rejält – om man väljer rätt försäkring förstås.

Med de traditionella bilförsäkringarna kan det vara svårt att dela rättvist på betalningen. Det här kan bero på att ni använder bilen olika mycket eller, kanske ännu vanligare, att en av er kör mer oförsiktigt – vilket faktiskt ökar kostnaderna. Enerfy – Försäkring med Moderna har hittat lösningen på det här problemet.

Med Enerfy betalar du som du kör. Hur funkar det här då? Jo, med hjälp av Plug-in, molnet med algoritmer och din smartphone analyserar Enerfy ditt körsätt. Kör du lugnt och sansat? Eller är du en stressad förare? Om du är lugn i trafiken kan det resultera i att du får en riktigt bra premie. Men oavsett hur du kör, och vilken premie du får, så är det individuellt och rättvist uträknat. Appen, som är kopplad till bilförsäkringen, håller även reda på antal kilometer var och en kör eftersom man kan ha varsitt konto kopplat till bilen – vilket gör det betydligt lättare att dela upp kostnaden. En annan fördel är att du lätt kan hålla kolla på premien eftersom analysen görs i realtid.

Hos Enerfy ­– Försäkring med Moderna betalar du två premier: den rörliga som utgår från ditt sätt att köra samt den fasta månadspremien. Den sistnämnda avser bilens försäkringsskydd när bilen är parkerad medan den andra kan variera. Så om du inte har användning av bilen under en period, kanske under sommarens semesterresa, och låter bilen stå behöver du bara betala den fasta månadspremien.

En annan fördel med bilförsäkringen, och som inte hör till vanligheterna att andra försäkringsbolag erbjuder, är att det inte finns någon bindningstid. Medan andra väljer att binda upp sina kunder upp till tolv månader låter Enerfy – Försäkring med Moderna kunderna bestämma själv. Så om ni, av någon anledning, märker att försäkringen inte är något för er så går det att säga upp den när ni vill.

Beräkna ditt pris för en billigare bilförsäkring

DELA DEN HÄR ARTIKELN

Jag vill bli kontaktad med prisförslag för bilförsäkring

E-post*

Telefonnummer

Reg. nr

Läs vidare