Därför kan du betala för mycket för er andrabil


Därför kan du betala för mycket för er andrabil

Det borde vara billigt att ha en andrabil som knappt används. Men det är det inte – milkostnaden är ofta skyhög. Anledningen är de höga försäkringspremierna.

Beräkna ditt pris - få en billig bilförsäkring

Många hushåll behöver två bilar för att få vardagen att gå ihop. Ofta används det ena fordonet mest, det kan vara en större familjebil som ska klara allt från storhandlingar till långresor. Familjens andrabil körs i regel betydligt mindre, till exempel handlar det ofta om korta resor till och från skola, dagis och arbete.

En andrabil som inte körs så mycket borde i logikens namn ha en billig månadskostnad. Men tittar man på den totala milkostnaden är detta inte sällan den dyraste bilen i hushållet. Skälet till detta är att många traditionella försäkringsbolag inte tar tillräcklig hänsyn till hur mycket en bil används när de sätter pris för sina försäkringspremier. Det betyder att kunderna får betala mycket för att ha sina bilar stående.

I samarbete med Moderna Försäkringar har försäkringsförmedlaren Enerfy tagit fram en annorlunda bilförsäkring som ger alla kunder rättvisa försäkringspremier och på så vis också en billig bilförsäkring. Till skillnad från de traditionella bilförsäkringarna baseras premien på tre enkla faktorer: Vilken bil du kör, hur bra du kör och hur mycket du kör. Och det här kan ge många som har en andrabil en betydligt billigare månadskostnad.
– Varför ska man betala dyrt när bilen står stilla? Det mest rättvisa är att man bara betalar när den används, säger Enerfys grundare Sten Forseke.

Förutom en försäkring som blir billig när man kör mindre och bättre erbjuder Enerfy också en lång rad smarta funktioner som gör billivet smidigare. Här finns till exempel en körjournal som gör det enkelt att planera och dokumentera sina resor. Här finns också funktioner som hjälper dig att hitta var bilen står parkerad och som hjälper dig att analysera hur miljösmart du kör.
– Enerfy identifierar onödiga förbrukningsmönster vilket underlättar för den som vill köra sin bil billigare och mer miljövänligt, berättar Enerfys grundare Sten Forseke.

Beräkna ditt pris - få en billig bilförsäkring

DELA DEN HÄR ARTIKELN

Jag vill bli kontaktad om Enerfys bilförsäkring

E-post*

Telefonnummer

Reg. nr

Läs vidare