Få billigaste bilförsäkringen – betala inte för andra

Få den billigaste bilförsäkringen – betala inte för andras misstag

Äntligen slipper du betala för mycket för din bilförsäkring.

Nu finns nämligen en helt ny digital lösning som hjälper dig att få den billigaste bilförsäkringen.
– De allra flesta har för dyr försäkring och nu behöver den här gruppen inte betala för andra som åker snålskjuts, säger Enerfys grundare Sten Forseke.

De flesta svenska bilförarna kör lite – och de flesta kör bra. En traditionell bilförsäkring tar dock inte hänsyn till detta när premierna ska fastställas. För en gammal försäkring avgörs premierna av faktorer som konsumenten varken känner till eller kan påverka.

Med den nya digitala bilförsäkringen som tagits fram av Enerfy i samarbete med Moderna Försäkringar är det enklare, här baseras priset på faktiskt körda mil, biltyp och körstil. Det är en individuell prissättning som kunden både kan förstå och påverka.
– Det är ju svårt för en konsument att påverka sin ålder eller vilka kostnader andra bilister drar på sig, det är problemet med en kollektiv prissättning. Med en kollektiv prissättning måste 80 procent av alla förare betala för de 20 procent som är mindre intresserade av sin bil eller bilkörning. Jag tycker att det är fel, säger Sten Forseke.

Beräkna ditt pris här!

 

Betala bara för det du kör – och få den billigaste bilförsäkringen

Den nya bilförsäkringen hos Enerfy är helt individuellt prissatt. En ny digital plattform analyserar hur du kör och håller koll på hur långt du kört innevarande månad. De flesta svenskar kör redan bra men den intresserade kan direkt påverka sin premie genom att köra ännu smartare. Varje biltur redovisas i detalj och kunden betalar förutom grundpremien bara för exakt antal körda mil. Du får den billigaste bilförsäkringen som du kör lite mindre (under 1200 mil per år), eller lite bättre än andra.

Systemet arbetar med komplicerade algoritmer och med data från bilen för att ta fram en profil av dig som förare. Till skillnad från andra lösningar så bygger Enerfy inte på att registrera hastighetsöverträdelser, det handlar om betydligt mer relevanta mätningar.
– Här handlar det om att få fram ett digitalt DNA på varje förare så att alla ska få en så rättvis försäkring som möjligt. Vi överlåter åt Polisen att övervaka hastigheterna på våra vägar, säger Sten Forseke.

Beräkna ditt pris här!

“Det är det mest rättvisa”

Till skillnad från en traditionell bilförsäkring kostar Enerfy nästan inget när bilen står stilla. Som försäkringstagare betalar du en grundavgift och sen bara för de kilometrar som bilen rullar. Alltså perfekt för dig som är ute efter den billigaste bilförsäkringen på marknaden, och inte kör så ofta eller kortare sträckor.
– Varför ska man betala dyrt när bilen står stilla? Det mest rättvisa är att man betalar när den används, säger Forseke.

Enerfys hårdvara kopplas in i bilens OBD-port och länkas sen till din smartphone via bluetooth. Förutom den förmånliga försäkringen får du också ett stort antal andra tjänster som kan underlätta ditt bilägande. Här kan man till exempel läsa av bilens felkoder och även släcka felmeddelanden när felen avhjälpts. Här finns en smidig digitial körjournal som gör det enkelt att hålla koll på dina tjänsteresor. Här finns också en karttjänst över alla dina resor och en funktion som hjälper dig att lokalisera din bil när du inte riktigt vet var den står parkerad. Det finns dessutom möjlighet att via appen få hjälp med saker som att tvätta bilen eller byta till sommardäck. Och mer ska det bli.
– Detta är dock ingen säljkanal för att vi ska tjäna pengar. Det här ska vara en tjänsteplattform som finns där för att ge mervärde till våra kunder, säger Sten Forseke.

Beräkna ditt pris - få den billigaste bilförsäkringenmobil liggande

DELA DEN HÄR ARTIKELN

 

Läs vidare