Billig bilförsäkring för dig under 25

Billig bilförsäkring för dig under 25

Unga under 25 drabbas ofta av dyrare försäkringspremie, ibland dubbelt så mycket som en person i medelåldern. Det ska Enerfy – Försäkring med Moderna rätta till.

Traditionella försäkringsbolag baserar premierna på en mängd faktorer, ofta dolda för kunderna och omöjliga att påverka. En av dem brukar vara ålder – och har man ”fel” ålder riskerar man att få betala höga premier för att ha sin bil försäkrad. Om du är ungdom, kanske under 25, så har bilförsäkringen ofta ofattbart hög försäkringspremie.

Ungdomar under 25 drabbas hårdast

Unga bilägare drabbas i regel hårdast, det har gjorts ett antal jämförelser som visar att yngre bilägare ofta tvingas betala dubbelt så mycket som en person i medelåldern. Det kan innebära att det blir flera tusen kronor dyrare att försäkra en vanlig standardbil – varje år. Om man ska skaffa en bilförsäkring och är under 25 så kan Enerfy – Försäkring med Moderna vara ett lönsamt alternativ.

– Ålder har inget att göra med hur bra man är på att köra bil. Det finns unga människor som kör betydligt bättre än sina föräldrar och det finns äldre människor som är utmärkta förare. Varför ska de straffas med oskäligt dyra försäkringar? Det är diskriminering, säger Sten Forseke, grundare av försäkringsförmedlaren Enerfy.

Beräkna ditt pris här!

 

Ungdomar kan bli utan ersättning vid skada

Ett knep för ungdomar som vill ha en skälig försäkringspremie har länge varit att skriva över ägandet av bilen på någon annan, ofta sina föräldrar. Hur utbrett detta är vet ingen, men många tusen svenskar har använt sig av knepet trots att försäkringsbolagen inte godkänner arrangemanget.
– Det är inte okej mellan föräldrar och utflugna barn, eller andra konstellationer. Risken är att man blir helt utan ersättning när en skada inträffar eftersom förutsättningarna som premien beräknats på inte uppfylls, säger Marcus Lindenius, rådgivare på Konsumenternas Försäkringsbyrå till Svenska Dagbladet.

Med den nya digitala lösningen som tagits fram av Enerfy i samarbete med Moderna Försäkringar kan alla påverka sin egen försäkringspremie, oavsett hur gammal man är. Här baseras priset bara på faktiskt körda mil, vilken typ av bil man kör – och hur bra man kör.
– Det här är ingen kollektiv prissättning där man får vara med och betala för dem som kör slarvigt. Här är prissättningen helt individuell för att alla ska få en så rättvis premie som möjligt oberoende av hur gammal eller ung man är, säger Sten Forseke.

Beräkna ditt pris här!

Speciell ungdomsförsäkring behövs inte

En speciell ”ungdomsförsäkring” behövs inte eftersom Enerfy – Försäkring med Moderna inte beräknar pris eller utgår från någon ålder. Bilförsäkringen är till för alla som kör under 1200 mil (ungefär) per år, och som kör på ett ansvarsfullt sätt. Priset utgår ifrån bland annat vilken bil som ska försäkras, hur långt bilen körs varje månad och på vilket sätt bilen körs.

Bra för ungdomar som just tagit körkort

Försäkringen är dessutom perfekt för den som just tagit sitt körkort, eftersom appen coachar personen bakom ratten kontinuerligt med körtips efter data från körningarna. På så sätt lär sig föraren att köra smartare och mer energieffektivt (alltså, det blir ännu billigare efter ett tag). Enerfy ser stora framsteg i körstil och riskbeteende redan efter ett par månader. Förarna kör bättre och är säkrare i sin körning än innan de skaffade försäkringen. Alltså – ännu en bra anledning att skaffa försäkringen (förutom att den är det billigaste alternativet för många ungdomar).

Beräkna ditt pris för en billigare bilförsäkring

DELA DEN HÄR ARTIKELN

 

Läs vidare