7 av 10 betalar för mycket – du kan vara en av dem

7 av 10 betalar för mycket – du kan vara en av dem

7 av 10 betalar troligtvis för mycket för sina bilförsäkringar.
Och det handlar inte om småpengar.
– Vi som kör lite mindre eller lite bättre ska belönas – inte straffas genom att tvingas betala för andra, säger Sten Forseke, grundare till försäkringsförmedlaren Enerfy.

Många som har en traditionell försäkringslösning betalar onödigt höga premier. Enligt försäkringsförmedlaren Enerfy kan det handla om att så många som sju av tio har onödigt höga försäkringskostnader för sina bilar.
– Bakgrunden är den kollektiva prissättningen där de 80 procent som kör bra tvingas vara med och betala för de 20 procent som kör slarvigare, säger Sten Forseke.

Kolla pris för din bilförsäkring
 

Enerfy har tillsammans med Moderna Försäkringar tagit fram en ny digital bilförsäkring med rättvisa premier. Här baseras priset på hur mycket man kör, viken bil man har och hur bra man kör. Det är en helt individuell prissättning som alla kunder både kan förstå och påverka.
– Med en kollektiv prissättning måste 80 procent av alla förare betala för de 20 procent som är mindre intresserade av sin bil eller bilkörning. Jag tycker att det är fel, säger Sten Forseke.

Enerfy arbetar med data från bilen för att ta fram en profil av dig som förare. Det handlar om relevanta mätningar som ger ett tillförlitligt resultat.
– Enerfy tar fram ett digitalt DNA för varje förare så att alla ska få en så rättvis försäkring som möjligt, säger Sten Forseke.Till skillnad från en traditionell bilförsäkring kostar Enerfy mindre när bilen står stilla. Som försäkringstagare betalar du en avgift för de kilometrar som bilen faktiskt rullar.
– Varför ska man betala dyrt när bilen står stilla? Det mest rättvisa är att man bara betalar när den används, säger Forseke.

Det är enkelt att börja använda Enerfy. En hårdvara pluggas in i bilens OBD-port och länkas sen till din smartphone via bluetooth. Förutom den förmånliga försäkringen får du också ett stort antal andra tjänster på köpet. Här kan man bland annat läsa av bilens felkoder och även släcka felmeddelanden när felen avhjälpts, här finns en körjournal som gör det enkelt att hålla koll på dina resor och här finns en funktion som hjälper dig att lokalisera din bil när du inte riktigt vet var den står parkerad.

Beräkna ditt pris för en billigare bilförsäkring

DELA DEN HÄR ARTIKELN

 

Läs vidare